Ceahlăul are un nou căpitan! Cristian Pustai și-a pus jucătorii să voteze noul lider din vestiar

Narcis POHOAȚĂ 22 Jan. 2024, 11:47 Liga 2
Ceahlăul are un nou căpitan! Cristian Pustai și-a pus jucătorii să voteze noul lider din vestiar

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț va avea un nou principal căpitan în sezonul de primăvară. Cum Stejărel Vișinar, purtătorul banderolei în prima parte a campionatului, s-a accidentat în chiar ultimul meci din 2023 și a ieșit din circuit pentru tot restul sezonului, elevii lui Cristian Pustai au numit, în vestiar, un nou lider.

Azdren Llullaku este noul căpitan al Ceahlăului

Atacantul albanez Azdren Llullaku va fi noul căpitan al formației nemțene în sezonul de primăvară, decizia fiind luată de către componenții lotului antrenat de Cristian Pustai.

Antrenorul i-a pus pe jucători să voteze în vestiar numele noului căpitan, iar Azdren Llullaku (35 de ani), adus la club în vară, după promovarea în Liga 2, a primit cele mai multe voturi.

Astfel, experimentatul atacant, cel mai bun marcator al Ceahlăului în prima parte a campionatului, la egalitate cu Patrick Petre, va purta banderola în meciurile rămase de disputat din actualul sezon. Acesta îi succede lui Stejărel Vișinar, care nu va mai juca în actualul sezon după dubla fractură de peroneu și maleolă suferită la Slobozia, în ultimul meci disputat anul trecut.

De obicei, într-un vestiar al unei echipe de fotbal există trei căpitani, desemnați de jucători, într-o ordine. În situația în care principalul lipsește, atunci preia banderola și rolul de a fi liderul din vestiar și de pe teren cel al doilea numit, ori al treilea, în cazul în care lipsește și al doilea. Llullaku este principalul căpitan, iar clubul nu a specificat și cine îl urmează în această ierarhie.

  • 14 meciuri din 15 desfășurate de Ceahlăul în prima partea a sezonului de Liga 2 a prins Azdren Llullaku sub comanda lui Cristian Pustai. În toate 14 a fost înlocuit, astfel că a strâns 917 minute pe teren și a înscris 4 goluri, unul cu CSM Alexandria (2-2), două cu CSM Slatina (4-0) și unul cu CFC Argeș (2-0, din penalty).

”Ca nou-promovată, eu zic că locul din clasament e foarte bun (n.r. – locul 9, cu 22 de puncte, la egalitate inclusiv cu echipa de pe 7, Steaua), ținând cont că suntem la un punct de play-off. Rămâne un pic de gust amar că am pierdut niște puncte foarte aiurea. Puteam fi mult mai bine clasați și la ce joc avem – din punctul meu de vedere unul dintre cele mai bune din Liga 2, chiar trebuia să avem puncte mai multe. Ne dorim, clar, să ajungem în play-off. Eu am mare încredere că ne putem califica în primele șase, pentru că știu cum se lucrează în pregătire. Sunt convins că o să facem o treabă bună în cele patru meciuri rămase și vom încerca cu toate forțele să obținem punctele de care avem nevoie pentru play-off. Ar fi un rezultat foarte mare pentru Ceahlăul”, Azdren Llullaku, într-un interviu pentru Liga2.ro.

Nemțenii cunosc trei adversare din stagiul din Antalya

Jucătorii echipei nemțene vor încheia marți, 23 ianuarie, primul stagiu centralizat al iernii, efectuat la propria bază, iar două zile mai târziu vor disputa un prim meci amical, de la ora 12:00, în compania formației din Liga 3 FC Bacău, locul nefiind încă stabilit.

În data de 30 ianuarie, formația moldavă va pleca în cantonamentul din Antalya, acolo unde va disputa și cinci meciuri amicale, doar trei adversari fiind cunoscuți deocamdată.

Ceahlăul va juca pe 1 februarie cu FC 08 Homburg (liga a patra din Germania), pe 2 februarie cu Rapid Viena II (două reprize a câte 60 de minute), iar pe 9 februarie, în ultima zi de stagiu, echipa lui Cristian Pustai va întâlni colega de serie CSM Reșița. Pentru zilele de 4 și 6 februarie încă nu au fost desemnate adversarele.

”Pentru primele două meciuri amicale din Turcia cei doi adversari ne sunt foarte buni. Vom folosi partidele respective pentru a rula tot lotul. Toți jucătorii ce vor face deplasarea vor primi minute, după care, de la al treilea meci încolo, vom căuta cele mai bune soluții pentru a alcătui echipa pentru campionat. Vom avea trei meciuri în Turcia și unul cu Focșaniul pentru a ne decide asupra primului 11”, a declarat Cristian Pustai.

Ceahlăul va reveni acasă în data de 10 februarie, iar o săptămână mai târziu, la 17 februarie, este programat un ultim meci test, cu CSM Focșani (Liga 3).

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-stejarel-visinar-la-o-luna-dupa-accidentarea-horror-19297672

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-constantin-si-ferencz-bajko-sunt-la-ceahlaul-19297497

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-patrick-petre-19296711

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-azdren-llullaku-despre-parcursul-ceahlaului-in-prima-parte-a-ligii-2-19296101

Narcis POHOAȚĂ 22 Jan. 2024, 11:47 Liga 2
Pe aceeași temă