Antrenorul care a condus ”FC U” Craiova în ultimele două meciuri din 2020 abia așteaptă să cunoască noul ”principal”: ”Trebuie să închege această echipă, care este super talentată. Jucătorii au fost bulversați.” Oltenii sunt lideri și singurii neînvinși în Liga 2 în acest sezon

Mircea OGLINDOIU 05 Dec. 2020, 23:13 Liga 2

”FC U” Craiova s-a chinuit cu Pandurii în ultima etapă programată în 2020, dar a câștigat în cele din urmă cu 3-2, după ce a fost egalată în două rânduri, și a încheiat anul pe primul loc în Liga 2. La finalul partidei de la Târgu Jiu, contra ultimei clasate, antrenorul de portari Valentin David a răsuflat ușurat și știe de ce are nevoie echipa sa pentru a promova fără probleme: ”Știam că va fi un meci greu, dar mă bucur pentru cele trei puncte. Avem nevoie de un antrenor care să închege echipa.”

Fără antrenorul-interimar Dan Vasilică pe bancă, aflat acasă, în izolare, după ce a fost depistat, la mijlocul săptămânii trecute, pozitiv la testul COVID-19, ”FC U” Craiova a câștigat cu scorul de 3-2 partida cu Pandurii și a încheiat anul pe primul loc în Liga 2.

Valentin David: ”Am avut și noroc la faza în care a ratat Dodoi, iar noi, pe contraatac, am dat gol”

Deși întâlnea ultima clasată, echipa craioveană n-a avut un meci facil la Târgu Jiu și a câștigat cu emoții, pe finalul partidei. Înainte de golul victoriei, gazdele rataseră incredibil, prin Gabriel Dodoi, care, singur cu portarul, a trimis, din 9 metri, balonul în picioarele lui Popa. Marius Avram (18), Dragoș Albu (60) și Andrei Ciolacu (87) au marcat pentru oaspeți, în timp ce Steven Goma (46) și Gabriel Dodoi (78) au semnat golurile gazdelor.

”Știam că vom avea un meci greu, iar pentru asta trebuia să fim concentrați din primul și până-n ultimul minut. Nu am fost așa mereu. Nici n-am intrat bine pe teren în partea secundă și am fost egalați, după care iar am luat-o de la capăt. Am avut și noroc la faza în care a ratat atacantul gazdelor (n.r – Gabriel Dodoi), iar noi, pe contraatac, am dat gol. Cam așa se scrie istoria la fotbal. Atâta timp cât am câștigat, consider logic ca rezultatul să fie echitabil. Mă bucur că am luat cele trei puncte”, a spus antrenorul responsabil cu pregătirea portarilor, Valentin David, aflat la al doilea joc în care a condus echipa de pe margine, după eșecul cu ASU Poli, 1-3 pe ”Ion Oblemenco”, în 16-imile Cupei României.

David așteaptă să cunoască noul antrenor principal al Craiovei

Echipa sa a intrat în iarnă de pe primul loc al Ligii 2, cu 8 victorii, 6 remize și nicio înfrângere. David așteaptă până la reunirea lotului un antrenor principal cu experiență, pentru ca ”FC U” Craiova să nu aibă emoții în privința promovării.

”Sunt foarte mulțumit de parcursul din acest sezon. Mă bucur că în campionat nu avem nicio înfrângere. Echipa a jucat foarte bine în prima repriză, cu multe peste ce am jucat în ultimele patru-cinci meciuri, când nu reușeam să câștigăm și făceam doar egaluri. Acum, așteptăm să vedem ce antrenor principal aducem, ca să închege această echipă, care este super talentată. Jucătorii au fost bulversați în acest sezon de plecarea antrenorilor, dar astăzi am reușit să-i capacităm pentru victorie. Sper să ne redevem sănătoși în ianuarie, la reunire, și să începem în forță minireturul, care se anunță de foc”, a precizat David.

Acesta s-a aflat în stafful tehnic al echipei craiovene și în pauza de vară, în care echipa a fost pregătită de Eugen Trică. A rămas și în mandatul lui Nicolo Napoli, care a antrenat echipa din prima până în etapa a 7-a, și se așteaptă să fie păstrat în organigramă și în 2021, indiferent de numele antrenorului.

David a fost antrenor și la Pandurii, alături de care a promovat în Liga 1, fiind secund în mai multe perioade, în mandatele lui Emil Sandoi, Eugen Neagoe sau Cristian Pustai. ”Îmi pare rău că aveam nevoie de victorie tocmai la Târgu Jiu, unde m-am consacrat ca antrenor, dar meseria te face să-ți dorești binele echipei pe care o antrenezi. Regret că am băgat Pandurii într-o situație și mai delicată, dar mă bucur pentru echipa mea FCU Craiova”, a precizat David.

U Craiova 1948 SA, în postura de nou-promovată în Liga 2, încheie prima parte a sezonului pe locul 1, cu 30 de puncte acumulate în 14 meciuri desfășurate în 15 etape, fiind, totodată, singura echipă neînvinsă în acestă ediție de campionat.

Foto: Justinel Stavaru (Mediafax Foto) și Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/spectacol-la-targu-jiu-intre-pandurii-si-fc-u-craiova-s-au-marcat-cinci-goluri-iar-cel-al-victoriei-a-fost-pe-final-au-mai-fost-patru-lovituri-in-bara-si-doua-goluri-anulate-19161408

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-ultima-programata-in-2020-liderul-fc-u-craiova-joaca-pe-terenul-lanternei-rosii-pandurii-alte-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19161189

Mircea OGLINDOIU 05 Dec. 2020, 23:13 Liga 2
Pe aceeași temă