Ai rezultate, primești bani și te alegi cu stadion nou. Presiune suplimentară pe FC Buzău pusă chiar de președintele CJ: ”Dacă nu îndeplinești obiectivul, nu iei suma”

Răzvan STÎNGĂ 21 May. 2022, 16:45 Liga 2
Ai rezultate, primești bani și te alegi cu stadion nou. Presiune suplimentară pe FC Buzău pusă chiar de președintele CJ: ”Dacă nu îndeplinești obiectivul, nu iei suma”

Presiunea e la ea acasă la FC Buzău, chiar dacă sezonul 2021/2022 abia s-a terminat pentru echipă. Oamenii care bagă bani în club o pun, dar nu e vorba de investitorul privat, ci de Consiliul Județean Buzău, care a transmis un mesaj clar prin președintele Petre Emanoil Neagu.

Proiectul început vara trecută dorește să-și atingă un oarecare vârf în campionatul de Liga 2 care urmează, astfel încât se vrea promovarea în Liga 1, lucru recunoscut, de altfel, și de Cristian Pustai dar și de alți conducători din club.

Petre Emanoil Neagu condiționează banii de la CJ pentru FC Buzău

Modul în care Neagu a pus problema este văzut ca un avertisment din afară, dacă ne raportăm la un punct din analiza făcută de președintele Consiliului Județean Buzău, anume finanțarea din bani publici.

Astfel, banii care vor veni de la județ vor fi condiționați de performanță. Cu alte cuvinte, faci performanță, primești bani, dacă eșuezi, primești mai puțini și e posibil ca finanțarea să se oprească la un moment.

Când am plecat la drum, am vorbit de un proiect de trei ani. Eu zic că împreună cu cei cu care colaborăm, și mă refer la banii prin Legea Sportului, pentru că prin asta îi alocăm, investitorul privat, dacă vom reuși promovarea, da (n.r. – va continua finanțarea la un nivel ridicat). Eu o să cer votul Consiliului Județean, dar nu mai finanțăm decât dacă avem țintă promovarea. Era normal anul ăsta (n.r. – sezonul 2021/2022) să nu fie acesta obiectivul, a fost unul de criză, echipa s-a transformat în FC Buzău, bun, am înțeles.

Am avut discuții și cu Primăria Municipiului Buzău, nu ascund asta. Target-ul este promovarea, iar dacă nu îl faci nu îți iei banii. Dăm banii prin Legea Sportului. E normal să sponsorizezi performanța. Așa, dacă vrem să facem locuri de muncă pentru fotbaliști… vrem să promovăm în Liga 1 și împreună cu Primăria Municipiului Buzău să îmbunătățim infrastructura sportivă”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, în cadrul unei conferințe de presă, conform Campus Buzău.

De rezultatele echipei FC Buzău depinde și construirea unui nou stadion

Referitor la un posibil nou stadion la Buzău, Neagu a precizat și că lucrările lui constau în posibilitatea ca FC Buzău să promoveze în Liga 1. Președintele CJ Buzău nu observă o problemă în facerea unei noi arene, dar a precizat că nu îi vede rostul dacă nu se pot juca partide de Liga 1 pe ea. În altă ordine de idei, proiectul unei noi case pentru FC Buzău poate avea în jur de 10.000 de locuri.

Oricum, și actualul stadion din Buzău poate organiza meciuri din Liga 1, așa cum s-a întâmplat în acest sezon, urmând chiar să se dispute și partida dintre FCSB și CFR Cluj, din ultima rundă a play-off-ului primei divizii, în ciuda celor menționate de Neagu.

Încercăm să facem un nou stadion, asta îmi doresc și cred că și cei de la primărie vor asta. Să avem un stadion cochet, nou, modern, care să poată găzdui competiții la Liga 1. Stadionul de acum e unul frumos, cochet, dar e vechi, nu are un teren de antrenament, nu îndeplinește anumite condiții. De aceea, trebuie să asigurăm și baza… în opinia mea de microbist, un stadion de 10.000 de locuri ar fi suficient pentru noi.

Stadioanele se pot face, foarte ușor, la marginea orașelor. Să avem condiții, să avem o sală multifuncțională de pregătire fizică și așa mai departe”, a mai punctat  Petre Emanoil Neagu.

Relații mai bune între FC Buzău și Metalul Buzău? Asta își dorește Neagu

Neagu vrea un proiect de anvergură la Buzău, la care să contribuie atât formația pregătită de Cristian Pustai, cât și Metalul Buzău, formație din Liga 3. Vrea o colaborare între cele două cluburi, astfel încât tinerii care cresc la Centrul de Copii și Juniori al FC Buzău să prindă ritmul meciurilor de profesioniști la Liga 3, la Metalul.

Atât Metalul cât și FC Buzău trebuie să își dea mâna. Metalul trebuie să rămână o poveste, dar este nevoie să aibă o colaborare. Așa putem să creștem. Sunt jucători tineri care pot juca la Metalul, să aibă ritmul de joc și așa mai departe, mă refer la Centrul de Copii și Juniori de la FC Buzău, pentru a putea să fie promovați apoi. Să se ajute echipele una pe alta”, a mai punctat președintele CJ Buzău.

FC Buzău a câștigat Seria B a play-out-ului Ligii 2,

În ierarhia Seriei B a play-out-ului Ligii 2, FC Buzău a terminat sezonul pe locul 1, cu 44 de puncte, cu un punct mai mult decât locul 2, Unirea Dej.

FC Buzău a întâlnit chiar Unirea Dej în ultimul meci din acest sezon, în deplasare. Formația lui Cristian Pustai a fost învinsă la scor, 0-3.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-ul-fcsb-cfr-cluj-se-va-juca-pe-stadionul-municipal-buzau-arena-buzaului-va-gazdui-meciul-care-se-poate-disputa-cu-titlul-pe-masa-19231054

https://liga2.prosport.ro/liga-3/a-ratat-calificarea-la-barajul-de-promovare-si-risca-desfiintarea-primarul-din-colonesti-pare-ca-i-a-decis-soarta-veditei-voi-lua-masuri-de-desfiintare-cat-mai-repede-ma-suna-cetatenii-si-19232272

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-a-asigurat-ramanerea-in-liga-2-dupa-barajul-cu-poli-timisoara-milcho-angelov-a-decis-returul-de-pe-tineretului-19232285

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-poli-timisoara-se-joaca-de-la-ora-1230-una-dintre-acest-echipe-retrogradeaza-astazi-in-liga-3-19232231

 

 

Răzvan STÎNGĂ 21 May. 2022, 16:45 Liga 2
Pe aceeași temă