Adrian Iencsi s-a bucurat pentru băieții lui după eșecul istoric cu ”FC U” Craiova: ”Mereu au încercat să revină. Rezultatul nu e unul concludent.” Atacul asupra arbitrilor și motivul pentru care naționala are rezultate slabe

Marius ANGHEL 11 Oct. 2020, 00:44 Liga 2

Rapid nu va uita prea repede meciul de la Drobeta Turnu Severin cu U Craiova 1948 SA, derby-ul etapei a 7-a a Ligii 2, în care s-au întâlnit prima și a doua clasată, despărțite de un singur punct. Giuleștenii nu-l vor uita cu siguranță niciodată, fiindcă umilința suferită în fața oltenilor, eșecul cu 5-0, le va rămâne întipărit în minte. Atât jucătorilor, antrenorilor, dar în special suporterilor, care și-au privit echipa favorită cum e zdrobită de o nou-promovată.

Adrian Iencsi, după ce Rapid a fost umilită de Craiova: ”Mă bucur pentru băieții mei, că mereu au încercat să revină. Au ținut un ritm foarte bun de joc, au avut inițiativă”

După un sec 5-0 înregistrat în fața Craiovei, la finalul unui meci în care jucătorilor mai că nu le venea să intre în pământ de rușine, antrenorul Adrian Iencsi a văzut partea plină a paharului acestei umilințe. Fostul fundaș și-a lăudat băieții că au avut atitudine inclusiv după ce au luat al treilea, al patrulea și al cincilea gol.

”Îi felicit pe cei de la Craiova, dar astăzi nu au făcut diferența doar din punct de vedere al rezultatului. Eu consider că echipa mea a avut atitudine, am început foarte bine jocului, am avut inițiativă, o posesie mult superioară față de cei de la Craiova. Bineînțeles că o fază fixă a făcut diferența. Au reușit să marcheze dintr-o fază fixă și probabil că băieții au fost destul de bulversați. Dar chiar și după 1-0, chiar și sub conducerea noastră, a jocului, tot am avut în continuare inițiativă. A venit și golul 2! Pot spune că mă bucur pentru băieții mei, că mereu au încercat să revină. Și la 3-0. Când iei, practic, un gol de 3-0 în ultimele secunde ale primei reprize, e foarte dificil să revin de la pauză și să mai ai entuziasm, să mai ai dorință de a câștiga. Cu toate astea, băieții mei în continuare au ținut un ritm foarte bun de joc, au avut inițiativă și după 4-0 și chiar și după acest rezultat de 5-0. E dureros, nu? Mai ales pentru Rapid, când suntem învinși la un asemenea rezultat. Normal, când ai un rezultat de genul ăsta, e greu să mai vorbești de alte lucruri. Dar totuși aș vrea să specific un lucru foarte important. Am vrut să vorbesc de mai demult”, a spus Iencsi la microfonul DigiSport.

  • Bradley Diallo (7), Radu Negru (22), Claudiu Bălan (45+2), Robert Răducanu (50) și din nou Claudiu Bălan (74) au marcat pentru U Craiova 1948 SA împotriva Rapidului.

Iencsi dă vina pe arbitri că Rapid e în Liga 2, iar naționala are rezultate slabe, că România fotbalistică nu progresează

Apoi a urmat un lung discurs în care a dat vina pe arbitraj, pe maniera avută de Adrian Cojocaru (Galaţi), apoi s-a întors în trecut, când echipa era antrenată de Daniel Pancu, a început să facă o analiză a tuturor greșelilor comise de arbitri împotriva Rapidului în acest sezon, a adus în discuție și ratarea promovării celor de la Turris Oltul în Regie, ca în final să spună că arbitrii sunt de vină pentru că fotbalul românesc este în regres, iar echipa națională nu se mai califică la turnee finale.

Un discurs halucinant al antrenorul, după un meci în care Rapid a pierdut fără drept de apel în fața Craiovei.

”Mie, în general, nu îmi place să vorbesc despre arbitraj, dar să știți să scorul e influențat și de evoluția arbitrilor, astăzi. Nu e normal. Au fost câteva faze în care era fault și nu s-a dat, iar pentru adversar se dădea imediat. Chiar dacă nu au fost greșeli foarte clare, dar maniera arbitrilor nu a fost una corectă. De aia spun că, totuși, rezultatul nu este unul concludent. Și mă întorc puțin în timp, la arbitrajul pe care l-am avut noi în trecut și pornesc cu meciul cu Turris, când am avut un penalty clar la Drăghiceanu, la 0-0, și nu ni s-a dat. După aia am avut henț la 1-0, la Recea, să facem 2-0, henț în careu, penalty și nu a fost dat. După aia am avut, la 3-2 acasă cu Chiajna, un penalty clar la Fica. Nu s-a dat. Plus maniera de arbitraj în general. Nu știu, s-a pus, așa, o etichetă că Rapidul a fost ajutată în trecut. Nu, nu a fost ajutată în trecut. Pentru că și în trecut, în mandatul lui Pancu, chiar au fost greșeli foarte mari de arbitraj împotriva Rapidului.

