Argumentele care au transformat FC Buzău într-o echipă importantă în Liga 2. Fundașul Radu Zamfir: ”Acesta e secretul nostru, nu suntem ca alte echipe”. ”Portretul” făcut lui Cristian Pustai: ”În unele momente e exigent, dar așa trebuie”

Răzvan STÎNGĂ 29 Sep. 2021, 16:53 Liga 2
Argumentele care au transformat FC Buzău într-o echipă importantă în Liga 2. Fundașul Radu Zamfir: ”Acesta e secretul nostru, nu suntem ca alte echipe”. ”Portretul” făcut lui Cristian Pustai: ”În unele momente e exigent, dar așa trebuie”

Opt victorii la rând a adunat FC Buzău, cinci în Liga 2 și trei în Cupa României. A urcat serios în clasamentul diviziei a doua, acum fiind echipa care închide top șase, ultima poziție care la finalul sezonului regular asigură calificarea în play-off. Despre momentele foarte bune prin care trece echipa a vorbit Radu Zamfir.

Radu Zamfir: ”Suntem o echipă muncitoare și arătăm foarte bine în această perioadă” 

FC Buzău s-a format destul de greu în vară, dar acum echipa arată ca una destul de omogenă, chiar dacă s-a modificat și banca tehnică. A fost numit antrenorul Cristian Pustai, văzut principalul artizan al situației bune prin care trece FC Buzău.

Fundașul de bandă Radu Zamfir (20 de ani) a scos în evidență meritele lui Pustai, dar și faptul că jucătorii au, la rândul lor, meritele lor. Apărătorul a recunoscut că el și colegii săi muncesc foarte mult și se înțeleg foarte bine. Unitatea de grup este, în opinia lui, un aspect extrem de important, un mare plus față de celelalte echipe.

Suntem o echipă muncitoare, care nu renunță, drept dovadă și meciul cu Clinceni, și meciul cu Csikszereda. Am crezut până la final și am câștigat. Acesta cred că e secretul echipei, că suntem uniți. Nu suntem ca alte echipe, cu jucători individualiști. În unele momente mai avem și noi individualități, dar în mare parte ne bazăm pe jocul colectiv.

Suntem o echipă muncitoare și arătăm foarte bine în această perioadă. Putem să spunem să suntem printre cele mai bune echipe din Liga 2. Avem opt meciuri în care nu am pierdut.

(N.r. – Despre Cristian Pustai) Pot să spun că e o onoare să lucrez cu domnul profesor. Știam de el de când era la Mediaș, de când a obținut performanțele respective cu echipa, în Europa. Nu mă așteptam vreodată să fiu antrenat de domnul Pustai. Mă simt foarte bine cu dânsul, ne dă încredere tot timpul, are încredere multă în noi. În unele momente e exigent, dar așa trebuie”, a spus fundașul Buzăului, pentru Campus TV.

  • Radu Zamfir (cu numărul 25) a venit la FC Buzău în vară, sub formă de împrumut de la FC Voluntari. Este cedat de la formația din Liga 1 până la finalul campionatului, iar până acum a strâns șapte meciuri pentru buzoieni, șase în Liga 2 și unul în Cupa României.

FK Csikszereda, cel mai greu adversar întâlnit de FC Buzău până acum, în opinia lui Radu Zamfir 

În ceea ce privește meciurile scurse din acest sezon de Liga 2, Radu Zamfir a făcut o analiză a adversarilor și l-a numit pe cel mai greu de până acum, dar și ce echipă i se pare candidată serioasă la primele locuri în campionat, la finalul play-off-ului.

FK Csikszereda e considerată de el echipa cea mai puternică întâlnită de FC Buzău până acum, iar Petrolul o adversară redutabilă la primele poziții în Liga 2.

Ultimul meci mi s-a părut cel mai solicitant, cel cu FK Csikszereda. Mi s-a părut un meci cu o echipă foarte bună, bătăioasă, care a alergat foarte mult. A fost o echipă foarte bună, cu jucători masivi.

Partea cu cea mai bună echipă, cred că e ceva de moment, de forma jucătorilor. Acum, Petrolul e pe primul loc, putem să spunem că e cea mai în formă echipă, nu cea mai bună. În ziua de azi nu cred că mai există echipe mici sau echipe mari, se întâmplă tot felul de surprize”, a mai declarat fundașul.

FC Buzău negociază transferul lui Baudouin Kanda, fost la Dunărea Călărași 

FC Buzău mai plănuiește un transfer în această perioadă, venirea lui Baudouin Kanda (28 de ani), care a fost pregătit de Cristian Pustai sezonul trecut, la Dunărea Călărași. Kanda și-a reziliat contractul cu călărășenii, iar acum se află la Buzău, de câteva zile chiar, pentru a negocia o înțelegere.

Procesul e însă îngreunat de anumite aspecte pe care fotbalistul le mai are de reglat cu fostul club, conform unui dialog dintre Liga2.ro și Cristian Pustai:

Kanda este la noi, vrem să îl semnăm. Sperăm să își rezolve problemele cu Dunărea în totalitate cât mai repede, am vrea să încheiem acordul cu el până la finalul acestei săptămâni”.

Următorul meci al Buzăului este programat în etapa a 9-a a Ligii a 2-a, pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii. Confruntarea este programată sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

Răzvan STÎNGĂ 29 Sep. 2021, 16:53 Liga 2
Pe aceeași temă