Adio mocangeală VIP la FC Brașov! Oficialii clubului au decis să nu mai acorde invitații la ultimele meciuri din acest sezon

Marius ANGHEL 16 May. 2017, 12:52 Liga 2
Adio mocangeală VIP la FC Brașov!** Oficialii clubului au decis să nu mai acorde invitații la ultimele meciuri din acest sezon

FC Brașov se chinuie să termine acest campionat pe teren în ciuda crizei financiare acute. „Stegarii” mai au de disputat în acest sezon două meciuri pe teren propriu și unul în deplasare, iar costurile organizării unui joc pe stadionul Tineretului se ridică la 12.000 de lei (baremuri arbitri, observatori, plata asistenței medicale, dar și a firmei de pază).

Cum la meciurile organizate de FC Brașov în 2017 media încasărilor la un joc a fost de circa 4.000 de lei, diferența de bani trebuie suportată de cineva, iar cel care a băgat mâna adânc în buzunar a fost administratorul special Vasile Dochița. Totul are însă o limită.

Un bilet vândut la oficială la meciul cu CS Mioveni

O situație cel puțin bizară este la tribuna oficială, înțesată de VIP-uri, unde încasările sunt de toată jena. „La meciul cu Timișioara s-au vândut două bilete la tribuna oficială și câte unul la meciurile cu Brăila și CS Mioveni! Costul unui bilet la VIP este de 50 de lei”, susține Dan Crainiciuc, responsabilul cu ordinea și siguranța la FC Brașov. Cu toate acestea, tribuna oficială este plină!

Tribuna oficială a stadionului Tineretului dispune de 160 de locuri, iar pentru acest retur FC Brașov a reușit să vândă doar șapte abonamente! În rest au fost acordate, încă de la începutul sezonului, abonamente gratuite, circa 30, unor instituții ale statului, Prefectură, ANAF, Consiliul Local, Consiliul Județean, Poliție și Jandarmerie, dar și 15 abonamente acordate fostelor glorii ale clubului, un gest cât se poate de normal.

În această situație, cum se umple tribuna oficială e greu de înțeles.

Fără invitații

Pentru ultimele două meciuri din acest sezon, cele cu Academica Clinceni și Luceafărul Oradea, oficialii lui FC Brașov au decis să nu acorde nicio invitație. „În contextul situației financiare mai mult decât delicată în care se află clubul și în dorința de a încheia acest campionat pe teren, disputând toate cele trei jocuri rămase din sezonul 2016-2017 al Ligii a 2-a, conducerea lui FC Brașov face următorul anunț: la meciurile de pe teren propriu nu se vor mai acorda invitații gratuite, accesul urmând a se face pe baza abonamentelor sau a biletelor. Acestea din urmă vor fi disponibile la casele de la stadionul Tineretului, în zilele în care vor avea loc partidele FC Brașov – Academica Clinceni (sâmbătă, 20 mai), respectiv FC Brașov – Luceafărul Oradea (sâmbătă, 27 mai), la prețurile de 10 lei (tribuna I și tribuna a II-a), 15 lei (sectorul S), respectiv 50 de lei (tribuna VIP)”, se precizează în comunicatul FC Brașov.

„Trebuia să luăm de mult o astfel de decizie. Toată lumea știe în ce situație disperată de aflăm, dar suntem asaltați pentru invitații gratuite!”, spun oficalii lui FC Brașov.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 16 May. 2017, 12:52 Liga 2
Pe aceeași temă