Adi Popa n-a fost de acord cu oprirea temporară a meciului Steaua – FK Miercurea Ciuc pentru scandări xenofobe: ”Se exagerează. Când se întâmplă din partea cealaltă, e o normalitate”

Marius ANGHEL 24 Aug. 2022, 00:01 Liga 2

Meciul dintre Steaua și FK Miercurea Ciuc a fost oprit timp de două minute, în intervalul minutelor 72 și 74, de arbitrul Claudiu Marcu, din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei bucureștene împotriva etniei multora dintre jucătorii oaspeți și a Ungariei.

Fotbaliștii celor două echipe au fost trimiși pentru câteva momente la marginea terenului, în timp ce brigada de arbitri a chemat căpitanii celor două formații și le-a explicat decizia, în timp ce crainicului stadionului Steaua i s-a comunicat să facă apel către suporteri să înceteze cu acest tip de scandări.

Adi Popa e de părere că se exagerează în privința scandărilor xenofobe din tribune

La discuția cu arbitrul central din Constanța a participat și Adrian Popa, unul dintre cei mai experimentați jucători ai Stelei. Încă din acel moment s-a putut observa că Popa încerca să explice că decizia opririi partidei este una exagerată. După joc, mijlocașul de bandă și-a spus public părerea, considerând că situația este exagerată în mod intenționat.

”Se exagerează, nu sunt de acord cu scandările xenofobe. Mie, la Slatina, mi-au luat familia și m-au făcut în toate felurile. Nu a zis nimeni nimic. Așa e la fotbal! S-au întâmplat acele lucruri cu premierul Ungariei, s-a cântat imnul (n.r. – imnul Ținutului Secuiesc) la hochei și nu s-a luat nicio măsură.

Când noi spunem ceva, se exagerează. Când se întâmplă din partea cealaltă, e o normalitate. Nu este normal, dar prea se pune accent pe asta”, a declarat Adi Popa, conform DigiSport.

Adi Popa a evoluat pe întreaga durată a meciului în care Steaua a fost umilită pe teren propriu de FK Miercurea Ciuc. Cu 4-0 s-au impus harghitenii care atunci când joacă acasă flutură și intonează imnul așa-zisului Ținut Secuiesc.

În sezonul trecut, Steaua a fost amendată de FRF cu 10.000 de lei din cauza unor evenimente asemănătoare generate de suporteri la meciul din Ghencea cu FK Miercurea Ciuc. A fost un întreg scandal atunci, cu clubul harghitean certând ministrul Sportului, suporter declarat al echipei, fiindcă nu a luat atitudine împotriva suporterilor Stelei, mai apoi propunând federației schimbarea regulamentului în privința unor astfel de evenimente, iar forul condus de Răzvan Burleanu s-a conformat imediat.

Foto: George Filip, Eduard Vînătoru (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-facut-instructie-cu-steaua-in-ghencea-francisc-dican-si-a-motivat-jucatorii-care-au-obtinut-primele-puncte-din-sezon-am-trecut-de-un-prag-psihologic-analiza-c-19242340

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aceleasi-vechi-probleme-care-nu-se-rezolva-la-steaua-daniel-oprita-discurs-tras-la-indigo-si-dupa-esecul-rusinos-cu-fk-miercurea-ciuc-fara-agresivitate-fara-reactie-ma-deranjeaza-atitud-19242334

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultrasii-echipei-steaua-au-iesit-in-evidenta-in-partida-cu-fk-miercurea-ciuc-scandarile-xenofobe-au-marcat-o-seara-neagra-pentru-formatia-lui-daniel-oprita-umilita-in-ghencea-19242279

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-fk-miercurea-ciuc-se-joaca-de-la-ora-1900-in-incheierea-etapei-a-3-a-19242234

Marius ANGHEL 24 Aug. 2022, 00:01 Liga 2
Pe aceeași temă