ASU Politehnica, ținută în șah de ”lanterna roșie”. Prin egalul de la Pandurii, bănățenii au urcat pe primul loc în Liga 2. Dan Alexa șochează însă în privința play-off-ului: ”Șansele au scăzut foarte mult!”

Mircea OGLINDOIU 14 Mar. 2021, 01:42 Liga 2

Deși a întâlnit echipa de pe ultimul loc, în fața căreia avea un avans de 23 de puncte, ASU Politehnica Timișoara a obținut doar o remiză la Târgu Jiu, scor 1-1, cu Pandurii.

Însă, în urma acestui punct obținut în etapa a 19-a, formația bănățeană a urcat pe primul loc în Liga 2, devansând ”FC U” Craiova.

Golurile în meciul dintre Pandurii și ASU Poli, marcate din prima repriză

Per ansamblu, meciul a fost unul modest, cu puține faze clare de gol. Pe alocuri echilibrată, partida și-a schimbat tabela în minutul 19, când columbianul echipei gorjene, Felipe Acosta, a marcat cu capul, din 10 metri, după lovitura de colț executată de bănățeanul Sebastian Velcotă. În minutul 26, Dorin Codrea e egalat, cu un șut puternic, pe jos, de la 12 metri, care a ”spart” apărarea oltenilor.

În parta secundă nu s-a expediat niciun șut pe poartă, până în minutul 88, când balonul lui Rus, din unghi, care oricum nu prinde cadrul porții, a fost șters cu vârfurile mănușilor de portarul Aldescu. Cu 4 minute mai devreme, Munteanu, nemarcat, a tras mult peste poartă, din 10 metri, după pasa, de pe dreapta, a lui Popovici.

S-a încheiat 1-1, rezultat prin care ASU Politehnica a urcat pe primul loc, cu un punct peste ”FC U” Craiova, învinsă vineri, la Cluj, de Universitatea, cu 1-0, în prologul etapei a 19-a. În cazul unui succes la Târgu Jiu, echipa timișoreană s-ar fi distanțat la trei puncte în fruntea clasamentului.

Dan Alexa: ”Știam că ne așteaptă un joc greu!”

După acest semieșec, antrenorul Dan Alexa consideră că șansele echipei sale la play-off s-au diminuat drastic, în pofida faptului că ASU Politehnica e totuși lider în Liga 2.

”Mă așteptam la o replică bună, fiindcă Pandurii are mulți jucători de forță, cu mulți străini care au venit aici ca să se afirme și să prindă un transfer bun apoi. Știam că va fi un meci greu. Noi am controlat jocul, dar, din păcate, am luat gol repede, dintr-o fază fixă, capitol la care noi stăteam foarte bine, apoi am ratat două-trei situații foarte mari, n-am reușit să înscriem decât o dată și am plecat cu un punct. Șansele au scăzut foarte mult după acest egal, realistic vorbind. Trebuie să mergem la Chiajna să câștigăm!”, a afirmat Alexa.

Jucătorii echipei ASU Poli au intrat pe gazon cu tricouri negre, imprimate pe piept cu rockerul Adi Bărar și cu mesajul ”Aproape de voi”. La salut, jucătorii au ținut un banner cu mesajul: ”Cu o mână cânt la chitară, cu cealaltă țin steagul Timișoarei”. Adi Bărar a încetat din viață la începutul acestei săptămâni. Acesta era fondatorul trupei Cargo și omul care a cântat imnul Politehnicii Timișoara.

”Cojocaru înjura Poli”, s-a scuzat Alexa pentru reacția sa de la faza eliminării

Antrenorul Politehnicii a fost trimis în tribune de arbitrul clujean Dan Dreve, în prelungirile primei reprize, după un conflict avut cu omologul său de la Pandurii, Călin Cojocaru, care a primit doar cartonaș galben.

