Aerostar Bacău vrea să spargă ”gheața” în Liga 2 cu un atacant argentinian. Stafful îl va testa o săptămână

Răzvan STÎNGĂ 16 Sep. 2020, 15:01 Liga 2
Aerostar Bacău vrea să spargă ”gheața” în Liga 2 cu un atacant argentinian. Stafful îl va testa o săptămână

Atacantul Valentin Haberkon (25 de ani) a sosit luni în Bacău, unde a început antrenamentele cu Aerostar. Argentinianul nu a semnat încă un contract cu nou-promovata, pentru că mai întâi va fi testat de antrenorul Cristian Lupuț, pentru a fi sigur că este ceea ce îi trebuie echipei. Haberkon s-a format la cluburile Independiente și Banfield, are dublă cetățenie, iar ultima dată a evoluat în liga a treia din țara natală, la Los Andes.

Gabriel Voicu: ”Dacă jucătorul corespunde cerințelor, îl oprim fără doar și poate” 

Informația cu privire la aducerea lui Valentin Haberkon a fost confirmată de Gabriel Voicu, team-managerul grupării moldovene, încă de la începutul lunii septembrie. Din veștile recente oferite de conducător, atacantul argentinian s-a adaptat fusului orar, iar acum trebuie să dea un randament cât mai bun și să convingă stafful tehnic al moldovenilor.

”Dacă jucătorul corespunde cerințelor și nevoilor noastre, iar antrenorul Cristi Lupuț își dă acordul, îl oprim fără doar și poate. Mai întâi trebuie să ne edificăm însă în privința potențialului său. Deocamdată, Haberkon s-a adaptat bine fusului orar. Să vedem ce va fi. Noi ne-am dori să fie o soluție imediată, eventual chiar pentru jocul de sâmbătă, de la Timișoara, contra Ripensiei”, a precizat team-managerul băcăuanilor pentru Deșteptarea.

Valentin Haberkon: ”Îmi doresc să rămân aici și voi face tot ce ține de mine pentru a-i convinge pe cei de la Aerostar” 

Valentin Haberkon a declarat că se simte bine în Bacău și că își dorește să rămână. Speră ca în această săptămână să îi convingă pe cei din club că merită să continue și că poate să ajute echipa. În acest moment, după primele trei etape din Liga 2, Aerostar Bacău nu a reușit să marcheze.

”Da, m-am adaptat fusului orar și am trecut cu bine peste oboseala zborului trans-oceanic. Îmi doresc să rămân aici și voi face tot ce ține de mine pentru a-i convinge pe cei de la Aerostar. Este o oportunitate pe care vreau să o fructific”, a precizat atacantul.

Aerostar Bacău l-a adus săptămâna trecută pe Alexandru Zaharia de la Poli Iași

Alexandru Zaharia (20 de ani) va juca în acest sezon la formația din Bacău, după ce a fost obținut împrumutul de la Poli Iași. Fotbalistul a apucat să joace pentru în acest sezon de Liga 1. În total, a prins 94 de minute în confruntările cu Chindia Târgoviște și FC Botoșani. Zaharia este al treilea atacant din lotul lui Aerostar Bacău. Echipa îi mai are pe postul respectiv pe Cătălin Vraciu (31 de ani) și Eduard Burlacu (26 de ani). Rămâne de văzut dacă va fi păstrat și argetinianul.

Zaharia a fost utilizat în primele 45 de minute în cea mai recentă etapă, cu CSM Reșița. Nu a ieșit foarte mult în evidență, dar antrenorul Cristian Lupuț se așteaptă ca randamentul său să crească în meciurile următoare.

”Avem încredere în Zaharia. Meciul cu Reșița nu este elocvent în privința sa deoarece, în prealabil, el făcuse doar două antrenamente cu noi. Are o maturitate impresionantă. Ne va ajuta în viitor, sunt sigur”, a declarat Lupuț.

Aerostar Bacău a înregistrat trei eșecuri în primele trei meciuri din Liga 2. A pierdut toate confruntările cu același scor, 0-1, în fața echipelor Universitatea Cluj, Farul și CSM Reșița. În etapa următoare, moldovenii merg la Timișoara pentru meciul cu Ripensia.

Foto principal: Deșteptarea

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-3-a-a-ligii-2-are-programate-cinci-meciuri-de-la-ora-1100-trei-dintre-nou-promovate-joaca-din-nou-acasa-iar-cea-mai-interesanta-partida-are-loc-la-bucuresti-19147552

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aerostar-bacau-si-a-luat-atacant-din-liga-1-antrenorul-cristian-luput-are-numai-cuvinte-de-lauda-o-maturitate-in-joc-cu-adevarat-surprinzatoare-19147521

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aerostar-bacau-a-mai-facut-patru-transferuri-pentru-liga-2-moldovenii-si-au-definitivat-lotul-19146137

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 16 Sep. 2020, 15:01 Liga 2
Pe aceeași temă