Iată că se fac și în acest sezon și nu e tocmai corect. Și domnul arbitru mi-a spus la finalul jocului că, la felul cum jucăm, merităm să promovăm. Și eu i-am transmis că la felul cum arbitrați, nu cred că vom promova și nu avem nicio șansă. Dar e un pic frustrant. Și îi auzeam un pic și pe cei de la Măgurele, înaintea meciului cu noi, că tot spuneau că am beneficiat de penalty-uri sezonul trecut sau că suntem avantajați. Nu. Măgurele nu a pierdut promovarea cu Rapid. Că tot vorbea că împotriva Rapidului a fost ultimul meci și că au pierdut promovarea din cauza noastră. Nu. Să-și aducă aminte Măgurele că a pierdut campionatul fiind învinși acasă de Mioveni, cu 1-0. Deci ei nu au pierdut promovarea cu Rapid, au pierdut-o acasă cu Mioveniului. De ce nu spun lucrul ăsta. Și în plus, nu e corect ca noi să nu avem un arbitraj corect. Nu vreau să fim avantajați. Nu am fost și nici nu vreau să fim avantajați, dar măcar să arbitreze corect.

Am spus și mă repet, nu au fost greșeli foarte mari, dar maniera și felul cum duci jocul e una incorectă. Și, dacă tu, ca arbitru, asculți vocea tribunei și lucrurile nu sunt în regulă, nu ne vom descurca niciodată cu absolut nimic și ne întrebăm după aia de ce rămânem la arbitraj la Liga a 2-a, de ce rămânem noi, după aia, antrenor și jucători, la Liga a 2-a, de ce rămânem cu toții la nivelul ăsta. De ce avem rezultate slabe la echipa națională și așa mai departe”, a spus Iencsi.

Antrenorul Rapidului nu caută alibiuri: ”Rămâne rezultatul, 5-0, unul rușinos, dar îmi dă puterea să merg mai departe”

Întrebat despre absența celor trei jucători depistați pozitiv cu noul coronavirus, portarul Virgil Drăghia, fundașul Ștefan Pănoiu și mijlocașul Rareș Lazăr, Iencsi a spus că nu vrea să caute alibiuri, deși mai înainte problema expusă cu arbitrajul chiar asta a reprezentat: scuze și mutatul vinei pe altcineva.

”Nu vreau să vorbesc despre chestia asta. Există o teamă. Vă dați seama că ne-a afectat pe toți, pe mine, ca antrenor, și pe băieții mei, dar nu vreau să îmi creez un alibi din lucrurile astea. Până la urmă, rămâne rezultatul, 5-0, unul rușinos, dar îmi dă puterea să merg mai departe, pentru că băieții chiar au avut, din nou, atitudine și determinare. Și rezultatul nu e unul concludent”, a spus Adrian Iencsi.

Urmează alte patru meciuri cu contracandidate la promovare: ”Nu poți spune că sunt meciuri mai ușoare sau mai grele”

Rapid a încasat al doilea eșec în șapte etape, în care mai are un egal și patru victorii și urmează meciuri cu CS Mioveni (acasă), apoi stă, ”U” Cluj (acasă), Petrolul (deplasare) și Farul (acasă), toate contracandidate la promovare.

”Toate meciurile sunt importante. Am spus-o de la început. Niciodată nu am tratat un meci diferit față de celelalte. E un campionat foarte echilibrat, pot fi surprize, ca echipa de pe ultimul loc să câștige împotriva oricărei echipe din vârf. Nu poți spune că sunt meciuri mai ușoare sau mai grele. Campionatul este unul lung, greu și foarte echilibrat”, a concluzionat Adrian Iencsi.

”Eroii” Rapidului în meciul cu U Craiova 1948 SA: Al. Tătaru – I. Voicu (cpt.), R. Crișan, Nastos, Goge – D. Benzar (Sefer 65′), R. Costin (Jorza 79′), Fica – Drăghiceanu (Al. Dulca 65′), Ad. Bălan (Țîră 88′), Hlistei (Al. Pop 79′). Rezerve neutilizate: Ciuculescu – Mocioacă, Bg. Manole, R. Ilie.

După acest eșec, Rapid rămâne cu 13 puncte, dar cade de pe locul 2 pe 3, fiind devansată la golaveraj de Metaloglobus, 9-4 față de 14-12. Giuleștenii au acum una dintre cele mai slabe defensive, doar trei echipe având mai multe goluri primite. În etapa a 8-a are șansa să mai repare din ceea ce a stricat cu Craiova, pe teren propriu, pe 15 octombrie, de la ora 19:30, cu CS Mioveni.

Foto: Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-rapid-de-la-ora-2045-primele-doua-clasate-din-liga-2-se-intalnesc-la-severin-19151899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolo-napoli-dupa-ce-craiova-a-umilit-rapid-sunt-aici-pentru-a-incercat-sa-fac-un-lucru-bun-cu-craiova-noastra-incercam-sa-ajungem-in-liga-1-unde-este-locul-nostru-19152053

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-runda-ciuntita-din-cauza-cazurilor-de-covid-19-care-au-luat-amploare-la-mai-multe-echipe-de-la-ora-1100-se-disputa-doar-doua-meciuri-19151736

 

Marius ANGHEL 11 Oct. 2020, 00:44 Liga 2
Pe aceeași temă