Ajunse toate în subsolul clasamentului, vecine de clasament, timișenele din Liga 2 au vise de măreție în Cupa României

Anda DELIU 12 Sep. 2022, 23:47 Cupa României
Ajunse toate în subsolul clasamentului, vecine de clasament, timișenele din Liga 2 au vise de măreție în Cupa României

Runda a 6-a a Ligii 2 a pecetluit o crudă realitate în fotbalul timișean: toate cele trei echipe din zonă participante în competiție se descurcă foarte greu și par candidate la retrogradare.

La mijlocul acestei săptămâni, meciurile din Turul 3 al Cupei României le aduc deplasări la adversari din Liga 3 și toate par optimiste, deși nu au neapărat motive pentru acest lucru.

Poli Timișoara e singura care joacă în afara județului, la Reșița

Cu un joc plin de erori ce nu se fac nici la juniori, Poli Timișoara ”tronează” pe locul 18 și are cel mai slab atac din Liga 2: un gol marcat în șase meciuri.

Cu toate acestea, Bogdan Andone pare să creadă în șansele de calificare ale echipei sale în deplasarea de la Reșița.

”O să încerc să folosesc cea mai bună echipă. Vom vedea și din punct de vedere al accidentărilor sau problemelor medicale care jucători vor fi apți. Vrem să aliniem cea mai bună echipă, pentru că vrem să câștigăm și să ne calificăm. Cine e apt să joace, va juca. Chiar dacă a jucat astăzi și va juca și la Dej. Nu se pune problema să menajăm pe absolut nimeni și nici nu suntem în poziția aceea”, a declarat Andone, după înfrângerea de acasă cu Viitorul Pandurii (scor 0-1).

Meciul dintre CSM Reșița și Poli Timișoara are loc miercuri, de la ora 15:00.

  • CSM Reșița are trei victorii și golaveraj 8-1 în Liga 3 și ocupă locul 1 în Seria a 8-a.

Actualul antrenor al Dumbrăviței îl ridică în slăvi pe fostul și pe noua sa echipă

CSC Dumbrăvița a avut parte de un program mai dificil în Liga 2, unde ocupă locul 17. Antrenorul Cosmin Stan vede meciul din Cupă de la Avântul Periam ca o șansă de a relansa echipa, dar știe că va fi greu, deoarece trupa din Liga 3 e pregătită de fostul antrenor al Dumbrăviței, Sorin Bălu.

”E o oportunitate bună pentru noi de a ieși din această serie de rezultate negative (n.r. – trei eșecuri consecutive în Liga 2, respectiv cinci meciuri fără victorie). Avem nevoie de o calificare, o victorie ne-ar da un alt entuziasm și un alt elan pentru viitorul meci de campionat, cel de la Baia Mare. O să pregătim meciul în așa fel încât să câștigăm la Periam. Sper să îl pregătim bine și să ne calificăm. I-am văzut în prima repriză cu Ghiroda, când s-au ținut destul de bine, i-am văzut și în alte meciuri. Rezultatele vorbesc pentru ei, sunt o formație schimbată în bine. Și în acest început de campionat, și pe finalul sezonului trecut, au arătat foarte bine, clar datorită antrenorului Sorin Bălu”, a declarat Stan, după meciul cu Unirea Slobozia, pierdut pe teren propriu cu scorul de 2-4.

Partida dintre Avântul Periam și CSC Dumbrăvița are loc marți, de la ora 16:30.

  • Avântul Periam are doar 3 puncte acumulate în primele trei etape ale noului sezon de Liga 3 și ocupă penultimul loc, 9, în Seria a 8-a.

Ripensia vrea un parcurs cât mai lung în Cupa României. Îl începe la Ghiroda

Cu un golaveraj ceva mai bun ca celelalte două timișene din Liga 2, Ripensia e pe locul 16 în Liga 2. Clubul nu a avut niciodată un parcurs așa bun în Cupa României ca la prima participare, dar Ripensia speră și, pentru asta, trebuie să elimine la debutul în noua ediție CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Pentru meciul de Cupă, preparatorul sportiv Iulian Muntean are bătăi de cap. ”Multe nu putem spune despre jocul cu Ghiroda și Giarmatii Vii, deoarece avem o serie de absențe sigure și incertitudini. Să vedem luni cum vom sta din acest punct de vedere și pe câți jucători ne putem baza! Pe lângă problemele amintite mai sus, Morariu și Vidrăsan nu vor reveni la pregătiri decât luni. Oricum însă, obiectivul nostru este să câștigăm marți, ne dorim să avem un traseu cât mai lung în Cupa României!”, a declarat Muntean după meciul de la Slatina, pierdut cu scorul de 0-3.

Meciul dintre CSC Ghiroda și Giarmata Vii și Ripensia Timișoara are loc tot marți, de la ora 16:30.

  • CSC Ghiroda şi Giarmata Vii are 6 puncte și golaveraj 9-5 după primele trei etape desfășurate în Liga 3 și ocupă locul 2 în Seria a 8-a.
Anda DELIU 12 Sep. 2022, 23:47 Cupa României
Pe aceeași temă