Astra nu poate face apel la decizia de sancționare cu 6 puncte în cazurile de dopaj! ”Dacă nu vine rapid motivarea, ne retragem din campionat. Clubul nu are nicio legătură”

Daniel NAZARE 22 Feb. 2022, 09:44 Liga 2
Astra nu poate face apel la decizia de sancționare cu 6 puncte în cazurile de dopaj! ”Dacă nu vine rapid motivarea, ne retragem din campionat. Clubul nu are nicio legătură”

Clubul Astra nu poate face apel la ultima decizie de depunctare primită din partea Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal fiindcă nu a primit motivarea, la mai bine de 20 zile de la dictarea penalizării cu șase puncte.

În septembrie 2020, jucătorii Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă, atunci legitimaţi la Astra, au urmat un tratament interzis de Agenţia Mondială Antidoping şi au fost suspendați de Agenţia Naţională Antidoping (ANAD). Cei trei au urmat un tratament intravenos cu vitamine şi minerale la o clinică privată din Bucureşti, care a postat în scop publicitar imagini cu ei pe reţelele de socializare. În aprilie 2021, ANAD a decis ca Seto să primească opt luni de suspendare, în timp ce Ioniţă şi Fatai au fost sancționați cu câte un an pe ”tușă”.

​Marian Costea e revoltat că FRF nu dă motivarea penalizării cu șase puncte a Astrei în cazurile de dopaj

Astra a fost sancționată de Comisia de Disciplină şi Etică a Federației Române de Fotbal, pe 28 ianuarie 2022, pentru cazurile de dopaj din 2020. Între timp, jucătorii în cauză și-au ispășit suspendările primite, au semnat cu alte echipe și joacă fără probleme.

”Admite sesizarea FRF, prin Secretar General
În temeiul art. 72.5.6 din RD al FRF, sancționarea pârâtului AFC Astra cu măsura scăderii a 6 (șase) puncte și penalitate sportivă 20.000 lei”, sună decizia comisiei FRF.

”Nu înțeleg de ce ne-au luat șase puncte pentru că trei jucători s-au dopat de capul lor! Clubul nu are nicio legătură. Înțeleg că 15 puncte sunt pentru anumite lucruri legate de zona financiară.

Au trecut două săptămâni de la decizie (n.r. – ba chiar trei și câteva zile) și nu am primit motivarea. Nu putem face apel ca să scăpăm de această absurditate. Nu pot face acest apel în timp util pentru că se termină campionatul și se influențează clasamentul din cele două grupe de play-out.

Ar trebui să se facă apelul și să dea rezultatul înainte de final. Dacă nu se întâmplă asta, ne retragem din campionat. FRF nu dă dovadă de corectitudine”, a declarat președintele Astrei, Marian Costea, pentru ProSport.

În ianuarie 2021, Alexandru Ioniţă ar fi recunoscut în faţa comisiei ANAD că a efectuat un tratament considerat dopaj de WADA, alături de Fatai şi Seto, pentru a obține o sancțiune mai blândă, însă apoi și-a schimbat declarația.

Astra a luat 19 puncte, dar e penalizată cu 20 de puncte

Cu această nouă sancțiune primită de Astra din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, clubul care își dispută meciurile de pe teren propriu la Giurgiu a ajuns la -20 de puncte în acest sezon și are -1 punct în clasamentul Ligii 2, după ce în primele 16 etape a acumulat pe teren 19 puncte.

Astra a revenit pe minus în clasament și a căzut din nou pe ultimul loc, sub modestele Unirea Constanța (8 puncte), Dunărea Călărași (7 puncte) sau în special Dacia Unirea Brăila (2 puncte).

Astra mai are de jucat în sezonul regular meciuri cu FC Buzău (locul 5, deplasare), Unirea Constanța (locul 17, acasă) și Poli Iași (locul 12, deplasare). Apoi va merge într-un play-out, în care va mai disputa șase meciuri. Echipa este ca și retrogradată.

O retragere în sezonul regular din Liga 2 duce la anularea tuturor rezultatelor înregistrate.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astra-o-noua-situatie-rusinoasa-spalatoresele-au-fugit-de-la-club-dupa-ce-n-au-fost-platite-de-8-luni-m-am-dus-la-jucatori-si-le-am-spus-adevarul-mi-am-cerut-scuze-19220189

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-de-gratie-din-partea-frf-pentru-astra-care-revine-din-nou-pe-minus-in-clasament-si-este-ca-si-retrogradata-din-liga-2-clubul-a-fost-sanctionat-pentru-scandalul-de-dopaj-in-care-au-fost-impl-19217978

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-petrolul-deschide-prima-etapa-a-ligii-2-din-2022-u-cluj-concordia-o-inchide-programul-rundei-a-17-a-si-meciurile-televizate-19219611

Daniel NAZARE 22 Feb. 2022, 09:44 Liga 2
Pe aceeași temă