Mugurel Cornățeanu, după succesul cu Metaloglobus: ”Suntem departe de vârful de formă pe care ni-l dorim.” Plusurile și minusurile Iașiului în partida cu ultima clasată și cum vrea să arate echipa după venirea lui Leo Grozavu

Narcis POHOAȚĂ 16 Oct. 2022, 14:26 Liga 2

Politehnica Iași a învins, sâmbătă, la limită, pe teren propriu, ultima clasată Metaloglobus București, scor 1-0 (0-0), la primul meci după instalarea lui Leo Grozavu pe banca tehnică.

Iașiul a fost condus însă din teren de antrenorul secund Mugurel Cornățeanu și de preparatorul fizic Ovidiu Chiribici, care au ținut în permanență legătura cu Grozavu, aflat la tribuna oficială.

Mugurel Cornățeanu, după succesul cu Metaloglobus: ”Per total, suntem mulțumiți”

La finalul jocului din etapa a 10-a a Ligii 2, Mugurel Cornățeanu s-a declarat mulțumit de atitudinea echipei, dar a admis că Poli Iași este încă departe de vârful de formă imaginat.

”Ne așteptam la un meci dificil, i-am urmărit pe adversari de când a venit Eusebiu Tudor, sunt o echipă masivă, agresivă, care se apără foarte disciplinat, o echipă bine închisă, împotriva căreia este greu de jucat. Dar suntem mulțumiți că am câștigat până la urmă și am obținut cele trei puncte, care ne ajută în clasament. Ca atitudine și ca agresivitate, presing, suntem mulțumiți. Sperăm ca de la zi la zi să creștem nivelul agresivității și presingului. Per total, suntem mulțumiți ca atitudine, am avut reacție când s-a pierdut mingea”, a declarat Mugurel Cornățeanu, care a subliniat și ce l-a nemulțumit în acest joc: ”Ce m-a nemulțumit este că nu avem liniște cu mingea la picior. Avem jucători care cu calitate tehnică, dar avem teamă în multe momente când putem să pasăm, să driblăm, să scoatem om din joc. Asta am cerut și nu știu de ce este această teamă, pentru că avem jucători cu calitate. Nu înțeleg de ce ne este frică să pasăm. Am vorbit să ținem de minge cât mai mult, să facem adversarul să alerge.”

Cornățeanu a mai condus o dată echipă în acest sezon, în deplasarea de la Dumbrăvița, în Cupa României, când Claudiu Niculescu, fostul antrenor, decidea să rămână acasă cu jucătorii neincluși în lot pentru acel meci.

S-a consultat în permanență cu Leo Grozavu

Cornățeanu a recunoscut că s-a consultat în permanență cu antrenorul principal Leo Grozavu și a explicat schimbările din primul 11.

”Am făcut tactica împreună cu Leo. Am stat de vorbă și joi seară, și vineri, și azi înainte de meci. Nu e o rușine să spun că am ținut legătura cu el și pe bancă, prin Marius Onofraș (n.r. – team-managerul echipei). Este normal, e antrenorul principal, colaborăm, lucrăm împreună. Despre schimbări, este normal să apară, avem un lot numeros, cu jucători de aceeași valoare, toată lumea trebuie să joace. A fost ideea lui Leo să jucăm cu Hlistei vârf de atac, pentru că poate să facă pressing, să alerge. Am hotărât că e mai bine să punem un jucător acolo care să vină între linii, să se demarce, să plece în adâncime în viteză”, a precizat ”secundul” echipei ieșene.

Poli Iași în meciul cu Metaloglobus: Jankov – Martac, Fl. Plămadă (cpt.), V. Lică, Finica (Ciaun 56′) – Del Priore (Tincu 78′), Tud. Telcean (Fr. Cristea 46′), Marchioni – D. Bujor (Al. Anton 46′), Hlistei, Hunte (Plokhotnyuk 61′). Rezerve neutilizate: Knoflach – Harrison, Tomczyk, Fosu-Mensah.

