Andrei Prepeliță, reacție după declarațiile șantajiste ale președintelui CJ Buzău, unul dintre acționarii clubului Gloria: ”Mi s-a părut un om foarte ok, chiar un cunoscător al fenomenului. Putea să vină să vorbim”

Marius ANGHEL 08 Nov. 2023, 14:47 Liga 2
Andrei Prepeliță, reacție după declarațiile șantajiste ale președintelui CJ Buzău, unul dintre acționarii clubului Gloria: ”Mi s-a părut un om foarte ok, chiar un cunoscător al fenomenului. Putea să vină să vorbim”

Gloria Buzău și-a câștigat ultimele două meciuri oficiale, 1-0 în Cupa României contra campioanei Farul Constanța, pe stadionul din Crâng, și 1-0 cu liderul Ligii 2 Unirea Slobozia, pe terenul ialomițenilor, iar atmosfera din jurul echipei s-a mai detensionat după cele două înfrângeri consecutive din campionat, cu Concordia Chiajna (0-1 la Chiajna) și CFC Argeș (0-2 la Buzău).

Gura contestatarilor antrenorului Andrei Prepeliță a fost închisă pentru moment, echipa având șanse la calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, dar, mai important, se menține pe locurile de calificare în play-off, fiind chiar pe al doilea loc direct promovabil, în condițiile în care în fața sa sunt două echipe fără drept de accedere în prima ligă, CSC Șelimbăr și Corvinul.

Reacția președintelui CJ Buzău l-a surprins pe Andrei Prepeliță: ”Nu înțeleg, putea să vină să vorbim”

După cele două eșecuri din campionat, președintele Consiliului Județean Buzău și primarul Buzăului au ieșit public, prin intermediul celui de-al treilea asociat al clubului, o televiziune locală buzoiană, cu declarații împotriva antrenorului Andrei Prepeliță, primul fiind cel mai drastic și amenințând inclusiv cu retragerea finanțării clubului, cum, de altfel, a mai făcut-o și în alte rânduri, ca șantaj.

Petre Neagu (foto principal, în dreapta) vorbea că meciurile cu Unirea Slobozia și Ceahlăul sunt importante pentru accederea în play-off, vitale pentru a avea șanse la promovare, în condițiile în care Gloria, o echipă schimbată aproape în totalitate în vară, atât ca lot, cât și ca staff tehnic, nu a fost între primele șase în Liga 2 doar la finalul etapelor 1 și 3, adică atunci clasamentul spunea puține lucruri.

În acest context, la finalul partidei de la Slobozia, Andrei Prepeliță a vorbit și despre amenințările președintelui Consiliului Județean Buzău. Antrenorul a spus că nu înțelege reacția acestuia și că ar fi preferat ca acesta să vină să vorbească cu el, după ce în cele două convorbiri pe care le-au avut de când este pe banca Gloriei i-a dat impresia că este un ”om foarte ok, un cunoscător al fenomenului”.

”Am văzut reacția domnului președinte al Consiliului. Cu dânsul am avut două discuții de când am venit și mi s-a părut un om foarte ok, chiar un cunoscător al fenomenului. Nu înțeleg, putea să vină să vorbim. Dacă dânsul crede că e normal să vorbim prin ziare, mie nu mi se pare. Eu nu o să-i răspund. Dânsul este unul dintre acționarii echipei. Eu îmi fac treaba, mi-am setat un obiectiv, dar nu mi l-am setat să fiu pe locul 1 în etapa a 8-a sau a 12-a. E o luptă și o muncă care necesită timp, mai ales că e o echipă nouă. Dânsul știe că eu am găsit patru jucători, sau nu știu dacă știe. A spus ceva de Adi Mihalcea, că îl regretă, dar în context? În contextul echipei de anul trecut? Și mie mi-ar fi convenit să am jucătorii ăia, dar asta a fost. Când am venit, mi-am asumat și condițiile astea, dar știam că totul necesită timp. Echipa are nevoie de susținere. Cred eu că a fost o declarație după meciurile alea proaste, pentru că, într-adevăr, eu am fost primul care am spus că au fost două meciuri execrabile, și cu Chiajna, și cu FC Argeș”, a spus Prepeliță la microfonul DigiSport.

