Andrei Blejdea, despre transferul la FC Hermannstadt după despărțirea de ”U” Cluj: ”Nici măcar nu am stat să mă gândesc”

Ovidiu BOICA 24 Jan. 2022, 12:09 Liga 2
Andrei Blejdea, despre transferul la FC Hermannstadt după despărțirea de ”U” Cluj: ”Nici măcar nu am stat să mă gândesc”

Andrei Blejdea nu a stat prea mult pe gânduri când a primit oferta de la FC Hermannstadt. Fostul atacant al ”U” Cluj se caracterizează drept un fotbalist ambițios, cu personalitate, care de-abia așteaptă să se întoarcă în Liga 1 și speră să o facă încă din vară, cu echipa lui Marius Măldărășanu.

Blejdea, despre mutarea la FC Hermannstadt: ”N-am nimic de demonstrat, n-am nimic de rezolvat cu nimeni, decât ambiția nebună să ajung înapoi, în Liga 1”

Andrei Blejdea, atacant de 25 de ani ajuns la FC Hermannstadt după despărțirea de ”U” Cluj, de-abia a așteptat primul amical din această iarnă și se gândește cu nerăbdare la jocurile din campionat. Blejdea a declarat, pentru contul de Facebook al clubului sibian, că ambiția sa este de a reveni în Liga 1 cât mai devreme, competiție pentru care a jucat pentru Campionii FC Argeș (11 meciuri) și Dinamo (10 meciuri).

”A fost o perioadă lungă de vacanță pentru mine, personal. Mă bucur că am început antrenamentele, mă bucur de fotbal, nu e o perioadă plăcută pentru noi, fotbaliștii, acum în perioada asta de pregătire, iarna, e o perioadă de încărcătură, însă de-abia aștept să vină meciurile amicale (n.a. declarația a fost făcută înaintea jocului cu Unirea Dej, primul test pentru FC Hermannstadt în această iarnă), iar după aceea, cele din campionat. N-am nimic de demonstrat, n-am nimic de rezolvat cu nimeni, decât ambiția nebună să ajung înapoi, în Liga 1”, a declarat Blejdea.

Sunt un jucător care, după părerea mea, are personalitate și uneori poate mă adaptez mai greu”

Întrebat de noua arenă a Sibiului, aflată în reconstrucție, Blejdea a spus că ”arată foarte bine, mai este un pic de lucru”, dar și că așteaptă cu nerăbdare să marcheze goluri pe acest teren.

Deși are doar 25 de ani, Blejdea a schimbat destule echipe până acum. El a trecut pe la Dinamo U19, FC Wil (Elveția), NK Domzale U19 (Slovenia), Zarica Kranj (Slovenia), Braunschweig II (Germania), Academica Clinceni, Pandurii Târgu Jiu, Campionii FC Argeș, Dinamo și Universitatea Cluj înainte de a ajunge la FC Hermannstadt.

Originar din București, mijlocașul se consideră un jucător cu personalitate, atât în teren, cât și în afara acestuia: ”Consider că ambele personalități, atât cea din teren, cât și cea de afară sunt importante. În teren trebuie, mai ales în poziția mea, să faci diferența și să îți ajuți echipa să câștige. În afara terenului, trebuie să ai o relație bună cu colegii. Cei cârcotași o să spună că mă adaptez mai greu. Sunt un jucător care, după părerea mea, are personalitate și uneori poate mă adaptez mai greu.”

”Am găsit aici un grup foarte bun, m-au primit foarte frumos, chiar simt că joc de mai mult timp la Sibiu”

Blejdea a explicat și de ce a ales Sibiul, spunând că îi cunoștea dinainte pe mulți dintre actualii săi colegi, iar în plus FC Hermannstadt a fost prima opțiune și îi poate oferi șansa de a reveni în Liga 1 încă din vară.

”Pe mulți dintre colegii din vestiar îi cunosc. Am jucat împreună pe la multe echipe, ne știm. Am găsit aici un grup foarte bun, m-au primit foarte frumos, chiar simt că joc de mai mult timp la Sibiu. FC Hermannstadt a fost prima oportunitate după ce am plecat de la Cluj. Când te caută echipa de pe locul 2, nici măcar nu am stat să mă gândesc. A fost pur și simplu prima opțiune, iar Sibiul e un oraș minunat, are o echipă foarte bună. V-am mai spus, am ambiții foarte mari să ajung înapoi în Liga 1”, a adăugat fotbalistul care se descrie în trei cuvinte: ”ambiție, determinare, învingător!”

Andrei Blejdea îl are drept idol pe Cristiano Ronaldo și își și justifică alegerea: Are ambiție în cea mai pură formă și foarte multă muncă.”

În ceea ce-i privește pe suporterii sibieni, mesajul lui Blejdea pentru aceștia sună cam așa: ”Să fim sănătoși, să trecem peste perioada asta mai dificilă cu pandemia, cu virusul și să vină în număr cât mai mare la stadion pentru că împreună trebuie să ajungem în Liga 1.”

  • În prima parte a sezonului, Andrei Blejdea a jucat în toate meciurile din campionat pentru ”U” Cluj, 16 la număr, în opt dintre ele a început ca titular, însă pe niciunul nu l-a terminat pe teren. A înscris și două goluri, cu Dacia Unirea Brăila (3-0) și Unirea Dej (3-1).

Interviul video cu Andrei Blejdea la FC Hermannstadt:

Foto și video: FC Hermannstadt

Ovidiu BOICA 24 Jan. 2022, 12:09 Liga 2
Pe aceeași temă