Aerostar Bacău nu se teme de meciul cu ”U” Cluj. Cristian Lupuț a găsit ”cheia” succesului cu ardelenii: ”E un avantaj că îi întâlnim repede”. Nou-promovata va anunța noi transferuri

Răzvan STÎNGĂ 28 Aug. 2020, 19:19 Liga 2
Aerostar Bacău nu se teme de meciul cu ”U” Cluj. Cristian Lupuț a găsit ”cheia” succesului cu ardelenii: ”E un avantaj că îi întâlnim repede”. Nou-promovata va anunța noi transferuri

Aerostar Bacău este pregătită de debutul în Liga 2. Nou-promovata a făcut câteva schimbări la nivelul staffului tehnic, numind un nou antrenor, a făcut și câteva transferuri, și este gata de primul meci oficial al sezonului, cu Universitatea Cluj. Meciul va avea loc în Moldova, iar Cristian Lupuț, ”principalul” băcăuanilor, a vorbit despre nivelul echipei din acest moment.

Cristian Lupuț: ”Ar mai fi de lucru la două dintre posturi, însă eu sper să le rezolvăm până la primul meci”

A condus câteva antrenamente, i-a cunoscut în mare măsură pe jucători și a declarat că aceștia s-au obișnuit cu metodele lui de pregătire, dar și cu filozofia de joc. În momentul de față, a precizat antrenorul, ar mai avea nevoie de câțiva fotbaliști, care să acopere anumite poziții, și că există șanse să se alăture lotului până luni, la confruntarea cu ”U” Cluj.

Până în prezent, sunt foarte mulțumit. Nu s-a pus problema de adaptare, fiindcă eu sunt obișnuit cu zona, dat fiind faptul că am jucat patru ani și jumătate la Ceahlăul Piatra Neamț. Jucătorii s-au adaptat rapid la metodele mele de antrenament și sper ca asta să se vadă pe teren, la jocurile oficiale.

În mare sunt mulțumit, ar mai fi de lucru la două dintre posturi, însă eu sper să le rezolvăm până la primul meci, cu Universitatea Cluj. Eu sunt adeptul concurenței pe post și al existenței dublurilor pe posturi. Va fi un campionat foarte disputat, de aceea vom avea nevoie de toți jucătorii de pe toate posturile”, a declarat Cristian Lupuț pentru Bacăul Sportiv.

Cristian Lupuț: ”În condițiile în care au făcut multe transferuri, cred că echipa clujeană nu are încă omogenitate”

Antrenorul a făcut deja strategia de joc din prima etapă și consideră că e o parte pozitivă în faptul că întâlnește una din pretendentele la promovare repede. Aceea că Universitatea Cluj a făcut multe transferuri în vară, iar Adrian Falub ar putea să nu fi format încă o echipă omogenă.

Eu le-am spus și băieților: respectăm Universitatea Cluj, le respectăm tradiția, dar punctele se joacă pe teren. Aș spune că e un avantaj că îi întâlnim atât de repede. Pe de o parte, pentru că, în contextul pandemiei, majoritatea antrenorilor n-au reușit să-și îndeplinească toate obiectivele pregătirii, beneficiind și de puține jocuri de verificare. Pe de altă parte, în condițiile în care au făcut multe transferuri, cred că echipa clujeană nu are încă omogenitate”, a adăugat Cristian Lupuț.

Aerostar Bacău întâlnește în primele etape Universitatea Cluj (acasă), Farul (deplasare), CSM Reșița (acasă), Ripensia Timișoara (deplasare) și FK Csikszereda (acasă), iar Lupuț a vorbit și despre program, pe care nu îl consideră atât de important. A precizat că oricum trebuie să întâlnească toate echipele și nu-l deranjează modul în care s-a făcut tragerea la sorți. Va lua fiecare meci în parte și va încerca să obțină cât mai mult din fiecare confruntare.

Sigur că, indiferent de cum avem noi programul, important e că trebuie să jucăm cu toată lumea și vom avea ca adversare echipe de mare tradiție, cu bugete mult mai mari decât noi. Eu cred că programul nu are foarte mare importanță, lucrurile trebuie puse la punct de la început, iar noi vom lua fiecare meci în parte. Ca să-ți răspund, totuși, la întrebare, cred că e un program OK, dat fiind faptul că avem câteva meciuri acasă cu echipe de nivelul nostru, dar și câteva deplasări la echipe mai bine cotate”, a încheiat Cristian Lupuț.

Aerostar Bacău a efectuat testele COVID-19, iar toate au fost negative 

Joi, 27 august, cu patru zile înaintea meciului cu Universitatea Cluj, Aerostar Bacău a făcut testele de depistare a noului coronavirus. Conform unui comunicat emis de club, toate au fost negative astfel că programul echipei va continua în termenii obișnuiți.

Dragi suporteri,

Vă informăm că atât componenții echipei C.S. Aerostar, cât și staff-ul tehnic, au făcut testul de referință pentru diagnosticul specific de COVID-19, cunoscut sub numele de ARN viral SARS -CoV-2, prin metoda RT-PCR și au ieșit NEGATIVI.

Le urăm succes în parcursul din liga secundă și suntem #alaturideaerostar, luni, 31 august 2020, la primul meci de acasă împotriva U Cluj”, precizează Aerostar Bacău într-un comunicat.

Foto: Leczki Jozsi/ Mediafax Foto  

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-stabilit-programul-primelor-doua-etape-ale-noului-sezon-al-ligii-2-fc-u-craiova-ripensia-e-primul-joc-televizat-19145463

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ligii-2-sezonul-2020-2021-cele-21-de-etape-19145302

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-aerostar-bacau-va-face-primele-trei-transferuri-dupa-promovarea-in-liga-2-un-fotbalist-din-coasta-de-fildes-si-un-jucator-de-la-viitorul-constanta-vor-semna-cu-moldovenii-19143654

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-adopta-modelul-uefa-privind-principiile-de-desfasurare-a-competitiilor-interne-un-meci-nu-se-va-mai-amana-automat-daca-una-dintre-echipe-are-caz-de-covid-19-jocul-se-poate-reprograma-o-singura-d-19144663

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 28 Aug. 2020, 19:19 Liga 2
Pe aceeași temă