Andrei Hergheligiu n-a văzut diferența de o ligă între CS Mioveni și Chindia: ”Noi am greșit, din nou!” Atacantul încă visează la promovare: ”Mai avem o șansă. Se poate întâmpla orice. Cred!”

Marius ANGHEL 09 Aug. 2020, 23:32 Liga 2

CS Mioveni a fost modestă în meciul tur al barajului pentru promovare/menținere în Liga 1 cu ultima clasată din play-out-ul primei ligi, Chindia Târgoviște, formație care era retrogradată matematic dacă FRF nu ar fi schimbat sistemul elitei fotbalului românesc de la 14 la 16 echipe din sezonul următor. Cu 2-0 s-au impus dâmbovițenii pe teren propriu, la Ploiești, în casa Petrolului, duminică seară.

Poate chiar faptul că meciul s-a desfășurat pe arena Petrolului, iar mirosul ”lupilor”, cei care i-au și retezat Mioveniului șansa la promovarea directă în ultima etapă a play-off-ului Ligii 2 (Petrolul s-a impus cu 2-1 la Mioveni, deși nu mai avea nicio șansă la promovare), i-a descumpărit pe jucătorii lui Claudiu Niculescu. Ionuț Burnea și compania au fost modești și au arătat-o încă din primele minute cu Chindia, când au și primit gol. Ovidiu Bic (14) și Josip Ivancic (74) au marcat golurile care au decis manșa tur a barajului.

Andrei Hergheligiu: ”Nu mai scăpăm de greșelile astea și primim gol”

La finalul partidei, experimentatul Andrei Hergheligiu (28 de ani), jucător cu meciuri în Liga 1 pentru Poli Iași, U Craiova, FC Botoșani și FC Hermannstadt, a remarcat însă altceva: că diferența dintre cele două echipe nu a fost mare. CS Mioveni abia a ajuns la poarta Chindiei și a avut o singură oportunitate de gol, la o fază tratată prost de Massaro, însă Hergheligiu pretindă că trupa sa nu a fost cu nimic la prejos față de Chindia, care putea înscrie de alte câteva ori pe lângă cele două reușite.

”După începutul jocului, nu prea s-a văzut că există vreo diferență între o echipă de Liga 1 și una de Liga a 2-a. Am greșit, din nou. Nu mai scăpăm de greșelile astea (oftează) și primim gol, apoi am alergat după egalare. Puteam să egalăm. Nu am făcut-o noi și au făcut ei 2-0.

Ne-a afectat foarte mult eșecul cu Petrolul. A fost un eșec foarte mare. Ne-am dorit foarte mult să promovăm în primul rând. Dar, acum ce să facem? Am venit să jucăm și azi, o să jucăm și miercuri. Mai avem o șansă. Se poate întâmpla orice. Cred!”, a spus Hergheligiu la microfonul DigiSport.

CS Mioveni a pierdut cu 2-0 manșa tur a barajului pentru promovarea în Liga 1 cu CS Mioveni, iar returul îl desfășoară pe teren propriu, miercuri. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Nici astăzi nu am avut nimic de pierdut și tot am pierdut. Așa că și miercuri nu avem nimic de pierdut, putem să îi întoarcem”

Atacantul cu 28 de meciuri și șapte goluri pentru CS Mioveni în acest sezon e de părere că altfel ar fi fost situația dacă barajul s-ar fi desfășurat într-o singură manșă, nu în două.

”Cred că ar fi fost altceva. Într-o singură manșă ar avea și echipa din Liga a 2-a mai multe șanse. Se poate întâmpla orice într-un meci. Așa, în dublă manșă… și ei și noi putem recupera”, a opinat Hergheligiu, care spune cum ar putea CS Mioveni să întoarcă rezultatul în favoarea sa în retur: ”Să ne revenim cât de cât psihic. Au scos alții Champions League, care nu aveau nicio șansă. Sperăm și noi. Credem, ce să facem? În primul rând, nu mai avem nimic de pierdut. Nici astăzi nu am avut nimic de pierdut și tot am pierdut. Așa că și miercuri nu avem nimic de pierdut, putem să îi întoarcem. După începutul meciului eu cred că, dacă nu făceam greșelile pe care le-am făcut, nu se termina 2-0.”

Ovidiu Bic a deschis scorul pe ”Ilie Oană” în barajul dintre Chindia și CS Mioveni. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Returul are loc miercuri, 12 august, de la ora 18:30, la Mioveni, pe stadionul Orășenesc, acolo unde CS Mioveni ar putea produce surpriza dacă are o cu totul altă evoluție. Diferența de scor nu este una de speriat.

CS Mioveni a participat la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 fiindcă a terminat pe locul 3 sezonul de Liga 2. Au promovat direct UTA Arad și Campionii FC Argeș.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 09 Aug. 2020, 23:32 Liga 2
Pe aceeași temă