Progresul Spartac încearcă marea cu degetul la Mioveni, în etapa a 7-a a Ligii 2. Andrei Erimia: ”Sper să reușim să obținem mai mult decât am făcut până acum”

Marius ANGHEL 22 Sep. 2023, 15:18 Liga 2
Progresul Spartac încearcă marea cu degetul la Mioveni, în etapa a 7-a a Ligii 2. Andrei Erimia: ”Sper să reușim să obținem mai mult decât am făcut până acum”

Cu un singur punct acumulat în primele șase etape ale acestui sezon, Progresul Spartac nu-și pierde speranța că va reuși să aibă rezultate mai bune, unele care să-i permită să evite o retrogradare care în acest moment pare să se contureze, chiar dacă până la final mai sunt multe jocuri de disputat.

În penultima zi a acestei săptămâni va evolua în deplasare la CS Mioveni, în fața uneia dintre cele trei formații picate în vară din SuperLigă, adversar care are un lot mult superior valoric și în fața căruia pornește clar cu șansa a doua.

Antrenorul Andrei Erimia a vorbit despre acest meci de sâmbătă, din etapa a 7-a a campionatului, dar și despre speranțele clubului că vor urma zile mai bune, după ce reprimirea în Liga 2 pe locul vacant lăsat de retrogradarea celor de la FC Brașov a surprins Progresul Spartac nepregătit.

Andrei Erimia, despre jocul cu CS Mioveni: ”Va trebui să ne găsim o strategie de joc potrivită pentru acest meci”

Într-o deplasare din cele două avute în acest start de sezon de Liga 2 a reușit Progresul Spartac să obțină singurul punct pe care îl are în acest moment în clasament. S-a întâmplat la Reșița, în fața nou-promovatei CSM Reșița, cu care a remizat la scorul de 0-0. A fost singurul joc în care echipa lui Andrei Erimia a reușit să nu primească gol. A urmat apoi două eșecuri pe teren propriu, la Buftea, cu CSC Dumbrăvița (1-3) și Viitorul Pandurii (1-2), în care adversarii au înscris goluri din super-execuții.

Sâmbătă, trupa bucureșteană joacă la Mioveni, în fața unui adversar superioar, dar care vine după două meciuri în care nu a reușit să câștige: 0-1 acasă cu CSC Dumbrăvița și 0-0 la FK Miercurea Ciuc.

”Întâlnim o echipă cu foarte mulți jucători experimentați, cu foarte mulți jucători trecuți de 30 de ani și e o echipă împotriva căreia sigur nu va fi ușor. Va trebui să ne găsim o strategie de joc potrivită pentru acest meci și sper să reușim să obținem mai mult decât am făcut până acum”, a fost descrierea absolut banală pe care Erimia a făcut-o adversarului și următorului meci al echipei sale.

Înainte de debutul rundei a 7-a, CS Mioveni ocupă locul 12, cu 7 puncte, iar Progresul Spartac se află pe poziția a 20-a, ultima, cu 1 puncte.

”Asta denotă ceva forță interioară din cadrul grupului”

În avancronica meciului cu CS Mioveni, managerul Progresului Spartac a început prin a vorbi despre evoluția echipei din ultimul meci, eșecul cu Viitorul Pandurii. Concluzia acestuia la zile bune după desfășurarea partidei poate fi ascultată în întregime în video-ul din finalul articolului. Am redat mai jos ceea ce spune și este valabile și pentru viitor, ce a constatat el la jucătorii săi, lucruri care îi vor ajuta în următoarele confruntări.

”(…) Faptul că lucrurile s-au desfășurat în felul ăsta și, totuși, echipa a arătat capacitate de a lupta, de a încerca, uneori, de a lupta cu noi înșine, de a încerca să depășim tot felul de momente grele. Și, până la urmă, am reușit să înscriem. Asta denotă ceva forță interioară din cadrul grupului, care cred că o să ne ajute pe viitor, pentru că așa s-a întâmplat și cu Dumbrăvița, a trebuit să trecem peste niște erori, a trebuit să suportăm niște super-goluri ale adversarilor, super-execuții, și chiar la 3-0, când totul părea pierdut, am marcat, și am încercat în continuare să intrăm în meci. La fel s-a întâmplat și cu Hunedoara. La fel s-a întâmplat și cu Târgu Jiu. Rămâne sentimentul de frustrate că n-am reușit să obținem mai mult, însă rămâne și dorința băieților de a arăta că putem să facem mai mult. Sunt mulți băieți tineri. Sunt mulți jucători care au avut parte de puține minute în urma perioadă, și poate acolo unde au fost nu au primit încrederea necesară, însă știu cu toții că e o șansă bună pentru ei și vom încerca să transformăm această energie pe care o au, și această dorință, în ceva pozitiv, care să aducă și victorie”, a comentat Erimia.

