Antrenorul din Liga 2 cu primă de 50.000 de euro pentru câștigarea Cupei României. ”Pare ceva nefiresc, dar eu cred că pot face multe lucruri la această echipă”

Daniel NAZARE 27 Sep. 2020, 10:13 Liga 2

Gabriel Manu (38 de ani) a preluat echipa Metaloglobus în această vară, cu obiectivul de a accede în play-off-ul Ligii 2 și, ulterior, să promoveze în primul eșalon. Ca antrenor secund a mai reușit performanța cu Sportul și CS Otopeni, dar noua țintă vine la prima experiență ca ”principal”.

„Îmi place Mourinho, dar vreau să fiu Gabi Manu”

Gabi Manu provine dintr-o familie de foști sportivi. Bunicul său, Nae Georgescu, a fost jucător al echipei Rapid și căpitan al naționalei României, iar tatăl său este Ion Manu, fost portar de legendă al clubului Rapid. Antrenoratul l-a început de la o vârstă fragedă, de la 19 ani, iar prima experiență ca ”principal” la un club de seniori o are la Metaloglobus, acolo unde are și bonusuri de performanță.

„Ca să poți ajunge sus trebuie să-ți pui obiective mărețe. Dacă te mulțumești cu puțin, nu vei realiza multe. Eu sunt un altfel de antrenor, cu o altă mentalitate. Respect pe toată lumea, îmi place Mourinho și alți tehnicieni din România, dar vreau să fiu Gabi Manu. Să am propriul stil.

Am obiectiv trecut în contract promovarea și primă pentru Cupa României. Pare ceva nefiresc să-ți dorești Cupa României din Liga 2, dar eu cred că pot face multe lucruri la această echipă. Uitați-vă în istorie să vedeți căte echipe de eșalon inferior au ajuns în finală, iar unele au câștigat și trofeul. Eu de ce n-aș putea?”, a declarat Manu.

Din sursele ProSport, acesta are un bonus de 50.000 de euro la promovare și unul tot de 50.000 de euro în cazul în care Metaloglobus câștigă trofeul Cupa României, competiție în care echipa sa încă nu a intrat și din care s-au desfășurat până în acest moment două tururi.

Metaloglobus, salarii la timp și bună dispoziție

La Metaloglobus, spre deosebire de alte echipe, plățile la salarii se fac în ziua stabilită, iar primele se iau marți, imediat după antrenament.

„I-am întrebat pe jucători: «Ce poate fi mai bine sau mai frumos? Jucați de plăcere, banii sunt la zi.» Tot ce ne dorim e să fim sănătoși, rezultatele n-au cum să nu vină”, a declarat pentru ProSport Gabi Manu.

O dată pe săptămână, antrenorul își scoate fotbaliștii și stafful tehnic la o masă, în care se mânâncă o friptură și se bea un pahar de vin. „Ultima oară am vizionat meciul viitoarei adversare (n.r. – ”U” Cluj) în direct la tv, am servit masa și am socializat. Cred că grupul e important, să nu existe bisericuțe, ca toți să tragă la aceeași căruță”, ni s-a destăinuit tehnicianul divizionarei secunde Metaloglobus, cea care în sezonul trecut a ocupat cea mai bună poziție din istoria sa, locul 7 în Liga 2, primul sub play-off, într-un campionat ”înghețat” din cauza pandemiei.

Are clip de prezentare în care își povestește cariera de antrenor și aspirațiile

Gabi Manu este singurul antrenor român care are un clip de prezentare, în care afli în mai puțin de 10 minute tot ce a realizat în cariera sa de antrenor. Florin Tene, Bogdan Merișanu, Laurențiu Reghecampf și tatăl său, Ion Manu, fosta legendă a Rapidului, redau în clip câteva dintre experiențele trăite alături de antrenorul Gabi Manu.

https://www.youtube.com/watch?v=_3–_GgSEoY&feature=emb_title

În ultimii trei ani, Gabi Manu a fost secundul lui Laurențiu Reghecampf la Al Wahda și Al Wasl. Are 17 ani de antrenorat și doi ani la FRF, la Școala de Antrenori. Și-a pregătit licențele în urma unor sesiuni cu Cosmin Olăroiu, fiind prezent la antrenamentele acestuia. Și-a luat licența Pro din 2015.

Metaloglobus este neînvinsă în acest start de campionat, în primele trei meciuri înregistrând o victorie (1-0 cu CS Mioveni) și două egaluri (2-2 cu Turris Oltul Turnu Măgurele și 1-1 cu Concordia Chiajna).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-metaloglobus-are-un-nou-antrenor-un-fost-secund-al-lui-laurentiu-reghecampf-e-optiunea-bucurestenilor-19143538

Daniel NAZARE 27 Sep. 2020, 10:13 Liga 2
Pe aceeași temă