Adrian Mihalcea a ajuns în play-off și cu Gloria Buzău, nu fără emoții în meciul de la Baia Mare: ”Nu poți să te pui cu destinul.” Cum vede lupta pentru promovare și mesajul către conducere

Marius ANGHEL 13 Mar. 2023, 19:59 Liga 2

Gloria Buzău a trăit intens ultimul meci din sezonul regular, la fel ca toate echipele aflate în lupta pentru ultimele trei poziții vacante pentru play-off. Niciuna dintre cele șase echipe aflate în această cursă nu a reușit să câștige, în afară de Concordia, care a pierdut, toate remizând, astfel că au depins și de rezultatele contracanditatelor pentru a prinde un loc în grupa de promovare.

Trupa din Crâng a obținut un egal în ultimele minute ale jocului disputat la Baia Mare, 1-1 cu Minaur, iar în cazul în care Dinamo și Unirea Slobozia ar fi marcat încă o dată pe final în partidele lor, atunci și-ar fi luat adio de la play-off. Cele trei formații au terminat la egalitate de puncte, iar în clasamentul special dintre ele Gloria a stat cel mai bine, iar Unirea cel mai rău, astfel că aceasta din urmă a căzut pe loc de play-out.

Adrian Mihalcea a pus rezultatul Gloriei cu Minaur, cât și pe celelalte care i-au ajutat echipa să urce în play-off la mâna destinului. Fostul atacant se află la a doua prezență consecutivă în grupa de promovare din Liga 2, acum cu o altă echipă.

Adrian Mihalcea, despre remiza Gloriei la Baia Mare: ”Știți cum e, destinul își spune cuvântul”

Senad Jarovic a deschis scorul în minutul 45+3 pentru Minaur, iar Alexandru Boiciuc a adus egalarea pentru Gloria în minutul 79.

După joc, Adrian Mihalcea a spus că s-au șters cu buretele toate nemulțumirile pe care le avea, având în vedere că echipa sa a obținut accederea în play-off, deci, practic, și-a îndeplinit primul obiectiv din această ediție de campionat.

”Ținând cont că în momentul de față suntem calificați în play-off se cam șterg cu buretele toate episoadele care s-au întâmplat astăzi. Știam că ne așteaptă un meci dificil, știam că schimbarea antrenorului e aproape de fiecare dată în beneficiul echipei (n.r. – Minaur s-a despărțit de Mihai Iosif și l-a adus pe bancă pe directorul tehnic Vasile Miriuță), plus că pe acest teren… – îmi cer scuze, dar nu știu dacă a arătat a teren de fotbal – ne va fi greu. Am luat un gol în prelungirile primei reprize, dar am sperat până la final, am și riscat la un moment dat. Cei din Baia Mare au și avut două ocazii foarte mari, dar, știți cum e, destinul își spune cuvântul. Nu poți să te pui cu destinul. Până la urmă, și celelalte rezultate ne-au ajutat, ca pe tot parcursul acestui campionat.

Dacă era cazul și aș fi avut și un al patrulea atacant, l-aș fi băgat, pentru că nu mai aveam nimic de pierdut. De asta au și apărut ocaziile celor din Baia Mare, pe fondul nostru de a aduce câți mai mulți jucători în zona de atac. Și, riscând, am și reușit, având o talie mult mai bună în momentul fazelor fixe.

Minaur e o echipă de subsolul clasamentului, nu m-a surprins cu nimic, decât cu talia, mingiile acestea lungi și cu talia lui Jarovic. Știam la ce să mă aștept. Când ești înalt și mai ai și un ”timeing” foarte bun e destul de greu să-i faci față. Astăzi băieții și-au făcut în mare parte treaba, dar uitați-vă ce înseamnă o scăpare din marcaj, 1-0, și puteam să se dărâme tot”, a spus Adrian Mihalcea la conferința de presă de după jocul de la Baia Mare.

Mihalcea s-a declarat singur inspirat pentru mutările făcute. Fără rezultatele contracandidatelor, egalul o trimitea pe Gloria în play-out

Mihalcea a mutat de două ori la pauză, de alte două ori în minutul 64 și ultima dată în prelungiri. Jurnaliștii locali au remarcat că Gloria a făcut schimbări ”grele”, spre deosebire de Minaur. Absența lui Boiciuc din primul ”11” i-a surprins.

”Avem un grup extraordinar de bun acum și uitați-vă ce înseamnă să ai o bancă bună și în momentul în care intri pe teren să-ți faci datoria. Boiciuc este unul dintre jucătorii noștri și golgheterul echipei în momentul de față (n.r. – cu 6 goluri înscrise în 14 meciuri în care a jucat), dar am ales cumva să merg pe continuitatea echipei de etapa trecută. Am văzut că la pauză nu a mers și am schimbat. Am fost din nou inspirat. Nu se supără niciunul. Suntem conectați la următorul nostru obiectiv și, practic, cel important, de a promova. Tot cu băieții aceștia, cu Boiciuc rezervă, poate și cu Stoian rezervă, poate și cu mine în tribună, nici nu contează. Trebuie să ne ducem campionatul la final”, a spus Adrian Mihalcea.

