Viitorul Pandurii, fără victorie în cinci etape, dar cu o singură înfrângere! Antrenorul Cojocaru dă vina pe gazon pentru remiza cu FK Miercurea Ciuc

Mircea OGLINDOIU 03 Sep. 2023, 17:48 Liga 2
Viitorul Pandurii, fără victorie în cinci etape, dar cu o singură înfrângere! Antrenorul Cojocaru dă vina pe gazon pentru remiza cu FK Miercurea Ciuc

În etapa a 5-a din Liga 2, Viitorul Pandurii a remizat, scor 1-1, pe teren propriu, cu FK Miercurea Ciuc, și a bifat al patrulea rezultat de egalitate al sezonului!

Oaspeții au deschis scorul în finalul primei reprize, prin David  Kelemen (44), cu capul,  iar gazdele au egalat în minutul 86, prin Alex Gîrbiță, după ce a profitat de respingerea portarului Mate Simon, la șutul nou-sositului Aziz Njioja Njifakue.

Viitorul Pandurii, 1-1 cu FK Miercurea Ciuc

Din minutul 76, Viitorul Pandurii a jucat în inferioritate numerică, după ce Charles Acolaste a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene! La finalul jocului, antrenorul Călin Cojocaru a declarat că echipa sa Viitorul Pandurii merita să câștige și a dat vina pe calitatea precară a gazonului, dar și pe brigada de arbitri, pentru remiza cu Miercurea Ciuc.

Consider că am jucat bine, în ambele reprize. Ne-am creat două-trei ocazii și în prima parte, din păcate nu am reușit să marcăm. Am luat gol în ultimul minut, dintr-o fază fixă, după o eroare a noastră. Totuși, acest gol ne-a dat moral pentru repriza a doua, când am pus presiune pe adversar.

Ne-am creat foarte multe ocazii de a marca, am și reușit să marcăm. Din păcate, domnul arbitru ne-a anulat un gol perfect valabil, apoi ne-a lăsat în 10 oameni, destul de ușor. După eliminare, din nou am pus presiune pe adversar și, cum era normal, pe un fond de dominare al nostru, am reușit să marcăm. Consider că am câștigat meciul, în vestiar i-am felicitat pe băieți pentru modul cum s-au comportat. Au avut atitudine foarte bună, au fost agresivi, au alergat. Ce pot să le zic eu la jucători când marchează două goluri, dar li se validează unul?

Am și jucat pe un teren foarte prost, îi înțeleg pe oamenii de la stadion că nu au cu ce să lucreze la suprafață, dar până la urma noi plătim, și vrem să jucăm în condiții decente. E greu de jucat fotbal pe un teren cu am avut sâmbătă.

Nu caut scuze, nu m-am legat niciodată de suprafața de joc, dar a fost foarte proastă”, a declarat Cojocaru.

Viitorul Pandurii mai remizase, în ordine cronologică, cu FC Argeș  (0-0), Unirea Slobozia (1-1) și CSC Dumbrăvița (1-1), iar în etapa a 3-a suferise prima și singura înfrângere stagionala, scor 0-2, în deplasare, la Ceahlăul Piatra Neamț.

Coleg cu Dawa, ajuns la Gorj din județ

Cu FK Miercurea Ciuc, la Viitorul a debutat Aziz Njoya Njifakue,  atacant de 27 de ani adus din Liga 4 Timi8, de la CSM Lugoj. În sezonul precedent a marcat peste 40 de goluri ,”la județ”, iar antrenorul Cojocaru, originar din Timișoara, crede că africanul are calitățile  pentru a juca direct în eșalonul secund.

Liga 4 din Timiș este o ligă foarte puternică. A făcut junioratul împreună cu Dawa, de la FCSB, la aceeași academie din Camerun. Normal că am aștepări de la el, de aceea l-am adus, pentru că aveam nevoie de un atacant puternic”, a prezicat Cojocaru.


Deși s-a antrenat doar o zi cu echipa gorjeană, camerunezul  a debutat în a doua repriză a meciului de sâmbătă. Nici Jozic nu a prins mai multe antrenamente, după ce i-a fost spart capul în etapa precedentă, în timp ce căpitanul Denis Brînzan a fost accidentat.

Viitorul Pandurii vrea să dispute un amical în pauza competițională, iar peste 2 săptămâni se va deplasa în Capitală, pentru meciul cu Progresul Spartac, din etapa a 6-a.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eusebiu-tudor-a-plecat-de-la-metaloglobus-ianis-zicu-varianta-19283713

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-csc-dumbravita-0-1-19283704

https://liga2.prosport.ro/seria-1/teren-modest-fotbal-pe-masura-in-cs-tunari-csm-ceahlaul-2-2-19283688

https://liga2.prosport.ro/special/live-text/etapa-a-5-a-de-liga-2-continua-duminica-cu-patru-partide-19283613

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-reactie-dupa-corvinul-concordia-2-2-19283645

Mircea OGLINDOIU 03 Sep. 2023, 17:48 Liga 2
Pe aceeași temă