Astra, ”sparring partner”-ul perfect pentru FC Buzău? Marin Mitran: ”Trebuie să testăm și jucătorii care au evoluat puțin”. Fotbalistul care își poate câștiga locul de titular în sezonul următor deși abia a debutat

Răzvan STÎNGĂ 08 Apr. 2022, 12:56 Liga 2
Astra, ”sparring partner”-ul perfect pentru FC Buzău? Marin Mitran: ”Trebuie să testăm și jucătorii care au evoluat puțin”. Fotbalistul care își poate câștiga locul de titular în sezonul următor deși abia a debutat

FC Buzău vrea să mai șteargă din impresia necalificării în play-off, prin ocuparea locului 1 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2. În etapa a 3-a, echipa pregătită de Cristian Pustai va avea parte de un adversar facil, Astra, pe care îl va întâlni și pe teren propriu. Duelul este programat pentru sâmbătă, de la ora 11:00.

FC Buzău va da minute și altor fotbaliști, care au jucat mai puțin 

Până la urmă, FC Buzău va întâlni o fostă campioană a României, dar care este deja retrogradată matematic în Liga 3. Marin Mitran, team managerul clubului din Buzău, este convins că echipa va reuși să ia alte trei puncte, după ce în acest play-out a pierdut la ”masa verde”, scor 0-3, confruntarea cu Viitorul Pandurii și a trecut cu 4-3 de FC Brașov.

A evidențiat și că, pe lângă obiectivul clasării pe locul 1 în grupa de play-out, FC Buzău va da șanse și altor jucători să prindă minute. Cristian Pustai testează fotbaliștii care au evoluat mai puțin, iar un prim fotbalist care l-a impresionat pe Marin Mitran și, probabil, și pe antrenor este Dinko Trebotic, care a debutat în partida cu brașovenii.

Jucăm acasă, în fața spectatorilor, suntem o echipă bună, valoroasă, am demonstrat asta și vrem victoria, cele trei puncte. Trebuie să testăm și jucătorii care au jucat mai puțin, care cred că au jucat destul de bine până la un moment. Când nu ai meciuri în picioare, e normal să ai și jocuri mai slabe.

Cu timpul, cu cât primește mai multe minute, cu siguranță fiecare fotbalist va juca din ce în ce mai bine. Trebotic a făcut un meci bun la debut, a jucat și destul de mult. Un joc bun, sperăm să o țină tot așa și sperăm să câștigăm un jucător pentru sezonul următor”, a declarat Marin Mitran pentru Campus TV.

FC Buzău, pe locul 1 în Grupa B a play-out-ului Ligii 2

FC Buzău este liderul Grupei B a play-out-ului Ligii 2, acolo unde va rămâne și după runda care stă să înceapă. Indiferent de ce se va întâmpla cu Astra, buzoienii vor rămâne pe primul loc cel puțin încă o etapă.

Locul 2 în grupă e ocupat de Unirea Dej, cu 31 de puncte, în timp ce pe 3 se află Viitorul Pandurii, cu 28 de puncte. Astra e ultima, pe locul 7, cu -1 punct.

În sezonul regular, FC Buzău s-a impus ușor în fața Astrei, tot pe teren propriu, cu 4-1.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

 

 

Răzvan STÎNGĂ 08 Apr. 2022, 12:56 Liga 2
Pe aceeași temă