Adi Popa a pus startul modest al Stelei cu Poli Iași și pe seama viitorului joc: ”De o săptămână ne pregătim de meciul cu Dinamo și noi aveam acest meci cu Iași.” Ironiile către ”câini” n-au întârziat: ”Măcar la noi există o singură Steaua, nu cum sunt la ei șapte Dinamo”

Marius ANGHEL, Carmen DUMITRU 11 Apr. 2023, 23:34 Liga 2

La fel ca în jocul de la Galați, în care cele trei goluri primite în prima repriză i-a adus înfrângerea cu SC Oțelul (scor 2-3), Steaua a început pentru a doua rundă consecutivă meciul prost, acum cu Poli Iași, în Ghencea, și s-a văzut condusă încă din minutul 13, deși a avut mare noroc că nu a primit gol încă din secunda 30. Atât în startul partidei, cât și în minutul primirii golului, reprofilatul Mihăescu în centrul defensivei a gafat. Scoaterea sa de pe teren a restabilit echilibrul în joc, iar ”militarii”, fără Daniel Oprița pe bancă, suspendat, au început să alerge după egalare.

Adrian Popa consideră echitabil egalul dintre Steaua și Poli Iași

La finalul partidei în care Steaua a egalat înainte de pauză, a preluat conducerea în partea secundă și a primit un nou gol în minutele de final, Adrian Popa, cel care a centrat la golul de 1-1, a considerat rezultatul de 2-2 echitabil.

  • Tsvetelin Chunchukov (45′) și Bogdan Chipirliu (71′) au înscris pentru Steaua, în timp ce Jakub Vojtus (13′, 86′) a marcat golurile Iașiului la București, marți seară, în jocul care a contat pentru etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2.

”A fost un meci disputat. Consider echitabil rezultatul, deși am primit gol pe final. Am suferit a doua repriză, de aceea consider că este echitabil. S-au întâlnit echipele de pe primele două locuri și cred că a fost un meci spectaculos, cu goluri, plăcut pentru public.

Nu e normal (n.r. – faptul că Steaua a început din nou meciul slab și a primit gol, ca la Galați), pentru că discutăm înainte de meci, ne îmbărbătăm, ne motivăm să începem bine, primele minute sunt importante, toată lumea știe acest lucru, dar se pare că nu ne priesc începuturile de meci. Nu e prima oară, am mai avut începuturi de primă repriză mai puțin bune”, a spus mijlocașul stelist la finalul partidei din Ghencea.

Luptă strânsă și echilibrată pentru promovare

Popa vede în continuare o luptă strânsă pentru promovarea în prima ligă, așa cum a anticipat și înainte de startul acestui turneu. A dat și exemple.

”Noi facem tot ce ține de noi, ca echipă, să terminăm în primele două locuri, mai departe nu ne primesc alte lucruri (n.r. – faptul că echipa nu are drept de promovare).

În play-off sunt echipe puternice, nu vedeți ce rezultate, să zicem, surprinzătoare sunt, dacă le putem numi așa. Pe noi ne bat cei de la Galați, ei merg și iau trei goluri de la Dinamo. Adică e care pe care. Iașiul a câștigat la Galați, noi am făcut egal cu ei, Dejul face egal la Buzău, care a făcut egal la Iași, iar noi le-am dat trei, scor de neprezentare. Deci toate meciurile sunt foarte disputate, niciunul nu seamănă cu altul, sunt foarte echilibrate”, a analizat ”Motoreta”.

Meci cu Poli Iași, steliști cu gândul la Dinamo

Popa nu a mai înscris în acest meci, însă a oferit o centrare de gol, din corner, iar marcatorul, Chunchukov, l-a depășit în clasamentul golgheterilor echipei, bulgarul având acum 7 reușite, spre deosebire de cele 6 ale sale. Mijlocașul Stelei se gândește că începutul modest de meci cu Poli Iași se poate datora și faptului că echipa se gândește de o săptămână la derby-ul cu Dinamo.

”Eram îngrijorat înainte de meciul acesta, pentru că toată lumea se pregătea de meciul cu Dinamo și cred că și de aceea am început puțin slab, dacă ar fi aceasta cauza. Nu știu, încerc să mă gândesc și eu. De o săptămână noi ne pregăteam de meciul cu Dinamo și noi aveam acest meci cu Iași. Dar e important că după primul gol am avut reacție și după aceea am și trecut la conducere, dar nu am reușit să menținem până la final. Au ieșit și câțiva jucători accidentați și probabil asta s-a simțit”, a mai spus Adi Popa.

Popa, ironic față de săgețile dinspre Dinamo: ”Măcar la noi există o singură Steaua, nu cum sunt la ei șapte Dinamo”

Adrian Popa a fost pus să comenteze și declarațiile antrenorului echipei Dinamo, Ovidiu Burcă, făcute la adresa Stelei după succesul cu SC Oțelul. Jucătorul din Ghencea nu s-a lăsat mai prejos și i-a dat replica lui Burcă și dinamoviștilor.

”Ce să spunem de declarațiile lor, că sunt șapte Dinamo, cu același nume. Măcar la noi există o singură Steaua, nu există mai multe echipe cu numele de Steaua București, cum sunt la ei șapte Dinamo, în fiecare ligă câte una, mai puțin în prima ligă.

Sunt curios dacă ar fi fost la Slatina dacă ar fi spus aceleași lucruri, pentru că el a promovat cu Slatina, o echipă, la fel, finanțată de primărie (n.r. – legat de faptul că Steaua nu trebuia primită în play-off, deoarece nu are drept de promovare). De ce nu a spus asta și anul trecut, când era el acolo?

Astea-s normale, declarațiile, înaintea unui astfel de meci, încearcă să ne destabilizeze, să ne enerveze, nu știu care este scopul, noi nu plecăm urechea la așa ceva, ne vedem de treaba noastră și sunt sigur că toți jucătorii vor da totul pe teren în meciul de marți seară. Victoria ne mulțumește. Fanii, de când am intrat în play-off, ne-au spus că putem să luăm bătaie în toate meciurile, doar în cele cu Dinamo să câștigăm.

Am înțeles că ei au 5.000 de bilete, le-au alocat și cumpărat, și la noi am înțeles că până astăzi, cu o săptămână înainte de meci, s-au vândut 8 sau 9 mii. Sper să fie stadionul plin. Ce poate fi mai frumos pentru orice jucător decât să joace cu stadionul plin și să fie susținut de acel stadion”, a comentat Adrian Popa.

Steaua a ratat șansa să revină pe locul 1 și se pregătește de derby-ul cu Dinamo

Steaua, cu 44 de puncte, a rămas pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2, după Poli Iași (45 puncte). Marea câștigătoare a etapei a 3-a este Dinamo (locul 4, 39 puncte), singura care a câștigat și care s-a mai apropiat la două puncte de primele două clasate.

În runda a 4-a, Steaua joacă din nou pe teren propriu, tocmai marți, de la ora 19:00, cu Dinamo.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL, Carmen DUMITRU 11 Apr. 2023, 23:34 Liga 2
Pe aceeași temă