Gloria Buzău leagă trei victorii la rând în Liga 2. S-a chinuit cu CSM Alexandria, dar Andrei Prepeliță a surprins la finalul partidei

Andrei PASCU 18 Sep. 2023, 16:41 Liga 2
Gloria Buzău leagă trei victorii la rând în Liga 2. S-a chinuit cu CSM Alexandria, dar Andrei Prepeliță a surprins la finalul partidei

Gloria Buzău nu a avut deloc un meci ușor în etapa a 6-a de Liga 2, cu nou-promovata CSM Alexandria, de care a trecut la limită, scor 1-0. A fost un alt duel pe care formația lui Andrei Prepeliță s-a chinuit să îl câștige, așa cum s-a mai întâmplat și în precedentele runde de Liga 2.

La pauză scorul a fost egal, 0-0, Gloria Buzău dând lovitura pe final, când mai erau doar cinci minute din timpul regulamentar.

Gloria Buzău, victorie cu 1-0 în duelul cu CSM Alexandria

A fost un meci greu pentru gazde, după cum a declarat la final și Prepeliță, pentru că formația din Alexandria a venit în Buzău să se apere, să țină de rezultat cât mai mult și, eventual, să scoată un egal. A fost foarte aproape de acest obiectiv, dar Gloria Buzău a sperat și a forțat până la final.

Cristian Dumitru a fost cel care a adus victoria, în minutul 85, cu o execuție din câțiva metri, din careu, la 12 minute după ce a fost introdus pe teren de Andrei Prepeliță.

La finalul duelului, antrenorul gazdelor nu a fost nemulțumit de evoluția echipei, ca și până acum, ca în duelurile trecute, precizând că formația sa a avut câteva șanse bune de a marca, chiar dacă a făcut-o o singură dată până la urmă și pe final.

Andrei Prepeliță, reacție după Gloria Buzău – CSM Alexandria: ”Mă bucur că am marcat și suntem în grafic”

Este mulțumit de faptul că Gloria Buzău se menține neînvinsă până acum, după șase meciuri în Liga 2, și ocupă un loc pe care l-ar dori și la finalul sezonului regular, în top șase, pentru o calificarea în play-off, iar apoi să se lupte pentru promovarea în SuperLiga României.

Mă bucur că am luat cele trei puncte. Dacă în celelalte partide nu a fost convingător jocul și poate am avut și ceva șansă, acum am avut ocazii, am fost aproape de gol, am avut controlul meciului.

Am întâlnit o echipă reactivă, care are doi atacanți, după orice recuperare tranziția pozitivă era cu atacuri rapide și ne-a pus la treabă. Dar mă bucur că am marcat și suntem în grafic.

Mă așteptam ca noi să fim mai buni, să avem o creștere din etapa a 7-a, iar dacă punem în calcul și pauza competițională, suntem cam pe acolo. Sper să fim în formă maximă în etapele următoare, ne așteaptă meciuri cu echipe care vor promovarea.

Le-am spus jucătorilor că obiectivul nostru pentru acest meci era să nu luăm gol, așa că, dacă nu marcam, obiectivul era pe jumătate îndeplinit. Am avut ocazii, asta vreau de la fiecare meci, echipa să aibă încredere în ea și să… eu cred în potențialul jucătorilor de atac”, a declarat Andrei Prepeliță.

Andrei Prepeliță, inspirat cu schimbările în Gloria Buzău – CSM Alexandria

Prepeliță a fost din nou inspirat cu schimbările, marcator fiind chiar un jucător venit de pe bancă. El nu își asumă din merite, fiind încântat de faptul că fotbaliștii care intră pe parcursul partidelor sunt motivați și aduc ce trebuie, un plus pe teren când nu merge jocul.

Așa s-a întâmplat și cu introducerea lui Cristian Dumitru, care a adus victoria pentru Gloria Buzău.

Cum am mai spus, e meritul jucătorilor care intră de pe bancă, e meritul lor că intră așa cum vreau eu. Au intrat câțiva jucători și au făcut diferența. Avem o bancă bună, dar mai avem și mulți jucători accidentați.

Avem o bancă bună, toți jucătorii au marcat, mă bucur pentru ei, le-am spus că toți sunt importanți, chiar și cei care nu încep ca titulari și trebuie să ne îndeplinim obiectivul.

Nu fac rotație în meciuri, dar văd jucătorii într-un anumit fel la antrenamente. Sunt momente când îi simt, dar când mă mai înșel și eu”, a mai spus Prepeliță.

Gloria Buzău, duel cu liderul CSC Șelimbăr în etapa a 7-a de Liga 2

După 0-0 în deplasare la CS Mioveni, 2-1 acasă cu CS Tunari și 1-1 în deplasare la Chindia Târgoviște, Gloria Buzău a bifat trei victorii la rând în Liga 2, în etapele 4, 5 și 6, primele două înainte de pauza pricinuită de meciurile echipelor naționale. A învins cu 1-0 Metaloglobus, pe teren propriu, a trecut cu 4-2 de Unirea Dej, în deplasare, iar sâmbătă a învins, pe teren propriu, CSM Alexandria, scor 1-0.

Gloria Buzău și-a aflat și adversarele din Grupa D a Cupei României, unde a fost repartizată alături de Farul, Universitatea Craiova, UTA, FC Voluntari și CS Tunari. În cele trei runde programate va întâlni UTA, acasă, Farul, acasă și CS Tunari, tot acasă.

Andrei Prepeliță a vorbit despre planurile din Cupa României, dar și despre întâlnirea din runda următoare a Ligii 2, a 7-a, cu CSC Șelimbăr:

”Întâlnim echipa de pe locul 1 în următorul meci, o echipă bună, omogenă, a păstrat jucători de anul trecut, antrenorul, cred că acesta e secretul. Echipele care au făcut asta și au omogenitate, au un plus. Ăsta e secretul lor. Vrem să ajungem la nivelul lor de omogenitate, să avem relații de joc, ne așteaptă un meci greu!

Mergem să jucăm, să obținem punct sau puncte. Avem timp destul de recuperare până la partida cu Șelimbăr. Mai departe, în Cupa României va fi un test, vrem să ne măsurăm forțele și cu echipe din Liga 1”.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-unirea-dej-se-joaca-acum-in-etapa-a-6-a-a-ligii-2-pitestenii-in-cautarea-primului-succes-in-acest-sezon-19285371

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-nu-mai-este-antrenorul-echipei-cs-tunari-19285327

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-inceput-demolarea-stadionului-nicolae-dobrin-actiunea-marcata-cu-un-eveniment-la-care-au-luat-parte-juniorii-seniorii-legendele-si-suporterii-clubului-iti-multumim-b-19285247

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sergio-cortelezzi-si-pier-larrauri-au-fost-prezentati-de-ceahlaul-19285244

Andrei PASCU 18 Sep. 2023, 16:41 Liga 2
Pe aceeași temă