Gloria Buzău în meciul cu Minaur: R. Stoian – Oteliţă, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – Gaitan (Trebotic 64′), A. Lopez (cpt.), Dudu (Boiciuc 46′), Dr. Lazăr (Greu 46′) – V. Angelov (Godwin 64′), Val. Alexandru (Pandele 90+2′). Rezerve neutilizate: D. Rusu – Val. Munteanu, Marku, Șuteu.

Mulțumiri conducerii clubului: ”Au fost foarte generoși”

Antrenorul echipei buzoiene a fost întrebat și dacă avea scaunul în primejdie în cazul în care Gloria nu ar fi obținut calificarea în play-off. Mihalcea spune că despărțirea se poate produce oricând, și după îndeplinirea acestui obiectiv, și a argumentat.

”Contractul nu e doar pe un an de zile, dar contează mai puțin. Știți cum e, și acum e în pericol, poate oamenii nu sunt mulțumiți de mine și se poate întâmpla orice. Dar nu am avut timp de discuții. Gândiți-vă că domnii din conducere, și le mulțumesc pe această cale, au fost foarte generoși, am venit cu avionul cu două zile înainte, cu toate că a fost un sacrificiu financiar destul de mare. Nu cred că nici dânșii nu s-au gândit înainte ce fac cu antrenorul dacă se califică sau nu se califică”, a comentat antrenorul Gloriei Buzău, numit la echipă în timpul sezonului, după îndepărtarea de pe bancă a lui Cristian Pustai.

Mihalcea, pentru al doilea sezon consecutiv în play-off: ”Ritmul și intensitatea meciului se apropie de cele din Liga 1. Veți vedea că vor fi jocuri palpitante”

După ce în ediția trecută a Ligii 2 a ratat play-off-ul în ultima etapă, când a pierdut acasă meciul decisiv cu Concordia, acum Gloria Buzău și-a îndeplinit obiectivul și va evolua în grupa de promovare, pe care o începe cu 31 de puncte și de pe locul 5, la egalitate cu Dinamo (locul 6).

Este a doua participare, chiar consecutivă, a lui Adrian Mihalcea în play-off, după ce în sezonul trecut a făcut-o ca antrenor al Unirii Slobozia. Cu ialomițenii a terminat pe locul 6, cu Gloria are șanse mai mari, să prindă măcar un loc de baraj de promovare. Chiar locul 5, pe care se află acum Gloria, duce la baraj cu clasata pe locul 7 din play-out-ul primei ligi, având în vedere că Steaua, liderul clasamentului, nu are drept de promovare.

”Lupta va fi extrem de interesantă. Sunt fericit, pentru că nu există o echipă autoritară, ca de exemplu anul trecut, când au fost deja trei foarte bune (n.r. – Petrolul, FC Hermannstadt și ”U” Cluj). Anul acesta toate sunt echilibrate, poate conjunctura a făcut să nu avem mai multe puncte sau să nu fim aproape de echipele astea fruntașe. Ne vom bate cinci echipe pe patru locuri, Steaua neavând drept de promovare, așa că va fi un turneu interesant. Eu îl cunosc de anul trecut, este al doilea meu an în care calific o echipă în play-off și ritmul și intensitatea meciului se apropie de cele din Liga 1. Veți vedea că vor fi jocuri palpitante.

Vom juca cu Steaua, vom juca cu Dinamo, vom juca cu Iași. Nu știu dacă se va umple stadionul, dar vom avea o medie clar peste 5.000 de spectatori”, a mai spus Adrian Mihalcea.

Gloria Buzău începe play-off-ul cu două deplasară, prima la Dinamo

În play-off vor participa Steaua (40 puncte), Politehnica Iaşi (40), SC Oţelul Galaţi (36), Unirea Dej (32), Gloria Buzău (31) și Dinamo (31). Fiecare va avea de disputat 10 meciuri, deci sunt 30 de puncte la bătaie de echipă.

Între timp, Gloria Buzău și-a aflat programul din play-off. Va începe cu un meci în deplasare cu Dinamo, echipă cu care este la egalitate și pe care a învins-o pe teren propriu în sezonul regular. Apoi, în tur, va evolua cu Poli Iași (deplasare), Unirea Dej (acasă), SC Oțelul (deplasare) și Steaua (acasă). Ulterior urmează returul.

Conferința de presă de după Minaur Baia Mare – Gloria Buzău 1-1 în care Adrian Mihalcea a vorbit:

https://www.youtube.com/watch?v=6nGh-ni_BXc

 

 Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto
Video: BaiaMare Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-componenta-grupelor-si-numarul-de-puncte-cu-care-echipele-incep-noua-faza-a-campionatului-19263138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-a-fost-aproape-de-o-victorie-cu-gloria-buzau-la-revenirea-lui-vasile-miriuta-in-postura-de-antrenor-principalul-a-debordat-de-pozitivism-asta-e-spiritul-nostru-al-19263093

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-ultima-etapa-a-sezonului-regular-toate-cele-10-meciuri-incep-la-ora-1300-astazi-aflam-ultimele-trei-formatii-care-merg-in-play-off-si-componenta-grupelor-de-play-out-19262823

Marius ANGHEL 13 Mar. 2023, 19:59 Liga 2
Pe aceeași temă