Alin Pânzaru acuză arbitrajul după Rapid – Dacia Unirea 3-1. Cum a explicat Comănescu faza primului gol

Marius ANGHEL 12 Oct. 2015, 15:24 Liga 2
Alin Pânzaru acuză arbitrajul după Rapid - Dacia Unirea 3-1. **Cum a explicat Comănescu faza primului gol
  •  „Am primit gol din ofsaid și nu ne-au acordat penalty la faultul clar asupra lui Petean”, acuză antrenorul brăilean, după ce Dacia Unirea Brăila a pierdut cu 3-1derby-ul cu Rapid * bucureștenii au marcat primul gol din ofsaid * Alexandru Muscă a semnat singura reușită a oaspeților


Formația brăileană a avut o prestație bună per ansamblu, pe stadionul Giulești, dar rezultatul nu este unul conform cu realitatea din teren. „Rezultatul este unul dezastruos, important pentru noi este însă faptul că am făcut un joc bun. Arbitrii ne-au ciupit atât cât a trebuit ca să încline balanța în favoarea gazdelor. Primul gol a fost din ofsaid, la 1-0 pentru Rapid nu ne-au acordat penalty la acțiunea lui Petean, la 1-1 Onofraș a fost placat ca la rugby”, a fost prima reacție a antrenorului Alin Pânzaru, la încheierea partidei.

Comănescu invocă noile prevederi UEFA

Rapid a irosit prima șansă de gol prin Trandu, care a șutat peste poartă, iar nouă minute mai târziu bucureșteanul a fost imitat, la poarta cealaltă, de Onofraș. Martin (min. 1) l-a văzut ieșit din poartă pe Mitrea și a încercat un lob de la distanță, însă mingea a trecut pe lângă țintă. Gazdele au deschis scorul în minutul 23, prin Cioablă, însă oaspeții au contestat îndelung decizia arbitrilor de a valida golul deoarece jucătorul s-a aflat într-o mare poziție de ofsaid în momentul preluăriii. „Înainte ca balonul să ajungă la jucătorul rapidist el a fost deviat de Stănciulescu, iar potrivit noilor prevederi ale UEFA, se consideră minge de la adversar”, a fost explicația centralului Adrian Comănescu, astfel că reușita gazdelor a fost validată. După primirea golului brăilenii au preluat inițiativa, iar la una dintre acțiuni Petean a intrat în careul gazdelor, a trecut mingea pe lângă un fundaș, a fost faultat, însă centralul nu a acordat penalty oaspeților. A urmat o dublă intervenție a lui Mitrea în fața lui Martin, iar în minutul 30 Dacia Unirea a reușit, totuși, să egaleze prin Alexandru Muscă. A fost o acțiune pe partea dreaptă, Roșu i-a pasat lui Petean, acesta a centrat în careu, iar Muscă l-a executat cu sânge rece pe portarul Romero. Jocul a fost echilibrat în următoarele minute. Onofraș a fost luat în brațe de unul dintre fundașii gazdelor, dar nici de această dată nu s-a acordat penalty, însă chiar la ultima fază a primei reprize apărarea brăileană a gafat, iar George Ganea a adus Rapidul în avantaj.

Brăilenii, urmăriți de ghinion în repriza a doua
Primele minute ale reprizei a doua au aparținut brăilenilor, Muscă a avut din nou șansa de a înscrie, însă atacantul a șutat din unghi și mingea a ocolit cadrul porții. La mijlocul părții secunde defensiva brăileană a fost din nou prinsă pe picior greșit, iar Rapidul a punctat pentru a treia oară, autorul golului fiind Răzvan Trandu. Dacia Unirea a replicat prin Frunză, mingea șutată de căpitanul de echipă al oaspeților a lovit bara, a revenit în fața porții însă, ușor incomodat de un adversar, Muscă a șutat peste transversală. Pe finalul meciului, și Marius Dima și-a trecut numele pe lista ratărilor, astfel că Rapid s-a impus în derby-ul etapei cu 3-1, în fața formației Dacia Unirea. În urma acestei înfrângeri gruparea de la Dunăre a coborât pe locul al doilea în clasament.

„Nu pot să nu recunosc faptul că Rapid este o formație foarte bună, însă tot atât de adevărat este faptul că echilibrul partidei a fost rupt de golul din ofsaid marcat de Rapid. Nouă nu ne-a fost adusă la cunoștință această nouă directivă a UEFA. Echipele din Liga a II-a și a III-a sunt bune doar pentru a plăti taxe la FRF, atât, nu să fie informate în privința tuturor modificărilor aduse jocului de fotbal. Meciul a fost frumos și s-a ridicat la nivelul unui derby, rezultatul mi se pare puțin exagerat. Am avut un penalty clar neacordat, am avut și neșansă, asta este, acum trebuie să ne concentrăm pentru următoarele partide”, a declarat Alin Pânzaru.

Rapid: Romero – Kusnir, Robuste, Monzo, V. Nicolae – Trandu, Moke – Martin (min. 84: Jeslinek), Tudoran (min. 34: G. Ganea), Popa (min. 90: Josl) – Cioablă.
Antrenor: Dan Alexa
Dacia Unirea: Mitrea – Niță, Ghiocel, Ivan, Stănciulescu – Olenic (min. 84: Dima) – Frunză, Roșu, Petean (mi. 68: Iosofache), Onofraș (min. 68: Pușcașu) – Muscă.
Antrenor: Alin Pânzaru
 

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 12 Oct. 2015, 15:24 Liga 2
Pe aceeași temă