Adrian Mititelu, citat la sediul FRF, deși se află în închisoare. Patronul ”FC U” Craiova e ”pârât în contradictoriu” cu Craiova din Liga 1

Sorin BARBU 12 Dec. 2020, 08:33 Liga 2
Adrian Mititelu, citat la sediul FRF, deși se află în închisoare. Patronul ”FC U” Craiova e ”pârât în contradictoriu” cu Craiova din Liga 1

Situație ciudată în fotbalul românesc. Adrian Mititelu, finanțatorul real al echipei U Craiova 1948 SA, liderul Ligii 2 după 15 etape, este chemat prin citație la judecata Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal, cu toate că acesta nu se află în libertate, ci este la închisoare de mai bine de o lună.

Mititelu senior este chemat la audiere în data de 16 decembrie într-un dosar intentat după o plângere a echipei din Liga 1 Universitatea Craiova.

„Prin prezenta, Mititelu Adrian este chemat la şedinţa Comisiei de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal, în ziua de 16 decembrie 2020, ora 16:00, la sediul Federaţiei Române de Fotbal din str. Vasile Şerbănică nr. 12, sector 2, în calitate de pârât în contradictoriu cu U Craiova 1948 Club Sportiv SA în calitate de reclamant privind cauza – sesizare”, se anunţă pe site-ul FRF.

Prezența pârâtului nu este obligatorie. Cazul se poate judeca și în lipsa acestuia.

„Dosarul cauzei poate fi consultat la sediul Federaţiei Române de Fotbal. Părţile pot fi asistate sau reprezentate prin avocaţi sau de alte persoane autorizate pe bază de împuternicire.
Neprezentarea părţii legal citate nu constituie motiv de amânare a judecării cauzei.
Întâmpinarea se va depune până la primul termen fără a se solicita amânarea cauzei pentru aceasta”
, se specifică în citaţia către cel condamnat la închisoare cu executare pentru trei ani în ”Dosarul Mihai Costea”, după ce a fost găsit vinovat pentru că a comis infracțiunile de evaziune fiscală și înșelăciune.

Adrian Mititelu, trei ani de închisoare cu executare

Adrian Mititelu a primit trei ani de închisoare cu executare în data de 5 noiembrie 2020. Transferul lui Mihai Costea, din anul 2011, i-a adus problemele cu justiția. A fost acuzat de evaziune fiscală și înșelăciune.

După ce a fost încarcerat, clubul a dat un comunicat prin care a informat că Adrian Mititelu junior este noul finanțator al echipei. Conducerea clubului a fost preluată chiar de fiul lui Adrian Mititelu.

„Am rămas stupefiat, sunt condamnat fără să fi făcut vreo faptă penală. Eu, pentru un jucător pe care nici nu am mai apucat să operez transferul, sunt condamnat să fac trei ani de închisoare. M-au condamnat nevinovat.
O să merg la CEDO, dar până atunci fiecare zi de puşcărie nu se mai întoarce niciodată înapoi. E o răzbunare a celor care mi-au făcut atât rău”, a declarat Adrian Mititelu, în momentul în care a aflat condamnarea din dosar.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mititelu-condamnat-la-trei-ani-de-inchisoare-cu-executare-decizia-e-definitiva-19156051

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/a-fost-scandal-la-casa-lui-adrian-mititelu-bodyguarzii-patronului-fc-u-craiova-au-sarit-la-bataie-in-momentul-arestarii-acestuia-video-19156061

https://liga2.prosport.ro/seria-1/comunicatul-fc-u-craiova-dupa-ce-finantatorul-clubului-adrian-mititelu-a-fost-arestat-cine-preia-puterea-si-ce-se-va-intampla-cu-echipa-19156099

Sorin BARBU 12 Dec. 2020, 08:33 Liga 2
Pe aceeași temă