Arădenii, motivați la maximum înaintea barajului cu ACS Poli. „Principalul beneficiu este să joci la București, Cluj sau Craiova, în loc de Balotești, Afumați sau Ștefănești”

Marius ANGHEL 09 Jun. 2017, 18:13 Liga 2
Arădenii, motivați la maximum înaintea barajului cu ACS Poli.**

Jucătorii lui Laurențiu Roșu sunt motivați la maximum înaintea barajului cu ACS Poli și sunt încrezători că pot promova în Liga 1 la a doua încercare. Prima promisă de conducere nu mai are nicio importanță, având în vedere că mulți dintre utiști vor avea șansă să evolueze pentru prima dată în cel mai important campionat al României.

„Prima de promovare e stabilită încă de la începutul anului”, a spus Codru Grădinariu, directorul general al clubului, în conferința de presă de dinaintea meciului tur, însă antrenorul Laurențiu Roșu a plusat: „Cred că principalul beneficiu în cazul unei promovări este imaginea fiecărui jucător. Adică să joci la București, Cluj sau Craiova, în loc de Balotești, Afumați sau Ștefănești. După părerea mea, e mai important câștigul sportiv, decât cel economic, chiar dacă nici acesta din urmă nu e de neglijat”.

Polgar: „Ambiția depăștește valoarea. Asta avem de demonstrat și noi”

La conferința de presă au participat și fundașul Norbert Polgar și Dumitru Copil. Primul are șanse să fie titulat în meciul de luni, asta fiindcă Alexandru Manea se antrenează separat după o accidentare. Fundașul dreapta crede că ar putea fi un plus pentru UTA și explică de ce: „Poate întorc norocul de anul trecut. În campionatul precedent, am jucat toate minutele, dar m-am accidentat înainte de baraj. Acum e exact invers. Nu mi-am ajutat deloc echipa în acest retur, dar am șansa să intru în cel mai important moment al sezonului. Sper să joc, să câștigăm și să ne îndeplinim obiectivul”.

Polgar, care a debutat la UTA sub comanda lui Ionuț Popa, acum antrenorul adversarei de la baraj, crede că ambiția poate depăși valoarea, astfel că arădenii au o bună șansă de a obține promovarea. „Dacă noi suntem concentrați la această dublă decisivă, nu are sens să vorbim prea mult despre Poli. Sigur, la prima vedere, au prima șansă, dar, de multe ori, ambiția depăștește valoarea. Asta avem de demonstrat și noi, luptând pentru noi, familiile noastre, club și suporteri. Motivațional, stăm bine. Suntem mulți fotbaliști arădeni în această echipă, iar ca arădean cred că nu îți poți dori ceva mai mult decât să promovezi după un baraj cu Poli. Chiar dacă mulți susțin că această echipă nu e adevărata Poli, noi vedem că se vorbească de UTA – Poli și ne este de ajuns”, a spus, citat de Sport Arad, Norbert Polgar.

Copil: „Pentru câțiva dintre noi a sosit vremea să jucăm cu UTA în Liga 1”

Dumitru Copil nu știe dacă va fi titular la Timișoara, însă e convins că cei care vor intra pe teren vor lupta până la epuizare pentru a-i aduce victoria UTA-ei. Mijlocașul a dat exemplu meciul retur al barajului de anul trecut cu Dunărea Călărași, atunci când UTA venea după un 1-3 încasat la Călărași și apoi, la Arad, reușea să întoarcă scorul și să se califice în dubla cu FC Voluntari.

„Mister e singurul care va decide dacă joc sau nu la Timișoara și apoi la Șiria. Dar, nu contează cine intră pe teren, atâta timp cât se va autodepăși și va vărsa și ultima picătură de transpirație. După cum a spus și Norbi (n.r. – Polgar), ambiția și determinarea poate bate valoarea. Nu mai departe de barajul trecut, cu Dunărea Călărași, am demonstrat de suntem în stare dacă dăm totul din noi. Cu acea atitudine, de la meciul retur, de la Arad, putem trece de oricine. Personal, am mare încredere în noi, în echipă sunt 100% sigur că anul acesta vom trece de baraj. Suntem aproape toți apți și determinați la maxim”, a spus Copil, citat de Sport Arad.

Copil susține că banderola de căpitan pe care a purtat-o la meciul cu Chindia nu l-a responsabilizat în plus. „Eu zic că sunt responsabil mereu. Sigur, am și contestatari, unii suporteri te înjură, alții te aplaudă. Eu îi rog să fie cu toții alături de noi la acest baraj, chiar și pe cei care – poate – nu mai cred în noi, iar la final să intre pe gazon alături de noi, să ne bucurăm împreună. Îmi doresc enorm să promovez cu UTA și cred că și colegii mei vor același lucru. Pentru câțiva dintre noi, și mă refer în special la arădeni, care avem acest vis de mici, a sosit vremea să jucăm cu UTA în Liga 1″, a mai declarat mijlocașul lui Laurențiu Roșu.

Meciul tur al barajului dintre ACS Poli și UTA Bătrâna Doamnă are loc luni, 12 iunie, de la ora 20:30, pe stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara. Returul are loc joi, 15 iunie, de la ora 17:30, pe arena „Otto Greffner” din Șiria.

Marius ANGHEL 09 Jun. 2017, 18:13 Liga 2
Pe aceeași temă