Antrenorul cu care Unirea Constanța a retrogradat sportiv în Liga 3, sezonul trecut, numit ”principal” la FCSB!

Marius ANGHEL 30 Nov. 2022, 17:03 Liga 2
Antrenorul cu care Unirea Constanța a retrogradat sportiv în Liga 3, sezonul trecut, numit ”principal” la FCSB!

Antrenorul care în sezonul trecut de Liga 2 a retrogradat sportiv cu Unirea Constanța, Leonard Strizu, a fost instalat ca antrenor principal la FCSB!?

Vicecampioana en-titre a României avea nevoie de un antrenor principal în acte, deținător de licență PRO, după ce de la despărțirea de Nicolae Dică a trecut o lună de zile, cât permite regulamentul unui club să stea fără antrenor principal, având în vedere că cel care a condus echipa în această perioadă, Mihai Pintilii, nu îndeplinea criteriul licenței.

Astfel s-a ajuns la varianta Strizu, un apropiat al patronului și conducerii FCSB, altfel, un antrenor care nu a demonstrat nici măcar în Liga 2.

Leonard Strizu, numit antrenor principal la FCSB!

Leonard Strizu (55 de ani) a retrogradat la finalul sezonului trecut cu Unirea Constanța în Liga 3, de pe penultima poziție a Grupei B a play-out-ului Ligii 2, iar în noul sezon nu s-a mai apelat la el, ci la Dacian Nastai. Echipa a continuat totuși în Liga 2, profitând de apariția a două locuri vacanțe în campionat după desființarea retrogradatelor din prima ligă Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni.

În cariera sa de antrenor, Strizu a mai condus în mai multe rânduri Steaua 2, în Liga 2, așa cum se numea pe atunci echipa secundă a clubului lui Gigi Becali, formație secundă care avea să fie desființată o perioadă. În perioada septembrie 2021 – iunie 2022 a revine în prim-plan când a preluat Unirea Constanța, în fapt, un satelit neoficial al FCSB, clubul lui Becali.

Și în acest sezon, de această dată sub conducerea lui Nastai, Unirea Constanța este una dintre cele mai slabe echipe din Liga 2, după 15 etape situându-se pe penultimul loc în clasament și având 12 puncte acumulate. Trupa care își dispută meciurile pe teren propriu la Clinceni este una dintre marile favorite la retrogradare.

Revenind la Strizu, acesta nu a avut parte de o prezentare oficială în scris din partea FCSB, așa cum se obișnuiește de obicei, ci a participat direct la conferința de presă premergătoare următorului meci din campionat, cu FC Botoșani. Este un semn cât se poate de evident că poziția lui Strizu în acte la FCSB nu este atât de mult luată în seamă și că, de fapt, s-a apelat la el pentru a se respecta regulamentul.

FCSB este pe locul 6 în SuperLigă, cu 26 de puncte acumulate în 16 meciuri.

 

Marius ANGHEL 30 Nov. 2022, 17:03 Liga 2
Pe aceeași temă