”Suntem departe de vârful de formă”

Antrenorul care a stat pe banca Iașiului în meciul cu ultima clasată din Liga 2 admite că Poli este departe încă de vârful de formă și speră ca jocul să crească de la meci la meci după venirea lui Leo Grozavu: ”Suntem departe de vârful de formă. Eu mi-aș dori ca această echipă să fie foarte agresivă, să facem pressing de sus, asta e și filosofia mea, să-mi domin adversarul și să îl subordonez. Asta ne dorim, ca Poli Iași să facă, să jucăm 75, 60, 80 de minute în jumătatea adversă. De ce nu am reușit până acum? Au fost și mulți jucători noi, omogenitatea a lipsit, sperăm să îmbunătățim asta de la zi la zi. A venit un antrenor nou, cu o altă filosofie, jucătorii trebuie să se adapteze din nou la ce li se va cere. Eu cred că avem jucători peste nivelul altor echipe fără să supăr pe nimeni și cred că echipa va arăta altfel după ce va dispărea inhibarea asta.”

Cornățeanu: ”Nu vreau să fiu antrenor principal”

Mugurel Cornățeanu a lămurit și situația sa la club, precum și motivul pentru care nu a făcut deplasarea cu echipa la Timișoara, la meciul cu Ripensia.

”După rezultatele de la copii și juniori, domnul Cezar Honceriu (n.r. – președintele Academiei), împreună cu conducerea m-au rugat să vin și să ajut la antrenamente, prin metodică. Așa s-a decis la meciul cu Ripensia, să rămân cu juniorii acasă. Mie nu-mi este rușine să lucrez cu juniorii, îmi place să lucrez cu tineretul. Continui și acum la juniori, mă duc la antrenamente, discut cu antrenorii de acolo. Luni, după antrenamentul seniorilor, fac individualizare cu jucătorii care sunt împrumutați la Brodoc, iar după amiaza, în celelalte zile, când nu am la echipa mare, sunt la bază cu antrenorii de la centrul de copii și juniori”, a declarat Mugur Cornățeanu, care a explicat și motivul pentru care nu s-a aflat pe aceeași lungime de undă cu fostul său ”principal” Claudiu Niculescu: ”Filosofii diferite de joc, atâta tot. Ca om, un om deosebit. Eu am o anumită filosofie, el alta despre ce înseamnă jocul. Nu am avut contre, ci doar principii diferite. Nu m-am contrat cu un om cu care m-am schimbat patru luni în același vestiar și cu care am ieșit și la masă. Și acum vorbesc cu el. Nu știu de ce mă cataloghează lumea că sunt un om nu știu cum, conflictual, dificil. Eu nu vizez funcția de antrenor principal. Dacă îmi doream asta, o luam de jos, de la Liga a 4-a. Mie nu mi-e rușine să muncesc. Da, am lucrat de două ori secund, cu oameni pe care îi consider frații mei. Unul este Leo Grozavu și altul este Daniel Pancu. Am spus că în viață am doi oameni cu care merg oricând, și la Liga a 4-a. Ei sunt Leo Grozavu și Daniel Pancu. Întrebați-l pe Pancu dacă mă vrea vreodată în stafful lui. Nu sunt un om conflictual, dar fiecare are o opinie despre fotbal. În vară, am spus că eu trebuie să mă pliez pe filosofia lui Claudiu Niculescu. Chiar dacă spuneam cum văd eu situația, decizia o lua Claudiu și am respectat funcția de antrenor. Nu vreau să fiu antrenor principal.”

Poli Iași e pe podium în Liga 2, cel puțin pentru moment

Poli Iași este, pentru moment, pe podiumul Ligii 2 după acest succes, pe locul 3, cu 20 de puncte, dar poate fi depășită de SC Oțelul, care joacă luni, acasă, cu Concordia Chiajna.

În etapa a 11-a, Poli Iași joacă vineri, de la ora 15:30, în deplasare la CSM Slatina (locul 9, 15 puncte), o echipă incomodă.

https://www.youtube.com/watch?v=SmPzFP02_n4

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-parasit-iasiul-infranta-eusebiu-tudor-cu-putina-sansa-puteam-obtine-un-punct-daca-marcam-la-0-0-va-spun-ca-poli-nu-avea-un-meci-usor-19249571

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-puncte-si-atat-poli-iasi-a-castigat-greu-acasa-cu-ultima-clasata-metaloglobus-dupa-o-noua-evolutie-cenusie-moldovenii-salvati-de-hlistei-19249483

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-am-ajuns-la-jumatatea-sezonului-regular-de-la-ora-1100-se-disputa-cinci-meciuri-printre-echipele-care-intra-la-joc-fiind-si-trei-care-ocupa-locuri-de-play-off-19249380

 

Narcis POHOAȚĂ 16 Oct. 2022, 14:26 Liga 2
Pe aceeași temă