Adrian Iencsi și Valentin Negru, mințiți de conducerea Rapidului? ”Am primit asigurări după meciul cu Spartac, ne-au spus că nu se pune problema să plecăm”. Când s-a produs rezilierea contractuală | VIDEO

Andreea VISU 27 Nov. 2020, 13:30 Liga 2

Valentin Negru (38 de ani), fostul antrenor secund al echipei Rapid în mandatul lui Adrian Iencsi a vorbit, la ProSport LIVE, despre modul în care cei doi au fost dați afară de la clubul lor de suflet.

Rapid a fost eliminată din Cupa României, după 2-3 cu Progresul Spartac, iar conducerea clubului a decis să se despartă de Adrian Iencsi și stafful acestuia, deși i-a asigurat că vor continua pe banca tehnică. Eșecul cu echipa din Liga 3 venise după alte două înfrângeri rușinoase suferite în deplasările de la Recea (1-2) și U Craiova 1948 SA (0-5).

Negru a condus echipa la meciul cu Progresul Spartac, ca urmare a faptului că Adrian Iencsi a fost infectat cu coronavirus, și și-a asumat vina pentru acest eșec. Mai mult decât atât, acesta i-a transmis vicepreședinteului Andrei Nicolescu faptul că este dispus să plece. Conducătorul l-ar fi asigurat că nu este cazul să se gândească la demitere, însă, la scurt timp, Valentin Negru și Adrian Iencsi au fost inițial suspendați din funcție, iar ulterior le-au fost reziliate unilateral contractele.

Adrian Iencsi și Valentin Negru, mințiți de conducerea Rapidului

După modelul Bogdan Andone și Vasile Maftei la Astra, Adrian Iencsi și Valentin Negru au fost suspendați din funcție de două ori, pentru a nu fi amendați pentru că nu se prezintă la antrenamente, iar rezilierea au primit-o abia vinerea trecută. Aceștia nu și-au primit banii, ci doar această hârtie, cu ajutorul AFAN, pentru a fi liberi să își găsească alt angajament între timp.

”Am fost suspendați luni seara, în condițiile în care joi se juca meciul cu Mioveni, în condițiile în care lui Adi nu îi venise rezultat negativ să vină alături de noi. S-a decis lucrul ăsta, nu vreau să judec, probabil conducerea a considerat că așa e mai bine.

După meciul cu Spartac, am avut o discuție cu Andrei Nicolescu și m-am considerat responsabil pentru acel rezultat, pentru că eu am condus echipa, chiar dacă tot ce s-a întâmplat a fost sub coordonarea lui Adi. Am fost dispus să renunț, mi-a spus că nu se pune problema, că mergem înainte. Și Adi a primit aceleași asigurări. L-am rugat că în momentul în care se va dori să plec să mi se transmită în mod direct, să nu mi se transmită prin hârtii, notificări suspendări. Nu mi-a promis că o să facă lucrul ăsta, a fost o rugăminte a mea. Când l-am întrebat, mi-a spus că vrea să rezolve cu tot stafful odată”, a spus Valentin Negru la ProSport LIVE.

Sub conducerea lui Adrian Iencsi și staffului său tehnic, Rapid a înregistrat următoarele rezultate: 3-1 la Viitorul Pandurii, 2-1 cu Pandurii, 3-0 la CSM Slatina, 1-1 cu Turris Oltul, 1-2 la Fotbal Comuna Recea, 4-2 cu Concordia Chiajna, 0-5 la U Craiova 1948 SA și 2-3, după prelungiri, cu Progresul Spartac, acesta din urmă fiind un meci din Cupa României, iar restul din campionatul Ligii 2.

Victor Angelescu, după demiterea lui Adrian Iencsi: ”Decizia fusese luată după meciul cu Progresul”

Victor Angelescu, reprezentantul principalului finanțator al clubului Rapid, spunea, după demiterea lui Adrian Iencsi, că decizia a fost luată imediat după meciul cu Progresul Spartac.

”Decizia fusese luată după meciul cu Progresul, dar am hotărât sa mai asteptăm ca Adi să iasă din izolare și să îi comunicăm în față. Însă, ieri (n.r. – 26 octombrie) el a făcut testul şi a ieșit tot pozitiv. Nu am mai putut să așteptăm şi i-am comunicat că îl demitem pentru rezultatele catastrofale din ultimele meciuri. Suntem un negocieri cu câțiva antrenori, dar momentan domnul Iosif a fost numit antrenor principal interimar. Înfrângerea categorică din fața Craiovei și eliminarea din Cupa României nu am putut să le digerăm”, a spus Victor Angelescu pentru ProSport.

În locul lui Adrian Iencsi a fost numit antrenor interimar Mihai Iosif, antrenorul echipei a doua a clubului.

Sub conducerea acestuia, care și în acest moment pregătește echipa, s-au obținut următoarele rezultate: 0-3 cu CS Mioveni, 0-2 la Petrolul, 2-1 cu Farul Constanța, 1-0 cu ”U” Cluj, 3-2 la Aerostar Bacău și 0-0 cu CSM Reșița.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-rapidului-cauza-evolutiilor-modeste-ale-echipei-si-in-acest-sezon-valentin-negru-jucatorii-sunt-dezamagiti-video-19159836

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-iencsi-demis-de-la-rapid-la-o-saptamana-dupa-esecul-rusinos-cu-progresul-spartac-conducerea-a-decis-cine-asigura-interimatul-19154627

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alin-minteuan-crede-ca-csm-resita-merita-victoria-in-meciul-cu-rapid-antrenorul-nu-regreta-ca-a-ajuns-pe-banca-giulestenilor-si-nu-le-da-sanse-la-promovare-daca-noi-le-am-pus-probleme-asta-19159826

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-csm-resita-se-joaca-de-la-ora-1830-la-buftea-giulestenii-nu-au-amintiri-placute-de-la-ultimul-meci-cu-banatenii-in-regie-19159679

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-ratat-sansa-sa-urce-pe-locul-2-dar-mihai-iosif-nu-e-suparat-dupa-remiza-cu-csm-resita-nu-s-a-rupt-nimic-orice-punct-e-bun-atat-s-a-putut-mesajul-transmis-contestatarilor-19159760

Andreea VISU 27 Nov. 2020, 13:30 Liga 2
Pe aceeași temă