ACS Poli ar intra în Liga 1, pe locul Rapidului, cu 14 puncte penalizare și 1,5 milioane de euro datorii. Ce calcule face președintele Ioan Miculaș

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 20 Jul. 2016, 13:21 Actualizat: 20 Jul. 2016, 13:22 Liga 2
ACS Poli ar intra în Liga 1, pe locul Rapidului, cu 14 puncte penalizare și 1,5 milioane de euro datorii.  Ce calcule face președintele Ioan Miculaș

Comitetul de Urgență al LPF ar trebui să valideze joi, așa cum s-a hotărât săptămâna trecută în Adunarea Generală, invitarea echipei ACS Poli Timișoara în noul sezon al Ligii 1, în locul Rapidului. Giuleștenii rămân în faliment după ce Curtea de Apel a amânat miercuri procesul de suspendare a sentinței până pe 24 august. Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a anunțat public, lunea trecută, că dacă nu se obține suspendarea falimentului, în locul Rapidului va fi adusă ACS Poli Timișoara, formație al cărei președinte, Ioan Miculaș, a participat la Adunarea Generală a Ligii ca invitat.

Miercuri, la nici un sfert de oră după amânarea procesului de la Curtea de Apel, Ioan Miculaș era deja informat că Rapid n-a reușit să iasă din faliment. Pe președintele de la ACS Poli Timișoara îl bântuiau tot felul de gânduri și calcule. Reporterul ProSport n-a reușit să distingă niciun tuș de bucurie în vocea interlocutorului.

Domnule Miculaș, Curtea de Apel tocmai a amânat procesul privind suspendarea falimentului în cazul Rapid…
…pentru 24 august.

Exact. Asta înseamnă că ACS Poli Timișoara e în Liga 1.
Oficial, încă nu suntem. Așteptăm decizia de mâine a Ligii, care va întruni Comitetul de Urgență.

Dumneavoastră ați fost săptămâna trecută la Adunarea Generală a LPF.
Da, am fost.

Ca invitat.
Da, invitat de LPF.

„Lotul nostru e definitivat, dar pentru Liga 2″

Secretarul general Justin Ștefan a informat atunci că, dacă nu e ridicat azi falimentul Rapidului, va fi invitată în loc, în Liga 1, ACS Poli Timișoara.
Da. Așa s-a hotărât și în Adunarea Generală a LPF. S-a supus la vot chestia asta. De aceea s-a împuternicit Comitetul de Urgență al LPF să se întrunească mâine (n.r. – joi), de la ora 11.00.

Ca să ratifice invitarea Timișoarei?
Da.

Cum priviți evenimentele care s-au succedat în ultima lună, de la falimentul Rapidului?
Sincer, acum și eu sunt un pic surprins. E clar, Rapidul e în faliment. Dar decizia e la LPF. Ei știu ce au de făcut, nu vreau să…

Dumneavoastră v-ați pregătit de Liga 1 sau de Liga 2?
Nu, noi ne-am pregătit de Liga 2. Până nu avem ceva clar… Avem ceva jucători în tatonare, dar așteptăm ceva clar, nu putem… Noi, pentru Liga 2, ne-am făcut lotul. E definitivat.

Deci aveți lot.
Da.

„Situația va fi mult mai ușoară pentru noi în Liga 1″

Dar azi suntem pe 20 iulie. Pe 25 iulie ar trebui să debutați în Liga 1.
Nu, că s-a amânat și meciul cu problemă de luni, de pe 25 iulie, pentru 31 august.

Deci cel cu Botoșani, din etapa 1.
Da.

Mai câștigați, practic, o săptămână.
Mai câștigăm o săptămână până la meciul cu Dinamo (n.r. – din etapa a II-a). Eu zic să așteptăm ziua de mâine ca să știm oficial dacă vom fi sau nu în Liga 1.

Aveți buget?
Da. Ne-am gândit și în Liga 1, pentru noi, situația va fi mult mai ușoară.

Mai ușor?
Da. Din punct de vedere financiar.

„Bugetul se triplează”

Cum se modifică bugetul, comparativ cu ce prevăzuseți pentru Liga 2?
A… Pentru Liga 2 avem un buget… O treime. Deci se triplează bugetul pentru Liga 1.

Se triplează.
Da.

Ce înseamnă asta? Două milioane de euro?
Două milioane de euro și jumătate.

Credeți că reușiți în săptămâna pe care o câștigați din amânarea primei etape să puneți pe picioare…
Nu să punem pe picioare. Să transferăm 4-5 jucători de care avem nevoie. Pe picioare ne vom pune abia peste vreo lună, când vom fi omogeni și constanți. Dar, asta e. Nu am putut nici noi să aducem… Nici jucătorii nu voiau să semneze așa. E o incertitudine în care… N-ai ce să faci, asta e situația. Noi, dacă beneficiem de acest… De această ocazie…

„Avem datorii și cresc pe zi ce trece, că n-am plătit nimic”

Un fel de wild-card, ca la tenis.
Da. Din păcate, asta e situația. Așteptăm până mâiine.

Care e situația datoriilor pe care le are ACS Poli Timișoara?
Avem datorii și acum. Și, pe zi ce trece, ele cresc, că n-am plătit nimic, din moment ce n-am încasat niciun ban de mult timp. Noi avem niște bani pe care sperăm să-i luăm, dar undeva, în septembrie-octombrie, de la bugetul local. Sunt alocați 12 milioane de lei.

Vă ajung banii ăia să vă plătiți datoriile?
Da. Toate datoriile noastre către bugetul de stat sunt 1,5 milioane. Asta e realitatea. Vă spun sincer, că fac toată ziua calcule. Asta e realitatea. Cu tot cu un milion de lei penalități la stat, dar asta e legea, nu avem ce face. Noi trebuie să închidem repede vreo 350.000 de euro salariile restante la jucătorii care au fost anul trecut. Sunt prioritare, ca să nu fim depunctați în continuare.

Câte puncte aveți penalizare în noul sezon?
14. Dar alea 8 din Liga 2 le vom contesta la TAS. Chiar vineri avem ultima zi din termenul de 21 de zile de la publicare. Și așteptam și noi să vedem ce se întâmpla. Le vom contesta și sperăm că vom câștiga în privința celor 8 puncte. Celelalte 6 puncte penalizare sunt definitive, nu pot fi contestate.

Când așteptați un răspuns de la TAS?
În 30 de zile de la înregistrarea apelului.

Articol scris de Matei UDREA

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 20 Jul. 2016, 13:21 Actualizat: 20 Jul. 2016, 13:22 Liga 2
Pe aceeași temă