Ceahlăul încheie anul cu meci la Slobozia. Cristian Pustai: ”Întâlnim o echipă pragmatică, disciplinată, cu cea mai bună apărare, dar avem și noi atuurile noastre”

Narcis POHOAȚĂ 29 Nov. 2023, 14:27 Liga 2
Ceahlăul încheie anul cu meci la Slobozia. Cristian Pustai: ”Întâlnim o echipă pragmatică, disciplinată, cu cea mai bună apărare, dar avem și noi atuurile noastre”

Ceahlăul Piatra Neamț încheie un an de excepție, cel al promovării în Liga 2, cu o deplasare complicată, pe terenul uneia dintre cele mai bune echipe din campionatul actual. Sâmbătă, de la ora 11:30, nemțenii întâlnesc Unirea Slobozia, ocupanta locului 3, dar prima dintre formațiile din clasament cu drept de promovare în primul eșalon.

Dacă Slobozia și-a asigurat într-o mare măsură locul în play-off, cu cele 28 de puncte acumulate în 14 meciuri, Ceahlăul ar mai avea nevoie de trei victorii în ultimele cinci meciuri ale sezonului regular pentru a termina în primele șase. Echipa lui Cristian Pustai a reintrat cu șanse mari în grafic după victoria cu CFC Argeș (2-0) din etapa trecută și înaintea acestei runde este la egalitate cu echipa situată pe locul 6, Steaua.

Astfel, cu o victorie la Slobozia, nemțenii ar avea șanse mari să încheie anul pe loc de play-off, dar și o remiză ar păstra formația moldoveană în cărțile calificării înaintea ultimelor patru runde, programate în primăvara anului 2024.

Cristian Pustai, înaintea jocului cu Unirea Slobozia: ”A fost un an foarte bun și vrem să-l încheiem cu bine”

Înainte de plecarea spre Slobozia, pentru meciul din etapa a 15-a, antrenorul Cristian Pustai a marșat tocmai pe această idee, importanța obținerii a cel puțin un punct pe un teren complicat, rezultat ce ar menține Ceahlăul cu șanse reale în lupta pentru play-off.

”Mergem la Slobozia cu gândul să jucăm bine și să încercăm să luăm cât mai multe puncte din acest ultim meci. Jucăm la echipa de pe primul loc zic eu, pentru că primele două nu au drept de promovare. Sunt șase puncte diferență între noi și ei, este ultimul joc din această parte de sezon și ar fi foarte bine dacă am reuși să obținem ceva din acest joc, pentru că suntem în apropierea play-off-ului, chiar la egalitate cu Steaua, altă echipă fără drept de promovare. Legat de acest aspect, chiar sunt curios la final câte echipe fără drept de promovare vor fi în primele șase. Dar e important ca noi să rămânem în această cursă, să fim aproape. Sperăm să obținem un rezultat bun și pentru că este ultimul joc din an și ne dorim să-l încheiem cu bine, pentru că a fost un an foarte bun”, a declarat Cristian Pustai în cadrul unei conferințe de presă.

Pustai se bazează pe atacul echipei sale în fața celei mai bune apărări din Liga 2

Antrenorul s-a referit la punctele forte ale Unirii Slobozia și a subliniat faptul că ialomițenii au cea mai bună defensivă din campionat, cu doar cinci goluri primite în 14 meciuri. Pustai a punctat, însă, că și echipa sa are câteva atuuri importante, cum ar fi al treilea cel mai bun atac.

”Slobozia este echipa care a primit cele mai puține goluri și e foarte periculoasă la fazele fixe. Au marcat multe goluri din faze fixe și chiar din lovituri libere directe. Sunt o echipă cu un nucleu de jucători cu experiență, care joacă de 4 ani împreună. Cel puțin cei trei din apărare, Ibrian, Lazăr și Toma, sunt jucători care cred că au promovat cu ei din Liga 3. Sunt o echipă foarte disciplinată, destul de ambițioasă, cu realizări poate mai puține pe fază ofensivă, dar pragmatică, cu multe victorii cu 1-0”, a subliniat Cristian Pustai, care a punctat apoi atuurile Ceahlăului: ”Venim și noi cu atuurile pe care le aducem la fiecare joc. La ultimele meciuri de pe teren propriu am rezolvat o problemă, nu am mai primit gol. Ultimele jocuri ne arată că suntem și noi o echipă destul de puternică, dacă avem poziția pe care o avem în clasament, cu calitate în posesie, cu progresie spre poarta adversă, o echipă care și creează destule ocazii de gol. Pe orice teren pe care am jucat, nu cred că au fost meciuri în care nu am avut ocazii. Avem al treilea atac, diferența față de Corvinul este doar de un gol și doar Steaua are mai multe goluri marcate decât noi. Cred că sunt și acestea niște atuuri care trebuie luate în seamă.”

