„Aștept să văd că au prins bani în bugetul județean pentru sport. Ulterior voi plăti cei 200.000 de lei”

Marius ANGHEL 14 Mar. 2013, 13:47 Liga 2

Clubul FC Botoșani încă nu a achitat cei 200.000 de lei către Consiliul Județean ca urmare a deciziei luate de Curtea de Conturi. Valeriu Iftime, principalul finanțator al FC Botoșani spune că așteaptă să vadă dacă se va aproba alocarea de bani pentru sport după care va plăti cei 200.000 de lei.

În cazul în care Consiliul Județean nu va aloca bani pentru sport în bugetul pentru 2013, clubul FC Botoșani nu va restitui cei 200.000 de lei încasați în 2008.

„Aștept să văd că au prins bani în bugetul județean pentru sport. Că există un buget la care putem depune și noi un proiect. Ulterior voi plăti cei 200.000 de lei. Este cea mai mare prostie posibilă. Să dăm 200.000 de lei în condițiile în care litigiul era de 50.000 de lei. Au spus că erau două facturi, la Consiliul Local și Consiliul Județean, pe care apărea aceeași cheltuială. La Consiliul Local a fost o greșeală și acolo s-a înlocuit documentul. Ne-au scos până la urmă tot proiectul și ne-au spus că nu avem afiliere la Federația Română de Fotbal. Eu nu înțeleg cum la Consiliul Local am fost afiliați iar la Consiliul Județean nu am fost afiliți. Președintele a fost ok”, a spus Valeriu Iftime.

În 2008, clubul FC Botoșani a primit de la Consiliul Județean suma de 200.000 de lei sub formă de finanțare a activității sportive. Ulterior, în urma unui control efectuat de Curtea de Conturi s-au constatat unele nereguli iar Consiliul Județean este obligat să recupereze cei 200.000 de lei de la clubul FC Botoșani.

„Sistemul de premiere rămâne același”

Conducerea clubului FC Botoșani va păstra același sistem de premiere a jucătorilor ca în turul campionatului. Roș-alb-albaștrii vor încasa câte 1500 de lei pentru o victorie și 500 de lei pentru un rezultat de egalitate.

Valeriu Iftime, principalul finanțator al FC Botoșani spune că nu va schimba sistemul de premiere și nici nu va oferi mai mulți bani pentru a-i motiva pe jucători. El este decis să mențină același sistem de premiere și aceleași reguli ca în turul campionatului. Fotbaliștii vor încasa o parte din prime după meci iar diferența la finalul campionatului în cazul în care FC Botoșani reușește promovarea în prima ligă.

„Sistemul de premiere rămâne același. Nu contează foarte mult ce facem acum ci contează finalul. Dacă suntem pe un loc de promovare la finalul campionatului, fotbaliștii vor avea de primit bani mai mulți”, a spus Valeriu Iftime.

Dacă primele au rămas la fel, în schimb nivelul contractelor jucătorilor a crescut. Pentru a putea transfera fotbaliști de valoare, conducerea clubului FC Botoșani a fost nevoită să plătească sume mai mari decât media contractelor de până acum.

„Salariile la FC Botoșani sunt mari. Media este 1000 și ceva de euro. Nu veneau jucătorii la Botoșani dacă aveau același salariu mai aproape de casele lor. De aceea am ridicat ștacheta”, a mai spus Valeriu Iftime.

Sursa: Bt online

Foto: Eduard BLAGA

Marius ANGHEL 14 Mar. 2013, 13:47 Liga 2
Pe aceeași temă