Andrei Prepeliță știe secretul Șelimbărului în acest debut de sezon: ”Și noi vrem să ajungem la nivelul lor.” Gloria Buzău poate trece în clasament peste echipa sibiană

Marius ANGHEL 21 Sep. 2023, 13:15 Liga 2
Andrei Prepeliță știe secretul Șelimbărului în acest debut de sezon: ”Și noi vrem să ajungem la nivelul lor.” Gloria Buzău poate trece în clasament peste echipa sibiană

Primul meci al etapei a 7-a a Ligii 2 aduce față în față două echipe cu pretenții din competiției, care confirmă așteptările în acest debut de sezon, fiindcă după primele șase runde ocupă poziții de calificarea în play-off.

Va fi, poate, cel mai interesant joc al acestei etape întâlnirea dintre CSC Șelimbăr, liderul clasamentului încă de la finalul etapei a 2-a, și Gloria Buzău, clasată pe locul 4, la două puncte în spate.

Andrei Prepeliță, antrenor echipei din Crâng, a vorbit despre acest joc și susține că punctul forte al adversarului este dat de tactica din vară a conducerii.

Andrei Prepeliță, înainte de meciul cu CSC Șelimbăr: ”Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă neînvinsă”

Gloria Buzău vine după o nouă victorie obținută pe final pe teren propriu, de această dată în fața nou-promovatei CSM Alexandria (scor 1-0). Echipa antrenată de Andrei Prepeliță este neînvinsă în acest sezon, chiar dacă vorbim de Liga 2 sau Cupa României, în ultimele trei runde din campionat a câștigat, iar în ultima deplasare a marcat nu mai puțin de patru goluri, 4-2 la Unirea Dej.

Vineri, de la ora 16:00, pe stadionul din Cisnădie, Gloria va întâlni liderul CSC Șelimbăr, formație care chiar runda trecută a pierdut primele puncte în acest sezon, după remizat la scorul de 0-0 din deplasarea de la Slatina.

Andrei Prepeliță, antrenorul Gloriei, este de părere că punctul forte al Șelimbărului în acest debut de sezon este faptul că și-a păstrat jucătroii din sezonul trecut, cât și antrenorul, astfel că există omogenitate. Acesta nu exclude varianta unei remize în această deplasare.

”Întâlnim echipa de pe primul loc în următorul meci, o echipă bună, omogenă, a păstrat jucători de anul trecut, antrenorul. Cred eu că ăsta este secretul. Echipele care au această omogenitate au un plus față de celelalte care au schimbat foarte mult, inclusiv noi. Și noi vrem să ajungem la nivelul lor de omogenitate, să ne creăm relații de joc. Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă neînvinsă, care în ultima etapă a făcut egal, singurul egal de până acum! Mergem să jucăm și să obținem punct sau puncte”, a spus Prepeliță despre jocul cu CSC Șelimbăr.

Gloria Buzău poate trece pește Șelimbăr în clasament, dar trebuie să-i producă primul eșec

Așa cum spuneam, neînvinsă este și Gloria Buzău, nu doar CSC Șelimbăr, cel puțin în meciurile din campionat, fiindcă trupa sibiană a suferit deja un prim eșec în acest sezon, cu FC Voluntari, în Cupa României.

Gloria Buzău se va afla la a patra deplasare în această ediție a Ligii 2, după 0-0 la CS Mioveni, 1-1 la Chindia Târgoviște și 4-2 la Unirea Dej.

CSC Șelimbăr va fi la al treilea joc disputat pe teren propriu, la Cisnădie, în acest sezon, după 2-0 cu Unirea Dej și 3-2 cu Steaua.

Diferența de puncte dintre cele două echipe s-a redus la doar două puncte în urma rezultatelor înregistrate în etapa precedentă, astfel că Gloria Buzău are o șansă mare de a trece peste CSC Șelimbăr în clasament, însă trebuie să-i producă primul eșec în campionat.

Câte o victorie de fiecare echipă în precedentele jocuri directe

În acest sezon sunt neînvinse și Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia, situate pe locurile 2 și 3, chiar dacă au același număr de puncte ca Gloria Buzău, 14. Diferența dintre ele este făcută în acest moment de golaveraj.

În precedentele întâlniri directe dintre echipele din Șelimbăr și Buzău, fiecare a avut câștig de cauză o dată. În noiembrie 2021, CSC Șelimbăr a câștigat cu 2-1 la Avrig, acolo unde își juca atunci meciurile de acasă din Liga 2. În octombrie 2022, la Buzău, Gloria se impunea cu 1-0.

Ovidiu Robu arbitrează CSC Șelimbăr – Gloria Buzău

Partida de vineri de la Cisnădie va fi arbitrată de centralul Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov), iar de la cele două tușe vor ridica steagul Mihăiță Adrian Noroc (Botoşani) și George Turcu (Bucureşti). Arbitru de rezervă este Octavian Ciucanu (Braşov), iar observator de arbitri este Dan Monea (Aiud). Nu se cunoaște încă delegatul de joc din partea FRF.

După ultimul joc, disputat la Slatina, în care a pierdut primele puncte în acest sezon, directorul general al CSC Șelimbăr a acuzat arbitrajul. Până acum, în acest debut de sezon, Gloria Buzău nu a remarcat mari probleme de arbitraj în meciurile sale.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Foto și video: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-7-a-a-ligii-2-va-fi-deschisa-tot-cu-meciul-liderului-si-se-incheie-in-ghencea-o-alegere-cel-putin-interesanta-din-partea-detinatorilor-de-drepturi-tv-privind-jocurile-transmise-in-aceasta-run-19285587

https://liga2.prosport.ro/seria-1/guvernul-vrea-sa-creasca-taxele-contractelor-sportive-de-la-11-la-30-la-suta-19285554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-acuza-arbitrajul-dupa-remiza-cu-csm-slatina-19285204

Marius ANGHEL 21 Sep. 2023, 13:15 Liga 2
Pe aceeași temă