Alexandru Pătlăgică a debutat în Liga 1 după despărțirea de modesta Dacia Unirea Brăila. Jucătorul, sincer după primele minute jucate pentru UTA: ”Destul de șocant pentru mine, dar cum puteai să debutezi mai frumos?”

Călin MNERIE 07 Feb. 2022, 19:04 Liga 2
Alexandru Pătlăgică a debutat în Liga 1 după despărțirea de modesta Dacia Unirea Brăila. Jucătorul, sincer după primele minute jucate pentru UTA: ”Destul de șocant pentru mine, dar cum puteai să debutezi mai frumos?”

La debutul lui Ionuț Badea pe banca echipei UTA, 1-0 cu Sepsi OSK, arădenii au avut nu mai puțin de șase juniori în lotul de 20. Pe lângă David Miculescu (20 de ani), titular de drept de la începutul lui 2021 încoace, pe teren și-a făcut apariția și Alexandru Pătlăgică (18 ani). Acesta l-a înlocuit chiar pe ”decarul” arădenilor cu 4 minute înainte de final, în timp ce Damian Isac, Denis Hrezdac, Adrian Mar și Marcel Mercioiu au rămas pe bancă.

Alexandru Pătlăgică a debutat la UTA, în Liga 1: ”Un moment unic pentru mine”

Revenit la UTA după o jumătate de sezon petrecută sub formă de împrumut la Dacia Unirea Brăila, cea mai slabă echipă din Liga 2 dându-și afară în această iarnă majoritatea jucătorilor, fotbalistul originar din Uricani a fost inclus de Laszlo Balint în lotul pentru cantonamentul din Antalya, unde a și evoluat în cele trei partide amicale.

Duminică, Ionuț Badea i-a oferit șansa debutului în Liga 1 lui Pătlăgică, iar acesta și-a făcut treaba blocând urcările în atac al lui Ispas, un fotbalist care centrează foarte bine din banda stângă a lui Sepsi.

”E un moment unic pentru mine, cum puteai să debutezi mai frumos decât cu o victorie, indiferent ce echipă a fost? Vreau să mulțumesc în primul rând antrenorului principal și staff-ului acestuia pentru încrederea pe care mi-au oferit-o și tuturor antrenorilor și mentorilor mei de-a lungul carierei. Nu mă așteptam să debutez, a fost o decizie destul de șocantă pentru mine. Dar, cu toate astea, mă bucur foarte mult pentru acest aspect și țin încă o dată să mulțumesc pentru acest fapt. Când m-a trimis pe teren, domnul antrenor mi-a spus să am încredere în mine, să evoluez cu personalitate și să fac ce știu eu mai bine, să dau tot ce am mai bun. Uneori, decizia de moment e cea mai bună, uneori din instinct faci lucrurile foarte bine”, a declarat Pătlăgică.

Fotbalistul de bandă dreaptă de 18 ani a bifat jocuri în primele trei eșaloane. ”Categoric, m-au ajutat experiențele de la Criș și Brăila, am preferat tot timpul pașii mici. Vorba aceea: pasul mic, cheia succesului. Am preferat să nu mă grăbesc, să am răbdare în toate, să fiu muncitor”, a mai spus tânărul utist.

  • Pătlăgică a evoluat în prima parte a sezonului de Liga 2 în 15 din cele 16 meciuri disputate de Dacia Unirea Brăila, în 12 dintre ele începând ca titular, în șase fiind schimbat și totalizând 1023 de minute pe teren.

”Dumnezeu nu dă războaie mici soldaților mari”

Seria fără victorie a UTA-ei s-a încheiat după 10 meciuri, la chiar primul joc după schimbarea lui Laszlo Balint cu Ionuț Badea, iar arădenii s-au apropiat la patru puncte de play-off.

”Aș putea spune că s-a întors norocul astăzi, pentru că Dumnezeu nu dă războaie mici soldaților mari. Până la urmă, am rămas conștienți de calitățile noastre, motivați, concentrați și – până la urmă – Dumnezeu ne-a ajutat cu înscrierea golului și cu această victorie. Despre schimbarea antrenorului nu sunt în măsură să vorbesc, cei din conducere sunt în măsură să vorbească. Eu doar îmi văd de treaba mea, de antrenamente și de mine personal. Momentan, nu pot spune că ne gândim la play-off, noi ne vedem de fiecare meci în parte și vom vedea la final. Dar, dacă se poate, de ce nu?”, a adăugat debutantul arădenilor.

Având în vedere că mai are încă trei ani de juniorat, există premise ca fotbalistul hunedorean să devină un jucător important la UTA: ”Toate la timpul lor, momentan eu trebuie să îmi văd de munca mea, să fiu modest și să muncesc în continuare la fel de mult.”

”Fundaș dreapta mă simt cel mai bine, dar am jucat mai multe posturi”

Intrat în minutul 86, Pătlăgică a ocupat postul de mijlocaș dreapta în partida de astăzi, însă la bază rolul său este unul mai defensiv.

”Fundaș dreapta mă simt cel mai bine, acela este postul meu de bază, dar pot evolua și mijlocaș dreapta sau fundaș stânga. La juniori am jucat pe mai multe posturi”, a adăugat fotbalistul sosit la Arad de la Uricani la frageda vârstă de 13 ani.

”Momentului debutului meu îl dedic familiei mele, pentru că ea e cea mai importantă și ea m-a susținut în orice moment. Indiferent dacă eram căzut la pământ sau dacă aveam momente glorioase, tot timpul a fost alături de mine și sunt sigur că va fi și în continuare”, a încheiat jucătorul care a făcut primii pași în fotbal la Jiul Petroșani.

Al 11-lea utist debutant în Liga 1

Pătlăgică, născut pe 28 martie 2003, este al 11-lea fotbalist debutați de UTA în Liga 1 în acest sezon, după: Vukcevic, Batha, Medjimorec, Ubbink, Baravykas, Mercioiu, Wagner, Laukzemis, Ongaro și Otele, acesta din urmă chiar duminică, cu Sepsi, dar cu 20 de minute mai devreme.

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/uta-sepsi-osk-sf-gheorghe-live-video-online-19406590

Călin MNERIE 07 Feb. 2022, 19:04 Liga 2
Pe aceeași temă