Încă o greșeală flagrantă de arbitraj împotriva Progresului Spartac. Ultima clasată din Liga 2 dă vina și pe ghinion după eșecul cu Viitorul Pandurii: ”Când e să se aleagă praful…”

Marius ANGHEL 19 Sep. 2023, 15:34 Liga 2
Încă o greșeală flagrantă de arbitraj împotriva Progresului Spartac. Ultima clasată din Liga 2 dă vina și pe ghinion după eșecul cu Viitorul Pandurii: ”Când e să se aleagă praful...”

Dacă în sezonul trecut al Ligii 2, ca nou-promovată, Progresul Spartac se situa bine în clasament la finalul primelor șase etape, pe locul 8, cu 10 puncte, la fel ca Gloria Buzău, pe care o devansa la golaveraj, în actuala ediție de campionat stă cum nu se poate mai prost.

Echipa care își dispută jocurile de pe teren propriu la baza de la Buftea a FRF a acumulat numai 1 punct după primele șase runde și ocupă ultimul loc în clasament, 20. Este la egalitate cu o nou-promovată, CS Tunari, însă stă mai rău decât aceasta la golaveraj, 3-16 față de 5-16.

Progresul Spartac, start dezastruos de sezon, cu doar 1 punct acumulat în primele șase etape

Faptul că trupa manageriată de Andrei Erimia are acest start slab de sezon se datorează în mare parte și situației pe care a traversat-o în vară, când nu a știut sigur că va continua în Liga 2 nici măcar după ce campionatul a început. Progresul Spartac a retrogradat în urma barajului pierdut cu Metaloglobus, însă a fost reprimită în competiție după ce FC Brașov nu a îndeplinit condițiile minime de participare. Brașovenii au mers la TAS și au primit verdictul abia după desfășurarea primei etape a Ligii 2, în care meciul ei a fost amânat. Programul competițional al Brașovului a fost preluat de Progresul Spartac, care abia săptămâna trecută a disputat meciul restant cu CSC Dumbrăvița din prima etapă.

Însă nu numai această situație a făcut ca trupa bucureșteană să aibă un început de campionat ratat. Deși clubul avea informații încă din vacanța de vară că ar putea apărea un loc vacant în Liga 2 și, astfel, să continue în această competiție, drept dovadă că Andrei Erimia a stabilit amicale cu adversari din liga secundă în prima parte a pregătirii, nu a reușit să-și păstreze măcar lotul de jucători pe care l-a avut în sezonul trecut. A continuat să facă achiziții mult timp după ce Liga 2 a început, până de curând, și, evident, omogenizarea jucătorilor durează.

Mai mult, Progresul Spartac a avut parte și de destule greșeli de arbitraj împotriva sa. Numai la ultimele două meciuri disputate, restanța cu CSC Dumbrăvița și jocul cu Viitorul Pandurii s-a lovit de erori. Cu timișenii ar fi trebuit să joace întreaga repriză secundă în superioaritate numerică, însă Valentin Porumbel a decis să nu-l sancționeze pe portarul Dumbrăviței cu cartonaș roșu pentru un atac violent în afara careului.

Arbitrajul și, mai nou, ghinionul fac ca Progresul Spartac să nu aduce puncte în clasament, consideră clubul

La partida de sâmbătă, de la Buftea, cu Viitorul Pandurii, pierdută cu scorul de 1-2, în primele minute ar fi trebuit să primească un penalty, însă arbitra FIFA Iuliana Demetrescu a acordat doar lovitură liberă în afara careului și cartonaș galben, deși contactul dintre portar și Istrate a avut loc la aproape un metru în interiorul suprafeței de pedeapsă (foto jos) și, evident, se impunea penalty.

Pe lângă greșelile de arbitraj împotriva sa, Progresul Spartac dă vina și pe ghinion. Prestația din meciul cu Viitorul Pandurii o consideră drept cea mai echilibrată din acest sezon.

Iată ce a scris Progresul Spartac în cronica jocului cu trupa din Târgu Jiu:

”Cand e sa se aleaga praful…

Ghinionul, dar si erorile de arbitraj, par sa urmareasca persistent meciurile Progresului de la Buftea.

Bleu-albastri incep foarte bine, dar debutantul Istrate, scapat singur in min 3 si faultat de portar la un metru in interiorul suprafetei de pedeapsa, nu primeste decat o lovitura libera de la marginea careului! Executa foarte bine Florescu, dar Geanta scoate de la vinclu.

Si, bineinteles, 5 minute mai tarziu Pandurii fac 1-0 (n.r. – echipa cu care a jucat este Viitorul Pandurii, nu Pandurii, a nu se confunda, iar aceasta face, nu fac) cu o executie senzationala de la 16 m lateral stanga a lui Garbita. Meciul continua echilibrat, dar pana in minutul 60 cand acelasi Garbita mai “scapa” inca un sut la vinclu de la 30 m: 0-2. Noi ratam in schimb din singur cu portarul prin Solet, iar golul lui E. Radu din prelungiri, dupa o centrare foarte buna a lui Tong, vine tardiv, scorul final fiind de 1-2.

A fost probabil cel mai echilibrat meci al Progresului din actualul sezon, dar in clasament nu apare decat o noua infrangere.”

După acest meci, antrenorul Andrei Erimia nu a mai avut tăria să vorbească public despre evoluția jucătorilor săi.

Urmează meciul cu CS Mioveni

Nu este, însă, o situație disperată la Progresul Spartac, chiar dacă până acum a acumulat doar un punct. Sunt destule echipe care au un început modest și au și ele puține puncte strânse până acum.

CS Tunari, așa cum spuneam, are și ea tot 1 punct, Metaloglobus are 3 puncte, CSM Alexandria are 4 puncte, iar CSM Reșița a strâns 5 puncte.

În etapa a 7-a a Ligii 2, Progresul Spartac va încerca să ia punct sau puncte împotriva celor de la CS Mioveni (locul 11, 7 puncte). Meciul de la Mioveni este programat sâmbătă, de la ora 11:00.

Rezumatul meciului Progresul Spartac – Viitorul Pandurii Târgu Jiu 1-2:

https://www.youtube.com/watch?v=R0RP2QxsBl0

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-2-1-cu-progresul-spartac-in-etapa-a-6-a-de-liga-2-19285128

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-6-liga-2-19284913

Marius ANGHEL 19 Sep. 2023, 15:34 Liga 2
Pe aceeași temă