Acuze grave la Pandurii, după meciul cu Petrolul! Dat afară, Constantin Grecu crede că antrenorul Călin Cojocaru a făcut echipa astfel încât să se piardă jocul: ”A făcut echipa strâmb. Pe mine m-a scos țap ispășitor pentru că nu am măcănit”

Mircea OGLINDOIU 04 Mar. 2021, 20:59 Liga 2
Acuze grave la Pandurii, după meciul cu Petrolul! Dat afară, Constantin Grecu crede că antrenorul Călin Cojocaru a făcut echipa astfel încât să se piardă jocul: ”A făcut echipa strâmb. Pe mine m-a scos țap ispășitor pentru că nu am măcănit”

Fundașul Constantin Grecu (32 de ani, foto, în duel cu Romario Moise), unul dintre căpitanii echipei Pandurii din acest sezon, a fost anunțat, astăzi, 4 martie, de antrenorul Călin Cojocaru, că nu mai intră în vederile sale pentru restul campionatului.

Fundașului adus toamna trecută după despărțirea de ”FC U” Craiova i s-a reproșat, de către antrenor, că nu a ”măcănit” în timpul jocului cu Petrolul.

În replică, jucătorul susține că antrenorul a făcut echipa astfel încât să piardă meciul de duminica trecută. Petrolul a câștigat la pas la Târgu Jiu, scor 4-0, rezultat stabilit încă de la pauză.

Constantin Grecu îl acuză pe cantrenorul Călin Cojocaru: ”A făcut echipa strâmb, astfel încât să pierdem”

Surprinzător, fundașul stânga Grecu a jucat fundaș central, dar și alți jucători au fost introduși de Cojocaru pe posturi diferite.

”M-a scos pe mine țap istășitor după meciul cu Petrolul, pe motiv că nu măcăn în teren. Pai nu suntem la grădina zoologică, cu rațe, ca să măcănim. Mi-a zis că m-a pus căpitan cu Petrolul ca eu să țip pe teren. El nu își asumă nimic niciodată. El mai bine s-ar uita că a făcut echipa strâmb: pe mine m-a băgat fundaș central, pe Habet l-a băgat mijlocaș la închidere, deși el e ofensiv, iar fundaș dreapta pe cel care nu e fundaș dreapta. Mie mi se pare că a făcut echipa astfel încât să pierdem”, a spus Constantin Grecu la Radio Accent.

  • Petrolul a înscris în meciul cu Pandurii de patru ori în prima repriză, prin Pol Roige (5), Romario Moise (13), Armando Vajushi (26 – penalty) și Vasile Buhăescu (45). În partea secundă, ”găzarii” au lăsat-o mai moale și n-au mai punctat nici măcar o dată.

Echipa trimisă de Călin Cojocaru în meciul cu Petrolul: Aldescu – Dieu, Moisie, C-tin. Grecu (cpt.), D. Filip (Răchișan 46′) – Sylla (Rasoveanu 84′), Habet (Nic. Cotolan 46′) – Bunga, F. Acosta, Velcotă (Zaborowski 84′) – Dodoi (St. Goma 58′). Rezerve neutilizate: Al. Oprița – Pleșa, R. Cojocaru, Corduneanu.

Antrenorul Călin Cojocaru e acuzat de jucătorul Constantin Grecu că și-a ”omorât” cu antrenamente elevii înaintea meciului cu Petrolul, iar la partidă a trimis un prim ”11” cu schimbări de poziții între fotbaliști.

”Ne-a obosit cu «bucățile» înainte de meciul cu Petrolul, iar după nici 48 de ore ne-a pus să jucăm un amical”

Fundașul a continuat seria acuzelor la adresa lui Cojocaru, mai ales că antrenorul s-a mai dispensat în iarnă de jucători cu state vechi în club, pe motiv că nu îi cântă în strună.

Totodată, Grecu susține că metodele de antrenament ale lui Cojocaru sunt învechite și susține că tehnicianul taie și spânzură la club, de multe ori peste capul conducerii.

”Înainte de meciul cu Petrolul ne-a dat să facem «bucăți». Care antrenor mai face în ziua de azi bucăți, în săptămâna premergătoare meciului. Am făcut două reprize de 35 minute, pe tot terenul, cu trei zile înainte de meci. Normal că nu am avut prospețime la meci. S-a văzut și din tribună, pentru că toți eram în același ritm.