  • Ceahlăul are 21 de goluri înscrise, fiind a treia în clasament la acest capitol, la egalitate cu CSM Reșița (locul 12 ca puncte), după Steaua (29 goluri) și Corvinul (22).

Neicuțescu și Akwasi nu joacă la Slobozia

Ceahlăul nu va conta în deplasarea de la Slobozia pe doi dintre jucătorii de bază. Mihai Neicuțescu, care și-a ispășit etapa de suspendare în meciul trecut, nu va juca nici contra Unirii, fiind bolnav. O altă absență importantă este cea a mijlocașului defensiv Wiredu Akwasi, acesta fiind suspendat pentru cumul de cartonașe, dar și accidentat în urma jocului cu CFC Argeș.

În schimb, Patrick Petre, înlocuit în etapa trecută din rațiuni medicale, va fi apt de joc. Nici portarul Boison Wynney nu este apt.

”Din păcate, avem și probleme de lot. Neicuțescu este în continuare bolnav, iar pe lângă el a apărut și suspendarea lui Akwasi. Sunt doi titulari care vor lipsi de la acest joc”, a precizat Pustai.

Stejărel Vișinar: ”Vrem să încheiem anul cu o victorie”

Vestiarul Ceahlăului a fost reprezentat la conferința de presă de căpitanul Stejărel Vișinar și de atacantul Sergio Cortelezzi, ambii fiind optimiști că nemțenii pot pleca neînvinși din Ialomița.

”Încheiem anul cu un meci foarte greu, împotriva unei echipe foarte pragmatice, care a câștigat vreo șapte meciuri cu scorul de 1-0. Asta înseamnă că sunt foarte bine organizați, dar și noi avem atuurile noastre. Avem al treilea atac, în afară de două meciuri am marcat de fiecare dată, indiferent dacă a fost acasă sau în deplasare. Sper să încheiem cu o victorie anul, pentru a fi acolo, în primele șase”, a declarat Stejărel Vișinar, acesta fiind completat de colegul său Sergio Cortelezzi: ”Au trecut deja două luni de când am venit aici, m-am adaptat cu echipa, cu stafful și am început să prind încredere. Sper să înscriu sâmbătă, dar important este ca echipa să obțină un rezultat bun.”

Președintele Cătălin Anton: ”Este un parcurs deasupra așteptărilor”

La rândul său, președintele Cătălin Anton a declarat că parcursul Ceahlăului până acum a fost peste așteptări.

”Avem 22 de puncte, mai sunt în joc încă 15 puncte. Dacă luăm nouă din cele 15 ne menținem în siajul primelor locuri. Ne dorim victoria la Slobozia. Parcursul nostru de până acum este mulțumitor, deasupra așteptărilor. Imaginați-vă că suntem o echipă care vine din Liga 3, care a schimbat aproape jumătate din lot. Nu a fost o sarcină ușoară pentru staff, dar jucătorii au fost de mare caracter și au dat tot ce au putut pe teren”, a declarat președintele Cătălin Anton.

În final, antrenorul Cristian Pustai a anunțat că Ceahlăul se va reuni în data de 10 ianuarie 2024, în următoarea perioadă urmând să fie stabilite locul cantonamentului și programul meciurilor amicale din pauza de iarnă.

Conferința de presă a clubului Ceahlăul înaintea meciului Unirea Slobozia:

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-15-a-a-ligii-2-19294595

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-inceput-inscrierea-pentru-drepturile-tv-din-liga-2-perioada-2024-2027-19294522

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-remiza-cu-concordia-chiajna-scor-0-0-in-etapa-14-de-liga-2-19294561

Narcis POHOAȚĂ 29 Nov. 2023, 14:27 Liga 2
Pe aceeași temă