Victoria cu CSM Alexandria o plasează pe CSC Dumbrăvița, chiar și temporar, pe podiumul Ligii 2. Cosmin Stan: ”Ce poate fi mai frumos?”

Anda DELIU 21 Oct. 2023, 19:34 Liga 2
Victoria cu CSM Alexandria o plasează pe CSC Dumbrăvița, chiar și temporar, pe podiumul Ligii 2. Cosmin Stan: ”Ce poate fi mai frumos?”

CSC Dumbrăvița s-a impus, sâmbătă, cu scorul de 2-0, pe teren propriu, în fața nou-promovatei CSM Alexandria și, astfel, a urcat pe locul 3 în Liga 2, provizoriu, cel puțin până la disputarea meciurilor de duminică, când poate fi depășită de Gloria Buzău și CS Mioveni în cazul obținerii unor victorii.

În vestiarul stadionului ”Stefan Dobay”, muzica a fost pusă la maximum, căci niciodată de când joacă la acest nivel fotbalistic, formația din comuna bănățeană nu a fost, fie și pentru 24 de ore, așa de sus în clasament, pe podium.

Primă repriză cu multe ocazii între Dumbrăvița și Alexandria

Meciul din etapa a 10-a a Ligii 2 a început antrenant, căci ambele formații au avut câte o ocazia mare. Plokohtnyuk a avut o reluare puțin pe lângă poartă din minutul 1, iar, imediat după, Stancu a trimis o minge din corner direct pe poartă, de unde portarul Trifon a boxat.

În minutul 22, tot atacantul ucrainean al alb-verzilor a trimis periculos, iar Cristică a respins de sub transversală. Pentru Alexandria, cel mai periculos a fost Cosmin Neagu, care a creat două ocazii, deși Dumbrăvița a dominat teritorial categoric. Mai întâi a avut o reluare în bară, apoi puțin pe lângă.

Dumbrăvițenii au avut și ei bară, prin Amariei, iar golul a venit în minutul 43, când Nicolae Sofran (foto principal) a luat o acțiune pe cont propriu și a marcat, din careu.

În repriza a doua, ritmul a de joc a devenit multe mai apatic. Tot Dumbrăvița a înscris

Pe cât de antrenată a fost prima repriză, pe atât de soporifică, mai ales că se juca la ora prânzului, a devenit a doua jumătate a meciului.

Dominarea gazdelor s-a păstrat, însă, cu câteva momente în care teleormănenii au ajuns în careu, dar nu au știut ce să facă și cu mingea prea clar. În minutul 54, balonul a lovit din nou bara laterală, de data aceasta din reluarea cu capul a lui Ristin. Georgescu a mai irosit o ocazie enormă, la o reluare defectuoasă din careul mic, iar pe acest fond de joc în care adversarul nu a pus mari probleme a venit și golul doi, în minutul 78, căci Dragan Paulevici a profitat de o lansare a lui Gladun și și-a speculat bine viteza.

Sâmbăta dumbrăvițeană putea fi mai puțin frumoasă, dar, în minutul 86, Dodoi a avut o dublă ratare, mai întâi cu intervenția portarului și apoi cu mingea trimisă afară.

CSC Dumbrăvița rămâne pe locurile de play-off, Cosmin Stan stă cu picioarele pe pământ

Cosmin Stan a explicat că acest rezultat cu o echipă din ”zona roșie” a clasamentului vine tocmai bine, pentru că misiunile mai ușoare ale bănățenilor s-au cam terminat acum, după cele zece runde.

”O victorie importantă pentru că ne menține pe primele locuri. Vine o serie de meciuri foarte dificile, cu adversari foarte buni în ultimele cinci meciuri. Era ultimul meci cu adversar mai accesibil, de acest tip. Urmează numai adversari foarte buni, și de aceea era foatre important să fie o victorie foarte importantă. Și noi și ei am avut ocazii. E fotbal, nu se poate ca adversarul să nu aibă ocazii. Noi am avut cred că trei bare, ei au avut o bară sau două bare. Și adversarri joacă fotbal, și adversarii au ocazii, și adversarii au jucători buni. Important e scorul, 2-0. Nu am primit gol, am marcat două goluri, suntem pe locul 3. Ce poate fi mai frumos?”, a spus Stan despre joc.

  • În 2023, CSC Dumbrăvița mai are meciuri cu CSC Șelimbăr (deplasare), Steaua (acasă), CSM Slatina (deplasare), Gloria Buzău (acasă) și Campionii FC Argeș (deplasare). În 2024 vor fi ultimele patru jocuri din sezonul regular, iar apoi echipa timișeană va vedea unde va juca, în play-off sau în play-out. Momentan este pe loc de play-off.

CSC Dumbrăvița în meciul cu CSM Alexandria: Trifon – Amariei (Băluțoiu 83’), Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Ristin (Cibi 65’), Salhi, I. Tănase (Tismonar 79′) – Sofran (Martinov 63′), Plokhotnyuk (Paulevici 63′), B. Nortey. Rezerve: P. Toroc – Țieranu, Ghinescu, A. Toroc.

Cosmin Stan nu se entuziasmează că CSC Dumbrăvița e pe podium în Liga 2

Despre poziția de podium, provizorie, Stan nu s-a entuziasmat foarte tare, deoarece spune că locul din luna mai e cel care contează cu adevărat.

”Până joacă celelalte echipe suntem pe locul 3. Spunea lumea, pe afară, că e loc istoric. Loc istoric e când se termină campionatul, atunci e locul istoric. Să vedem când se va termina campionatul, pe ce loc terminăm. Deocamdată, e foarte bine, echipa merge foarte bine. Progresăm, jucăm bine, ne antrenăm la fel de bine. Jucătorii sunt super-preocupați de fotbal și se vede în jocul și rezultatele echipei, și în atitudinea de pe teren”, a mai adăugat Cosmin Stan.

Cu 18 puncte, CSC Dumbrăvița a urcat, provizoriu, pe locul 3 în Liga 2, la egalitate și golaveraj mai bun decât Gloria Buzău (locul 4), care joacă luni, în deplasare la Concordia Chiajna. Sâmbăta viitoare de la ora 11:00, echipa timișeană va juca la Cisnădie, cu CSC Șelimbăr, liderul din etapele 2-8.

Golurile înscrise de Nicolae Sofran și Dragan Paulevici în CSC Dumbrăvița – CSM Alexandria 2-0 și înregistrarea meciului:

https://www.youtube.com/watch?v=nhdYzaX7GhU&t=2s

Foto: CSC Dumbrăvița
Video: Dumbrăvița TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-10-liga-2-19289095

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-doar-remiza-contra-cs-tunari-19289198

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-a-ironizat-steaua-dupa-ce-a-invins-o-nu-vreau-sa-fiu-rautacios-dar-steaua-cu-care-am-jucat-e-in-prima-divizie-analiza-antrenorului-unirii-slobozia-19289182

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-isi-deschide-magazin-oficial-la-hunedoara-19289170

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-infrangere-pe-terenul-echipei-unirea-slobozia-0-1-in-etapa-10-de-liga-2-19289172

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-ceahlaul-selimbar-0-0-19289163

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-si-csc-selimbar-au-remizat-in-etapa-a-10-a-a-ligii-2-19289090

Anda DELIU 21 Oct. 2023, 19:34 Liga 2
Pe aceeași temă