„Avem puterea să arătăm mai bine în viitoarea ediție de campionat”. Mardare vrea Dunărea pe podium sau chiar la promovare în noul sezon al Ligii 2

Marius ANGHEL 13 Jun. 2017, 12:21 Liga 2

Ștefan Mardare (29 de ani) este unul dintre cei mai valoroși fundași pe care Dunărea s-a bazat în partea a doua a campionatului Ligii 2 și pe care îi va folosi și în sezonul următor. Adus în pauza de iarnă la Călărași din Liga 3, de la Unirea Alba Iulia, Mardare, care și-a atins vârful carierei la Rapid, a oferit siguranță liniei de fund a grupării de pe malul Borcei și a intrat în istoria fotbalului călărășean cu golul marcat împotriva UTA-ei, scor 1-0, în returul recent încheiat.

„A fost un retur mult peste așteptările celor care ne-au urmărit, un retur în care am dat dovadă de calitate sportivă, dar și de morală. Despre tur nu vorbesc, pentru că n-am fost și nu vreau să vorbesc despre ceva în ce n-am fost implicat”, a spus Mardare pentru ziarul local Ediția.

Fundașul originar din Bacău spune că la Călărași a întâlnit oameni pasionați de performanță și își dorește ca echipa lui Adrian Mihalcea să se lupte pentru podium în campionatul următor. „Sezonul viitor sunt convins că va fi mai greu, pentru că în acest retur am jucat fără presiune. În schimb, noul campionat ne va obliga la evoluții chiar mai bune ca cele de până acum, dacă dorim o clasare cel puțin pe podium sau, dacă nu, chiar o luptă pentru promovare. Sunt convins că avem puterea să arătăm mai bine în viitoarea ediție de campionat. La Călărași am întâlnit oameni pasionați, pricepuți și dornici de a face lucruri frumoase. Mă bucur că fac parte din acest colectiv. Pentru o luptă în adevăratul sens al cuvântului pentru Liga 1, ai nevoie de mai multe lucruri de care noi, jucătorii, am avut parte până acum. Aici mă refer la încredere din partea conducerii, condiții bune de pregătire, incluzând și salariile plătite la timp și, nu în ultimul rând, de valoare în cadrul lotului. Sunt convins că cei care vor completa lotul Dunării vor fi jucători bine aleși și valoroși”, a mai afirmat Ștefan Mardare, care a bifat doar 7 meciuri pentru Dunărea în 2017, fie pentru că la început a fost suspendat, fie că echipa călărășeană a fost nevoită să stea de cinci ori din cauza adversarilor retrași sau care nu au mai făcut deplasare, gen Foresta.

Mardare a lipsit în ultimele jocuri ale Dunării din cauza unei accidentări, astfel că a avut parte de o vacanță mai prelungită față de colegii săi. „Vacanța pe care am luat-o mai devreme decât colegii mei, din cauza accidentării, până acum mi-am petrecut-o recuperându-mă după ruptura musculară și în continuare voi merge împreună cu iubita mea pentru câteva zile în Muntenegru”, a mai spus Mardare.

Dunărea Călărași are programată reunirea pe 26 iunie.

Articol și foto de Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 13 Jun. 2017, 12:21 Liga 2
Pe aceeași temă