Apostol, principal la Botoșani

03 Jul. 2009, 15:51 Liga 2
Apostol,** principal la Botoșani

La 35 de ani Ștefan Apostol a decis să pună capăt carierei de jucător și să devină antrenor principal al echipei FC Botoșani. Ștefan Apostol a semnat un contract pe doi ani cu FC Botoșani și îl va avea secund pe fostul său coleg de la FCM Bacău Cornel Codreanu.
 

 

FC Botoșani este prima echipă pe care o pregătești din postura de antrenor principal. Ce îți propui?

Am fost antrenor principal și în returul campionatului trecut, dar atunci alta a fost situația. FC Botoșani este prima echipă pe care o voi pregăti din postura de antrenor principal. Trebuia să încep la un moment dat și dacă acum s-a ivit această conjunctură am acceptat. Cristi Popovici nu a acceptat condițiile financiare oferite de conducerea clubului și apoi mi-au făcut mie o ofertă. Mă simt onorat și mă bucur că mi-au oferit șansa să îmi încep cariera de antrenor. Îmi doresc să facem o treabă bună împreună  și să avem rezultate.
 

 

Intenționezi să joci în continuare?

În mod sigur nu. Am spus că în momentul în care îmi încep cariera de antrenor, renunț la cea de jucător. Aceasta este gândirea mea. Nu vreau să amestec cele două lucruri. Acum important este să am pe cine să antrenez pentru este acea problemă cu renegocierea contractelor. Dacă va fi nevoie și nu vor fi alte soluții e posibil să intru dar în același timp toți trebuie să înțeleagă faptul că nu sunt Maradona ca să decid de unul singur un meci. Am avut evoluții bune dar asta s-a datorat echipei. Sunt convins că antrenorul secund Cornel Codreanu are puterea să mă înlocuiască în teren. În plus el este și mai tânăr decât mine.

 

Noul antrenor al botoșănenilor vrea să-l dea ca exemplu, jucătorilor săi, pe Florin Acsinte. Fundașul stânga, în vârstă de 22 de ani, este pe cale să ajungă în Ștefan cel Mare. El va fi testat în perioada de pregătire de Dinamo și până la începutul noului sezon oficialii alb-roșii vor lua o hotărâre în privința unui eventual transfer.

„Plecarea lui Florin Acsinte la Dinamo ar trebui să fie o pildă pentru jucătorii de la FC Botoșani”, a declarat Apostol.
 
 

 

Sursă: sport.botosani.ro
 

03 Jul. 2009, 15:51 Liga 2
Pe aceeași temă