”O provocare reală și un handicap major cu care am pornit”

În final, antrenorul echipei Progresul Spartac a fost întrebat dacă tactica clubului, aplicată încă din perioada în care activa în Liga 3, de a aduce jucători de la cluburi din București care nu au primit multe șanse a fost extinsă acum și spre cluburi din toată țara, ținând cont că se joacă într-o ligă superioară.

Erimia a dus discuția spre problemele întâmpinate în această vară, cu necunoașterea exactă a campionatului în care continua echipa, aducând din nou în prim-plan ”handicapul major” cu care s-a pornit sezonul și care a adus Progresul Spartac în actuala situație în care se află privind lotul și rezultatele obținute.

”Ar fi ideal să avem o arie de selecție cât mai mare și la nivel de academie, și la nivel de seniori, însă bineînețeles că trebuie să ne permitem, și trebuie să avem un buget corespunzător să putem să facem chestia asta. Să nu uităm că în sezonul ăsta ne-am trezit cu o situație cu totul specială. Practic, nu am avut parte de transferuri. Pur și simplu, am aflat, într-o luni, că vom juca sâmbătă în Liga a 2-a. E foarte adevărat că erau semne și ne așteptam să se întâmple asta, sau ne așteptam să existe și posibilitatea asta. Însă cum poți să te pregătești, când doar știi că s-ar putea, și nu ești sigur? Evident că am încercat atunci să contactăm diferite cluburi, sau să luăm legătura cu anumiți jucători, însă a fost foarte greu, spre imposibil, să ne înțelegem cu ei, înainte de momentul în care am aflat sigură că vom juca în Liga a 2-a. Și atunci, perioada noastră de transferuri s-a comprimat foarte, foarte tare. Primele două, poate chiar trei, și cu Hunedoara, – cu toate că desfășurarea meciului nu a fost așa – dar în primele etape mai mult am făcut act de prezență. După care a trebuit să găsim jucători peste tot. Că sunt din București, bineînțeles că am preferat București, dar am fost nevoiți să aducem jucători și din afara Bucureștiului ca să putem să completăm lotul și să avem un lot cu care să putem să ne descurcăm în Liga a 2-a. Ceea ce a fost foarte, foarte greu, mai ales la – nu e o scuză, dar deja se știe – bugetul nostru, pentru că sigur că atunci când bugetul e mare, îți permiți ușor să aduci jucători. Nu e cazul nostru, deci asta a fost o provocare reală și un handicap major cu care am pornit. Însă încercăm să recuperăm pe parcurs, chiar dacă e, de asemenea, foarte greu. Și chiar cred în jucătorii pe care i-am adus, că vor profita de șansa pe care o au, cred că au calități și încercăm, eu și stafful, să le valorificăm potențialul cât mai mult”, a spus Andrei Erimia.

Andrei Erimia, declarații înainte de CS Mioveni – Progresul Spartac:

https://www.youtube.com/watch?v=IaXUnKqiJ0g

Foto și video: Progresul Spartac
Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-ilyes-si-benjamin-babati-vorbesc-despre-tunari-miercurea-ciuc-19285696

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-joaca-la-targu-jiu-in-etapa-a-7-a-a-ligii-2-19285690

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-spera-sa-sparga-gheata-acasa-contra-cfc-arges-19285686

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-ameninta-ca-retrage-echipa-din-liga-2-19285669

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-7-a-a-ligii-2-va-fi-deschisa-tot-cu-meciul-liderului-si-se-incheie-in-ghencea-o-alegere-cel-putin-interesanta-din-partea-detinatorilor-de-drepturi-tv-privind-jocurile-transmise-in-aceasta-run-19285587

https://liga2.prosport.ro/seria-1/guvernul-vrea-sa-creasca-taxele-contractelor-sportive-de-la-11-la-30-la-suta-19285554

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-greseala-flagranta-de-arbitraj-impotriva-progresului-spartac-19285461

Marius ANGHEL 22 Sep. 2023, 15:18 Liga 2
Pe aceeași temă