Totodată, nu e posibil ca la nici 48 de ore de la jocul cu Petrolul să faci amical cu Jiul Rovinari (n.r. – scor 1-1, amical despre care site-ul oficial al clubului n-a amintit absolut nimic) și să joci cu aceeași jucători. Nu e normal, mai ales că sâmbătă avem meci decisiv la Bacău. Practic, e ultima șansă a acestei echipe de salvare de la retrogradare. Văd că omul ăsta, de când a venit la echipă, dă pe toată lumea afară. M-a data cum pe mine, l-a dat vara trecută pe Șendroiu, acum în iarnă – pe Vasilescu, pe Tănăsoiu… E lăsat de conducere să facă ce vrea, dar el nu-și asumă niciodată rezultatele, deși are 7 puncte făcute în aproape 2 ani! Să fim sinceri, asta e realitatea. Dacă cineva îi spune lui ceva, are impresia că persoana respectivă are ceva cu el. Eu i-am zis că ce rost are să joc marți în amicalul cu Rovinari, ca să demonstrez ce? Sau ca să mă accidentez și eu și ceilalți titulari și să pierdem și la Bacău. Nu înțeleg altceva!”, a dezvăluit Grecu.

  • Născut la Craiova, în data de 8 iunie 1988 și descoperit de Școala de Fotbal „Gică Popescu” Craiova, Constantin Grecu e debutat la seniori la Pandurii, pentru care a jucat între 2008-2011, 2015-2016 și 2020-2021. A mai trecut pe la CSM Râmnicu Vâlcea, Universitatea Cluj, Petrolul, Dinamo, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și U Craiova 1948 SA. Are peste 100 de jocuri în Liga 1, unul la echipa națională de tineret și unu la cea de seniori.

Replica lui Călin Cojocaru: ”Fără el pe teren am câștigat. Când a jucat, a făcut penalty”

În replică, antrenorul Călin Cojocaru și-a explicat decizia de a-l folosi pe Grecu în centrul apărării și se felicită pentru decizia de a-l da afară de la echipă. Totodată, spune despre experimentatul jucător că fără el pe teren echipa s-a descurcat mai bine.

”Nu am ce să-i răspund lui Grecu, dar, după ce am văzut declarațiile lui, îmi dau seama că am luat decizia corectă!

Referitor la faptul că n-a jucat fundaș stânga, putea să-mi spună asta înainte de joc, când am anunțat primul 11. A trebuit să-l bag în centru, din cauza faptului că Brandan Diau a fost depistat pozitiv cu COVID cu o zi înainte de joc. Cu FC U Craiova, de exemplu, a jucat fundaș dreapta, tot din cauza problemelor de efectiv.

Iar fără Grecu pe teren, am câștigat cu Reșița și Slatina! La Miercurea Ciuc, când a jucat, a făcut penalty. La fel și cu Viitorul Târgu Jiu, a făcut penalty și după pauză n-a mai intrat. N-a vrut să joace nici în amicalul de marți. Ce ar mai fi de zis de Grecu?!”, a replicat Călin Cojocaru pentru Liga2.ro.

Pandurii ocupă ultimul loc în clasamentul Ligii 2 după 17 etape, cu doar 7 puncte acumulate în 15 meciuri. În etapa a 18-a, gorjenii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Aerostar Bacău, penultima clasată, cu 9 puncte.

Foto: Justinel Stăvaru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-targu-jiu-petrolul-ploiesti-se-joaca-de-la-ora-1345-gorjenii-nu-vor-sa-fie-pisici-si-fata-lupilor-galbeni-19171850

https://liga2.prosport.ro/seria-1/panduri-pisicute-echipa-lui-calin-cojocaru-a-facut-figuratie-cu-petrolul-prima-repriza-a-fost-umilitoare-pentru-noi-am-intrat-crispati-parca-am-jucat-cu-milan-19172046

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pandurii-petrolul-sau-meciul-de-a-soarecele-si-pisica-echipa-lui-viorel-moldovan-s-a-jucat-cu-elevii-lui-calin-cojocaru-si-a-urcat-pe-podium-promovarea-se-obtine-impotriva-echipelor-mici-19171997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-pentru-membrii-asociati-ai-clubului-pandurii-nu-au-cadru-legal-sa-se-retraga-cel-putin-pana-nu-si-onoreaza-obligatiile-marin-condescu-au-crezut-ca-acest-club-este-sluga-lor-19172284

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-18-a-a-ligii-2-debuteaza-sambata-si-se-incheie-tot-intr-o-zi-de-marti-rapid-asu-poli-si-fc-u-craiova-joaca-acasa-petrolul-sta-programul-rundei-19172164

Mircea OGLINDOIU 04 Mar. 2021, 20:59 Liga 2
Pe aceeași temă