Totul a plecat de la faultul dur al lui Munteanu, sancționat de arbitru cu cartonaș galben. Alexa l-a acuzat pe Cojocaru că, la meciul cu Petrolul, echipa gorjeană n-a avut reacție, iar acum a luptat pentru fiecare minge. Mai mult, antrenorul de la ASU Poli era convins că tehnicianul de la Pandurii a mizat pe alți jucători la acel meci, din urmă cu două săptămâni, pierdut de gorjeni cu 4-0, scor stabilit încă de la pauză.

”La faza eliminării, i-am reproșat lui Cojocaru că la jocul cu Petrolul a menajat mai mulți titulari, a folosit o altă formulă de echipă: comparați primul 11 de atunci, cu cel de azi! Totodată, m-au deranjat urletele lui înainte de meci și faptul că înjura Poli. Nu l-am înțeles, fiindcă el e timișorean”, a explicat Alexa.

Antrenorul timișorean de la Pandurii se apără: ”N-a plecat de la mine conflictul”

În replică, antrenorul echipei Pandurii a spus că a mizat pe același lot, în meciurile cu Petrolul și ASU Politehnica, cu mici excepții: ”În afară de Grecu, pe care l-am dat afară apoi, cred că au fost aceeași jucători pe teren. Singura diferență e că atunci am luat gol încă din minutul 2. N-a plecat de la mine acel conflict cu Alexa. N-am mai avut probleme cu el în trecut, dar așa e la fotbal, mai sunt tensiuni.”

”Nu am înjurat niciodată Timișoara și nici nu o voi face, indiferent unde voi antrena, nu mă lasă caracterul! În Timișoara m-am născut, este un oraș frumos, acolo stau! Am mai jucat contra lui ASU Politehnica, am pierdut, am câștigat, ăsta e fotbalul! Nu am avut nicio primă din partea nimănui, cum ni s-a reproșat! Tot timpul vom încerca să câștigăm, și eu, și băieții, indiferent cu cine jucăm, vrem să demonstrăm că nu suntem o echipă de ultimul loc și facem tot posibilul să ne salvăm și ne vom salva! Nu înțeleg tensiunile create! Am folosit aceeași echipă din partida cu Bacău cu excepția lui Cotolan, care a suferit o ruptură musculară în ultimul amical disputat la Timișoara cu Ripensia. Cu Petrolul, Pleașcă era nelegitimat, Diau avea COVID, Cotolan venea după ruptură și l-am băgat a 2-a repriză, ca să nu risc să se accidenteze. Îi felicit pe băieții pentru joc și atitudine, iar lor le urez baftă! Un oraș ca Timișoara merită echipă în Liga 1”, a mai spus Cojocaru, fost antrenor la ACS Poli, în sezonul în care echipa primăriei a retrogradat din Liga 2.

  • Pandurii cu Petrolul, scor 0-4: Aldescu – M. Dieu, Moisie, C-tin. Grecu (cpt.), D. Filip (Răchișan 46′) – Sylla (Rasoveanu 84′), Habet (N. Cotolan 46′) – K. Bunga, F. Acosta, Velcotă (Zaborowski 84′) – Dodoi (St. Goma 58′).
  • Pandurii cu ASU Politehnica, scor 1-1: Aldescu – Pleașcă (cpt.), B. Diau, Moisie (Cordudeanu 86’) D. Filip – Sylla, N. Cotolan – F. Acosta, St. Goma (K. Bunga 46’), Velcotă (Habet 86’) – Dodoi (Răchișan 90+3’)

După acestă etapă, ASU Politehnica a acumulat un total de 32 de puncte și e noul lider al Ligii 2, iar Pandurii are 9 puncte și e tot pe ultimul loc, 20.

În etapa următoare, a 20-a, penultima a sezonului regular, ASU Poli stă, fiindcă ar fi trebuit să joace cu Turris Oltul, retrasă din campionat în iarnă, iar Pandurii are meci la SCM Gloria Buzău (20 martie, ora 11:00).

Foto: Andi Popescu (Sport Pictures) și Bogdan Craioveanu (Accent TV)

Mircea OGLINDOIU 14 Mar. 2021, 01:42 Liga 2
Pe aceeași temă