Samuel Eto’o l-a sunat pe camerunezul achiziționat de Viitorul Pandurii în schimbul a două containere: ”M-a întrebat ce transfer e ăsta! Acum sunt celebru în toată lumea”

Marius ANGHEL 05 Oct. 2023, 16:18 Liga 2

Aziz Njoya Njifakue (27 de ani), jucător achiziționat de Viitorul Pandurii Târgu Jiu după ce actualul sezon de Liga 2 a început, a vorbit pentru prima dată despre trecerea sa la echipa gorjeană.

Modalitatea în care atacantul camerunez a ajuns la clubul lui Nicolae Sarcină a atras mai mult atenția, în schimbul său CSM Lugoj, formație din Liga a 4-a Timiș, primind două containere metalice. Liga2.ro a prezentat subiectul la momentul respectiv, întreaga presă națională l-a preluat, dar și alte publicații din afara țării, printre care și spaniolii de la Mundo Deportivo.

Aziz Njoya Njifakue, despre transferul său de la CSM Lugoj la Viitorul Pandurii în schimbul a două containere

Acum, africanul spune ce a trăit după ce s-a scris despre transferul său de la CSM Lugoj la Viitorul Pandurii.

”Ce pot să zic? O să îți povestesc cum a fost totul. Președintele de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu a vorbit cu președintele de la Lugoj pentru transferul meu și a vrut să îi dea banii.

Președintele de la CSM Lugoj a cumpărat cu banii containerele! El a zis că are nevoie de containere. Nu știu câți bani i-a dat, dar destul de mulți, a protestat și a zis că are nevoie de containere.

El a făcut ce a vrut el. La Lugoj avem o problemă acum, că nu avem primar și el se ocupă de toată partea sportivă. Asta e politica!”, a spus Njifakue, potrivit Fanatik.

”Clubul a primit două containere, pe care le vom folosi pe post de vestiare la baza nouă de la liceul Agricol”, a transmis CSM Lugoj după ce l-a cedat pe Njifakue la Viitorul Pandurii, deci clubul a primit direct containere, nu bani, așa cum susține jucătorul.

Samuel Eto’o l-a sunat pe Njifakue după transferul la Viitorul Pandurii. ”Acum sunt celebru în toată lumea”

Cum informația a ajuns și în presa internațională, a fost ușor de ajuns și la urechile lui Samuel Eto’o, fost mare fotbalist și actual președinte al Federației Cameruneze de Fotbal. Acesta l-a sunat pe jucătorul echipei din Liga 2, potrivit spuselor acestuia. Și familia sa a fost surprinsă de modalitatea de plată făcută în schimbul serviciilor sale.

”Eu am fost surprins că s-a scris atât de mult. Toată lumea! Samuel Eto’o Fils, președintele Federației de Fotbal din Camerun, m-a sunat și m-a întrebat: «Ce transfer e ăsta?! Ăsta nu este un transfer normal pentru un fotbalist!».

Am văzut că a scris presa din toată lumea și e foarte bizar pentru mine. Președintele de la CSM Lugoj nu se pricepe la fotbal! El a fost taximetrist și acum se ocupă de echipă. Înțelegi? Și acum sunt celebru în toată lumea (n.r. – râde).

Toată lumea a fost surprinsă! M-a sunat mama din Camerun și mi-a zis și ea șocată: «Ce e asta?!». Măcar acum a aflat toată lumea de mine. Absolut toți cunoscuții mei au fost surprinși!

Mi-au scris, m-au sunat: «Ce e asta?! Ce transfer e ăsta?! Ce treabă are cu containerele?!». Eu am plecat foarte supărat de la Lugoj și nu am văzut niciun container, pentru că președintele a vrut să se promoveze, să își facă reclamă. El nu se pricepe la fotbal!

Eu îmi fac treaba. Am dat sezonul trecut 44 de goluri și sper să continui așa și la Liga a 2-a. Am dat deja gol într-un amical. Doamne ajută!”, a mai spus Aziz Njoya Njifakue pentru sursa citată.

Njifakue a jucat în patru meciuri pentru Viitorul Pandurii și încă nu a înscris

Camerunezul Aziz Njoya Njifakue a făcut pasul de la CSM Lugoj, din Liga a 4-a Timiș, direct în Liga 2, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pentru care a debutat imediat.

A jucat în toate cele patru meciuri ale noii sale echipe, după ce a semnat, 1-1 cu FK Miercurea Ciuc, 2-1 cu Corvinul, 1-1 cu CSM Reșița și 2-1 cu Progresul Spartac. Momentan nu a înscris. A evoluat timp de 314 minute, în primul intrând din postura de rezervă, iar în celelalte trei a fost integralist.

După opt etape, Viitorul Pandurii ocupă locul 10 în clasamentul Ligii 2, cu 11 puncte acumulate, iar în runda a 9-a va juca sâmbătă, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, cu Concordia Chiajna (locul 8, 11 puncte).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/special/harta-puterii-in-fotbalul-romanesc-de-astazi-vezi-unde-e-judetul-tau-in-topul-national-2023-dupa-examenul-de-capacitate-fotbalistica-ce-surprize-uriase-sunt-raportat-la-populatie-si-puterea-economic-19287561

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-a-9-a-a-ligii-2-incepe-de-joi-se-termina-luni-si-va-avea-patru-partide-televizate-derby-ul-dintre-primele-doua-clasate-are-loc-duminica-19287557

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-in-care-viitorul-pandurii-l-a-achizitionat-pe-njifakue-i-a-uimit-pe-spanioli-19283767

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-doua-containere-pentru-un-jucator-de-fotbal-19283538

https://liga2.prosport.ro/liga-4/lugojul-isi-modernizeaza-stadionul-din-fonduri-proprii-19284024

Marius ANGHEL 05 Oct. 2023, 16:18 Liga 2
Pe aceeași temă