Prepeliță nu se dă bătut: ”Puteam să activez și eu acea clauză, dar m-am înhămat la un proiect aici”

Pe lângă declarația în care spunea că îl regretă pe Adrian Mihalcea, antrenorul cu care s-a terminat sezonul trecut și căruia nu i s-a oferit prelungirea contractului, Petre Neagu s-a afișat public și alături de Ilie Stan, chiar la meciul cu Concordia Chiajna. Stan a spus în repetate rânduri că este dispus să revină la echipa din Buzău dacă o se va propune asta.

Prepeliță spune că dacă se dorește renunțarea la serviciile sale, atunci în contract există o clauză referitoare la acest lucru.

”Nu vreau să comentez despre ce antrenori… Eu am un contract, știu ce am în el, sunt profesionist. Nu e nicio problemă dacă dânsul consideră că e nevoie de o schimbare. E o clauză în oglindă în contract. Nu vreau să spun mai multe. Și astă vară am avut oferte de la Liga 1, și pe parcursul campionatului ăsta au mai fost discuții și puteam să activez acea clauză, dar m-am înhămat la un proiect aici”, a transmis antrenorul Gloriei Buzău.

Primarul și președintele Gloriei i-au dat încredere lui Prepeliță!

De pe altă parte, Andrei Prepeliță spune că primarul Constantin Toma și Cristian Ceaușel, director economic al Primăriei Buzău și membru în Comitetul Director al Gloriei Buzău, l-au asigurat de încrederea lor.

”După declarația aceea, nu m-a sunat nimeni, nu am vorbit cu nimeni (n.r. – se referă la președintele CJ Buzău, Neagu). Am vorbit cu domnul președinte Ceaușel, care mi-a dat încredere. Domnul primar, la fel, a transmis că are încredere în noi și munca e în continuare. Avem muncă grea, vine Ceahlăul, o echipă bună, toate jocurile sunt grele, dar e o cursă de anduranță”, a mai spus Andrei Prepeliță.

Privind declarația lui Petre Neagu, rezultatul cu Ceahlăul este și el important în vederea rămânerii sau nu a lui Andrei Prepeliță la Gloria Buzău, chiar dacă echipa se află în grafic în acest moment și va fi inclusiv în cazul unui eșec contra nemțenilor, echipă antrenată de un fost ”principal” al Gloriei, Cristian Pustai, alungat și el de la echipă fiindcă acționarii și-au pierdut răbdarea și nu l-au mai susținut.

Gloria Buzău, pe locul 4 în Liga 2 după 12 etape

Gloria Buzău are 21 de puncte și este pe locul 4, o poziție mai sus față de cum se afla înainte de startul etapei a 12-a. În fața sa sunt CSC Șelimbăr (27 puncte), Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia (ambele cu 24 de puncte). La cum arată acum clasamentul, cu primele două clasate neavând drept de promovare, Gloria este pe a doua poziție direct promovabilă.

În etapa următoare, a 13-a, Gloria Buzău joacă pe teren propriu, vineri, de la ora 16:00, cu Ceahlăul Piatra Neamț (locul 8, 18 puncte).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-despre-regretul-pe-care-gloria-buzau-l-ar-avea-fata-de-el-19292265

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-a-13-a-a-ligii-2-antepenultima-din-2023-debuteaza-joi-si-se-incheie-luni-cele-patru-meciuri-alese-pentru-a-fi-televizate-liderul-nu-starneste-interes-19292260

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dumitrache-a-dat-2-goluri-in-liga-2-a-fost-convocat-la-nationala-u20-si-a-fost-luat-de-val-19292248

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-andrei-prepelita-dupa-unirea-slobozia-gloria-buzau-0-1-19292233

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-dumitrache-din-nou-decisiv-pentru-gloria-buzauin-partida-cu-unirea-slobozia-in-etapa-a-12-a-de-liga-2-19292140

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-au-pus-pe-andrei-prepelita-aventura-de-la-gloria-buzau-decisa-19290820

Marius ANGHEL 08 Nov. 2023, 14:47 Liga 2
Pe aceeași temă