Alexandru Neacșa, primul căpitan și marcator al Corvinului la revenirea în Liga 2: ”Important pentru moralul meu și al colegilor”

Călin MNERIE 07 Aug. 2023, 00:03 Liga 2

De 8 minute a avut nevoie hunedorenii pentru a sparge gheața la revenirea, după 15 ani, în Liga 2.

Portarul Ceahlăului, Stefan Krell, a fost bătut de execuția cu efect al lui Alexandru Neacșa (31 de ani), aflat în unghi închis, la 6 metri lateral dreapta. Mingea a lovit și transversala înainte de a intra în plasă, spre deliciul celor aproximativ 5000 de spectatori prezenți pe vechea arenă ”Michael Klein”.

Alexandru Neacșa, primul marcator al Corvinului în Liga 2

A fost golul Corvinului ce a rezistat pe tabelă până în minutul 78, când nemțenii au egalat prin Robert Ciobanu, după care a avut grijă Marius Lupu, venit de pe bancă chiar în locul lui Neacșa, să decidă meciul din prima etapă a noului sezon al Ligii 2.

Cu 2-1 s-a impus echipa lui Florin Maxim în fața celei a lui Cristian Pustai.

”Ne bucurăm că am început cu dreptul, pentru că era important pentru moralul nostru. Există și o satisfacție că punctele au venit și după un meci mai greu decât ne așteptam. Mă bucur că am reușit să înscriu, e important pentru moralul meu, dar și al colegilor mei. Dar, una peste alta, e mai puțin important cine marchează, ci punctele rămân importante într-un campionat lung și dificil”, a declarat, la finalul meciului cu Ceahlăul, Alexandru Neacșa.

Neașca, mulțumiri suporterilor hunedoreni

Experimentatul fotbalist născut la Drăgășani (Vâlcea) nu a jucat în cariera sa la grupări de mare tradiție în fotbalul românesc, iar la Hunedoara se simte copleșit de atașamentul tribunelor.

”Suporterii au fost mereu alături de noi, ne-au susținut mereu meci de meci încă din Liga a 3-a. Azi au venit în număr mare și le mulțumim pe această cale că ne susțin necondiționat”, a mai punctat Neacșa, care a mai evoluat pentru CS Turnu Severin (L2 și L1), Corona Brașov (L1), CSU Craiova (L1), Viitorul Constanța (L1), Dinamo Minsk (Belarus), Gaz Metan Mediaș (L2), FC Hermannstadt (L2), Luceafărul Oradea (L2), Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii, L2) și CSC Șelimbăr (L2).

Alexandru Neacșa, fotbalist de bandă stânga, fundaș sau mijlocaș, căpitanul Corvinului la revenirea în Liga 2, a devenit coordonatorul de joc al lui Florin Maxim și autorul unui gol istoric pentru hunedoreni.

Foto: Cătălin Crăciun și Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-corvinul-ceahlaul-19279159

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-invins-ceahlaul-cu-2-1-in-debutul-ligii-2-19279144

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-si-ceahlaul-piatra-neamt-in-fata-debutului-in-liga-2-19279072

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

Călin MNERIE 07 Aug. 2023, 00:03 Liga 2
Pe aceeași temă