”Astralii” visează cai verzi pe pereți! Antrenorul Daniel Movilă crede că echipa sa poate prinde barajul de menținere în Liga 2. ”Ne-am făcut și noi socotelile noastre”

Narcis POHOAȚĂ 13 Mar. 2022, 00:48 Liga 2

Astra va porni pe minus în play-out după eșecul din Copou, 1-3 cu Poli Iași, în ultima etapă a sezonului regular, însă, chiar și în aceste condiții, antrenorul Daniel Movilă este încrezător că echipa sa se poate salva de la retrogradare! Totodată, Movilă dă asigurări că Astra nu se va retrage din campionat.

Daniel Movilă, la al treilea eșec pe banca Astrei în tot atâtea meciuri

Astra a ajuns la al patrulea eșec consecutiv în campionat, trei dintre aceste meciuri fiind disputate în acest an. În fiecare joc, echipa lui Daniel Movilă, antrenor numit în această iarnă, a marcat, însă a și primit cel puțin trei goluri. După 1-4 la FC Buzău și 2-3 acasă cu Unirea Constanța, formația care își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Giurgiu a încasat-o și la Iași, 1-3 cu Poli.

”Luăm meci cu meci în play-out și încercăm să câștigăm. Ne-am făcut și noi socotelile noastre, vom juca cu Unirea Constanța și FC Brașov, care sunt mai aproape de noi, undeva la 7-8 puncte. Încercăm ca în aceste șase meciuri să ne apropiem și, de ce nu, să le devansăm. Asta urmărim, să trecem de Brașov și Unirea și să ajungem la baraj. Nici vorbă să ne retragem, sută la sută continuăm. După, dacă ne vom salva, nu știu ce va fi, trebuie să întrebați conducătorii”, a declarat antrenorul Daniel Movilă.

Movilă nici nu știe câte puncte au adversarele din play-out

Prin ceea ce spune, Movilă arată că nici măcar nu cunoaște situația clasamentului Ligii 2, însă la ce haos este la Astra nu mai e nimic surprizător.

Echipa sa are -1 punct în clasament, iar prima echipă de deasupra sa în grupa de play-out este Unirea Constanța, care are 11 puncte, deci este o diferență de 12 puncte, în niciun caz de șapte-opt câte spune antrenorul. FC Brașov e la 15 puncte în față.

Astra nu a luat niciun punct cu Movilă pe bancă, iar la dispoziție, dacă ar câștiga toate meciurile din play-out, are 18 puncte. Doar printr-un miracol mai poate depășit Unirea Constanța și FC Brașov.

Astra face parte din Grupa B a play-out-ului Ligii 2 și va avea ca adversari FC Buzău (32 puncte), Unirea Dej (28), Ripensia Timișoara (25), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (24), FC Brașov (14) și Unirea Constanța (11), adică ocupantele locurilor 8, 9, 12, 13, 16 și 17 la finalul sezonului regular al Ligii 2. Astra a terminat pe ultimul loc din cauza depunctărilor, pe 20. Programul următoarelor șase meciuri și-l va afla luni, în urma tragerii la sorți pe care o va face FRF.

”E dificil să jucăm cu depunctări, jucătorii sunt afectați”

Antrenorul Astrei a explicat cum a gândit jocul din Copou, cu Poli. ”Sunt mulțumit de jocul defensiv al echipei noastre în prima parte. Știam că Poli e o echipă care scoate jocul bine la margine, o echipă cu doi fundași laterali foarte ofensivi și am încercat să blocăm de undeva de sus, să nu le dăm spații, dar ne-au surprins în ultimele minute din prima repriză și au marcat. În a doua repriză am încercat să jucăm mai sus, am lăsat spații, am făcut un penalty, am revenit în joc, dar a fost prea târziu. E dificil să jucăm cu depunctări, jucătorii sunt afectați, dar încercăm zi de zi, în discuții cu ei colective și în particular, să-i motivăm și să jucăm”, a spus Movilă.

20 de puncte i-au fost scăzute Astrei din cauza litigiilor și a problemelor cu foștii ei jucători. Cu cele 19 puncte obținute pe teren în prima parte a sezonului, cu Florin Stîngă antrenor și un alt grup de jucători, Astra ar fi avut acum altă șansă să se salveze de la retrogradare, însă datoriile au îngropat fosta campioană a României.

Astra în meciul cu Poli Iași: Mih. Cotolan – Gab. Matei (cpt.), Paliu, Gîsă, Nic. Cotolan (Cocîrlă 82), Banu – Pahonțu (Gab. Dumitrașcu 71), I. Zaharia, Iul. Ilie (Sg. Negruț 74) – Gavîrliță (M. Telcean 74), Ad. Dr. Grigore. Rezerve neutilizate: Vas. Dumitru – Umit, Ristea, N. Badea.

În meciul de la Iași, pentru Poli au marcat Mykhailo Plokhotnyuk (45′, 79′) și Sekou Camara (58′ – penalty), în timp ce pentru Astra a înscris Iulian Ilie (62′).

Foto: Dan Ignat

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-ale-ligii-2-poli-timisoara-poli-iasi-si-fc-brasov-printre-echipele-care-se-vor-lupta-pentru-a-evita-barajul-de-mentinere-retrogradare-19222905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciul-lui-misha-poli-iasi-a-invins-astra-iar-ucraineanul-plokhotnyuk-a-reusit-o-dubla-chiar-in-ziua-in-care-a-implinit-23-de-ani-costel-enache-sarbatorit-si-el-19222962

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-opt-meciuri-sunt-programate-de-la-ora-1400-azi-aflam-ultimele-doua-echipe-calificate-in-play-off-respectiv-componenta-grupelor-de-play-out-19222782

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-si-unirea-slobozia-sunt-ultimele-echipe-calificate-in-play-off-ul-ligii-2-ialomitenii-sunt-marea-surpriza-dupa-ce-au-profitat-de-rezultatele-celor-de-la-fc-buzau-si-fk-miercurea-ci-19222864

Narcis POHOAȚĂ 13 Mar. 2022, 00:48 Liga 2
Pe aceeași temă