Avrămia și-a pus piciorul în ghips și e indisponibil cel puțin o lună

16 Feb. 2012, 14:38 Liga 2
Avrămia și-a pus piciorul în ghips** și e indisponibil cel puțin o lună

Plecat zilele trecute la București împreună cu președintele Florin Prunea pentru un consult amănunțit la clinica medicului primei reprezentative Pompiliu Popescu, stoperul divizionarei secunde CSMS Iași s-a întors acasă cu piciorul stâng fixat într-un aparat ghipsat.

Vestea că gruparea din Copou, la care Adrian Avrămia a ratat deja trei sferturi din pregătirile derulate de la începutul anului, nu i-a picat deloc bine noului șef al executivului, printre ale cărui preocupări se numără și promovarea talentelor locale. Prunea ne-a spus ieri că internaționalul de juniori A care în vară a evoluat în toate meciurile de la turneul final al Campionatului European organizat în România a suferit o tendinită ceva mai gravă. „Accidentarea sa din ianuarie nu are nici o legătură cu intervenția chirurgicală suferită în tur. Acum are o formă ceva mai dificilă de tendinită, iar din acest motiv a și acuzat dureri, neputându-se pregăti decât vreo câteva zile. Bine însă că nu i-a fost atins tendonul”, ne-a spus fostul portar al Generației de Aur pe drum spre revenirea în Iași.

La rândul său, tehnicianul Ionuț Popa a ținut să precizeze că fundașul central va sta cu piciorul în ghips două săptămâni, după care va începe procesul de recuperare. „Avrămia a fost consultat de medicul echipei naționale, Pompiliu Popescu, dar după cele două săptămâni de stat cu un aparat ghipsat la picior sper să se refacă repede. Din păcate, el a ratat pregătirea de iarnă, iar dacă și norocul va fi de partea lui ar putea reveni spre sfârșitul sezonului”, a spus și șeful băncii tehnice.

Nimic concret despre atacantul de careu

Cât despre atât de așteptatul atacant de careu solicitat de Popa, deocamdată nu este nimic concret, așteptându-se un răspuns în privința dinamovistului Nelu Bucă, împrumutat în toamnă la colega de eșalon a ieșenilor CF Brăila. Nu se pune însă problema revenirii în Copou a lui Georgian Păun, care a mai jucat aici în Liga I, la Politehnica, cu care a și retrogradat acum un an și jumătate, acesta fiind recent pus pe lista de transferuri de clubul din Ștefan cel Mare. „Nu ne interesează Păun, ci suntem preocupați mai degrabă să promovăm talentele Iașului. Și, Slavă Domnului!, avem destule. Cum ținem mult ca Avrămia să se recupereze rapid și să revină pe teren, pentru a ne ajuta să promovăm, așa vom încerca să-i ajutăm să crească și pe alți tineri, care, spre bucuria noastră, confirmă tot mai mult în meciurile amicale”, a mai spus Prunea.

„Adrian are o formă ceva mai gravă de tendinită, iar din acest motiv nici nu i-a trecut durerea și nici nu i-ar fi trecut altfel decât cu piciorul într-un aparat ghipsat. Sper să-și revină într-o lună, iar în retur să ne ajute să promovăm”

Florin Prunea, președinte CSMS Iași

„Nu ne interesează jucătorii trecuți de o anumită vârstă și cu o serie de pretenții care nu se încadrează politicii noastre. Preferăm mai degrabă să creștem talentele Iașului, pentru că ele trebuie să reprezinte garanția viitorului fotbalului din Copou”
Florin Prunea

Sursa: Evenimentul

16 Feb. 2012, 14:38 Liga 2
Pe aceeași temă