Adio FCM Dorohoi! Victor Mihalachi vrea să se mute la Rapid CFR Suceava, unde să țintească promovarea. Prima sa variantă a fost un club din Liga 3

Marius ANGHEL 17 Jul. 2015, 18:33 Liga 2
  • Aventura echipei FCM Dorohoi în Liga 2 e pe punctul de a lua sfârșit după doar un sezon. Gruparea botoșăneană a încheiat sezonul trecut pe primul loc în play-out (echivalentul locului 7 din 10 în Seria 1), însă nu acest lucru a dus la hotărârea drastică pe care patronul Victor Mihalachi vrea să o ia. Omul de afaceri nu mai dorește să investească singur într-o echipă de fotbal și are de gând să-și investească banii într-un club din alt oraș unde și autoritățile locale se implică financiar. Prima variantă a fost Pașcaniul, însă, cum nu s-a ajuns la nicio înțelegere, Mihalachi s-a reorientat către Suceava, acolo unde conducătorii de la Rapid CFR nu i-au dat numele, dar i-au spus „potent om de afaceri”. În privința lui FCM Dorohoi, acesta ar urma să fie abandonat, să nu se mai înscrie în Liga 2.

 

Încrezător în proiectul pe care l-a format încă din 2010 la Dorohoi, în campionatul recent încheiat în Liga 2 chiar lăudându-se că ține FCM-ul din resursele proprii, specificând că nu dorește să primească ajutor de la primărie, iată că finalul de campionat și tragerea concluziilor i-au schimbat părerea lui Victor Mihalachi. Omul de afaceri nu mai vrea să investească singur într-un club și caută să se asocieze cu altcineva pentru a avea ambiții și mai mari în fotbal.

„99 la sută echipa nu va mai fi finanțată. Jucătorii știu că, dacă domnul Mihalache nu va mai conduce echipa din punct de vedere financiar, sunt liberi să-și caute echipă. Este bine că acum suntem în pauză competițională și există șanse ca o parte din lot să se integreze la alte cluburi”, au precizat surse din cadrul clubului dorohoian pentru Opinia de Dorohoi. Stafful tehnic, jucătorii și toate persoanele implicate în activitatea de la FCM Dorohoi mai speră doar într-o minune ca Victor Mihalachi să-și schimbe decizia, altfel urmând a deveni liberi să-și caute alte locuri de muncă.

Antrenorul Vespazian Colban nu știa ce o să se întâmple cu FCM Dorohoi, până în acest moment nefiind stabilită o dată de reunire sau vreun plan de continuare, asta deși la finalul sezonului Mihalachi îi dădea mână liberă să se ocupe de alcătuirea lotului și stabilirea programului de pregătire.

De la stadionul din Dorohoi au dispărut între timp și bannerele publicitare ale firmelor administrate de Victor Mihalache, echipamentele de joc au fost preluate de reprezentanții omului de afaceri, astfel că sunt semne clare că acesta nu mai dorește să continue cu FCM. Și primarul Dorin Alexandrescu a auzit despre această decizie, însă nu poate face nimic, deoarece echipa este privată, iar municipalitatea i-a asigurat doar utilitățile și terenul de joc. În Dorohoi mai există și altă echipă, Inter, care în această vară a obținut la baraj promovarea în Liga 3. Deci, spectatorii care luau loc în tribune și îl făceau mândru pe Victor Mihalachi nu vor rămâne fără fotbal, însă îl vor vedea la un nivel inferior.


Înainte de a preluat pe FCM Dorohoi, Mihalachi a fost implicat financiar și la FC Botoșani

Sucevenii l-au prezentat pe Mihalachi ca „potent om de afaceri”

Inițial, Victori Mihalachi a vrut să se asocieze cu autoritățile locale din Pașcani, la echipa CSM, din Seria I a Ligii 3, însă, cum nu s-a ajuns la nicio înțelegere, acesta s-a îndreptat către Suceava. Conducătorii de la Rapid CFR au evitat să-i dea numele, spunând doar că un „potent om de afaceri” e interesat să se asocieze cu ei și își propune un plan măreț pentru noul sezon, promovarea. Liga2.ro a aflat că acest „potent om de afaceri” care a avut o întâlnire săptămâna trecută chiar cu primarul Sucevei, Ion Lungu, e chiar finanțatorul lui FCM Dorohoi. Inițial, Mihalachi, care are afaceri în domeniul construcțiilor, trebuia să se hotărască încă de weekendul trecut, însă o decizie definitivă a fost amânată pentru aceste zile. În cazul în care se va bate palma, nu este exclus ca o parte din jucătorii de la Dorohoi să ajungă la Suceava.

„Probabil va mai veni cineva lângă echipă, un potent om de afaceri, și sperăm că astfel vom rezolva mult mai ușor problemele de ordin financiar. Pot să spun doar că este cineva din zonă. Săptămâna aceasta vom primi răspunsul final, iar în funcție de acesta ne vom concentra pe pregătirea campionatului. Nu am definitivat discuțiile cu jucătorii pe care ni-i dorim tocmai din acest motiv. Probabil are și dumnealui propuneri și trebuie să ținem cont de ele. Dacă vine cineva la echipa ca să te ajute, nu vrea să te zbați la retrogradare, vrea să fii în față și să te bați la promovare”, anunța, săptămâna trecută, președintele Rapidului, Dumitru Moldovan.

„Este vorba despre o firmă puternică și serioasă care acum tatonează piața și este interesată de o colaborare pe termen lung. În primul rând, noi nu suntem proprietarii echipei. L-am trimis pe respectivul om de afaceri la Rapid, să se înțeleagă cu patronii de acolo dacă cumpară echipa sau fac o fuziune. Investitorul mi-a spus că ținta lui este minim promovarea în prima ligă”, confirma mai apoi edilul Ion Lungu.


O parte dintre jucătorii de la FCM Dorohoi ar putea ajunge, odată cu Victor Mihalachi, la Rapid CFR Suceava. Foto: Andrei Birta

FCM Dorohoi, CF Brăila și Rapid CFR Suceava nu se înscriseseră în noul sezon al Ligii 2 cu trei zile înainte de expirarea termenului limită

Până la expirarea termenului limită de înscriere în noul campionat al Ligii 2, 20 iulie, mai sunt doar trei zile și FCM Dorohoi e unul dintre cele trei cluburi, din totalul de 28, care nu au făcut acest lucru până în acest moment (17 iulie). CF Brăila și, surprinzător, Rapid CFR Suceava, sunt celelalte două. Totuși, sucevenii au transmis prin președintele lor că vor trimite, în acest sens, un fax vineri către FRF.

„Trimiterea cererii nu este o problemă, întrucât ea trebuie expediată prin fax. Problema este că acum nu mai suntem siguri pe finanțatorul nostru, domnul Victor Mihalache, și mesajul transmis este clar. Acesta nu va mai băga bani la Dorohoi și, după cum se pare, va finanța o altă echipă, tot din Liga a 2-a”, au declarat surse din cadrul clubului pentru Opinia de Dorohoi. Același ziar local scrie că mai mulți jucători susțin că nu și-au mai primit primele de joc pentru victorii și egaluri de mai multă vreme, sumele ajungând acum în unele cazuri până la 5.000 de lei.

Victor Mihalachi nu a răspuns la telefon atunci când reportarul Liga2.ro a încercat să-i ia un punct de vedere.

Marius ANGHEL 17 Jul. 2015, 18:33 Liga 2
Pe aceeași temă