Agonie prelungită pentru FC Brașov! Clubul are grave probleme financiare, iar tribunalul a amânat decizia falimentului până în septembrie. „Șansele de salvare rămân foarte mici”

Marius ANGHEL 03 May. 2017, 12:20 Liga 2
Agonie prelungită pentru FC Brașov!** Clubul are grave probleme financiare, iar tribunalul a amânat decizia falimentului până în septembrie.

Continuă agonia la FC Brașov. Tribunalul a acordat, astăzi, un nou termen în procesul insolvenței clubului de sub Tâmpa.

La termenul programat azi în instanță, niciun creditor nu a cerut falimentul FC Brașov. Administratorul judiciar Alexandru Cosmin Gheorghe a prezentat instanței hotărârea Adunării Generale a creditorilor de numire a firmei RTZ&Partners SPRL ca admistrator judiciar la FC Brașov, iar judecătoarea a decis stabilirea unui nou termen pentru data de 20 septembrie.

„S-a mai acordat un termen de judecată, pentru ca noul administrator judiciar să poată lua act de toate documentele de la dosar. Nimeni nu a cerut falimentul la termenul de astăzi, probabil, creditorii au gândit cu sufletul. Șansele de salvare a clubului rămân foarte mici. Continuarea activității clubului pentru a duce acest campionat la bun sfârșit este principalul obiectiv”, a spus Alexandru Cosmin Gheorghe, care va mai rămâne circa două săptămâni în funcție.

Săptămâna trecută, ICIM, în calitate de principal creditor al FC Brașov, a cerut schimbarea actualului administratorul judiciar. Concret, Marian Brescan (Top Expert EPRL), în calitate de administrator judiciar la ICIM, dorea schimbarea actualului administrator judiciar, Alexandru Cosmin Gheorghe, cel care a și convocat pentru ieri, la sediul clubului, Adunarea Generală a creditorilor. Brescan împreună cu Ioan Neculaie și-au dat votul ca firma RTZ&Partners SPRL din Cluj-Napoca să se ocupe de administrarea FC Brașov, în timp ce Finanțele s-au opus.

Pentru ca FC Brașov să termine acest sezon, totul depinde de acei bani de la FCSB în contul procentelor pe care le-au avut în urma transferului lui Chipciu la Anderlecht. Însă în situația în care clubul nu va reuși să promoveze în Liga 1 la finalul acestui sezon, soarta sa este ca și pecetluită. În acest moment, după înfrângerea de ieri, de pe teren propriu, cu Dacia Unirea Brăila, scor 1-2, FC Brașov ocupă locul 5 în clasament, cu 53 de puncte, cu patru puncte, respectiv trei mai puțin decât Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și UTA Bătrâna Doamnă, ocupantele locurilor 2, respectiv 3. Aceste poziții duc la promovarea directă, respectiv barajul de promovare.

„Mă doare inima când văd că un club mare ca FC Brașov se îndreaptă spre colaps. Sunt lucruri care ne depășesc. Am peste 30 de ani în fotbal, dar nu am văzut o situație ca aceasta. Sincer, eu vă spun că dacă aveam stabilitate promovam. Probabil că acesta a fost ultimul meci pentru FC Brașov. Noi nu mai avem nicio șansă de a promova. Mai sperăm ca Gigi Becali să achite acei bani din transferul lui Chipciu, iar în momentul în care se închide acest club, acești jucători să plece acasă cu salariile la zi”, a spus, la finalul meciului cu Dacia Unirea Brăila, Florentin Petre, antrenorul secund al FC Brașov.

„Cine vrea să rămână, rămâne, cine vrea să plece, e liber să o facă… S-a încheiat un ciclu. Nu am avut posibilitatea să le achităm salariile și asta s-a văzut în ultimele rezultate. Nu am rămas dator la nimeni și nici nu voi rămâne cât voi fi eu aici, asta să fie clar! Vreau să terminăm cu fruntea sus, a spus și administratorul special al FC Brașov, Vasile Dochița.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Gazeta SV

Marius ANGHEL 03 May. 2017, 12:20 Liga 2
Pe aceeași temă