Academica debutează în fața piteștenilor. Urican: „Vreau ca în cât mai scurt timp să fim a­si­mi­lați de public”

Marius ANGHEL 04 Sep. 2014, 17:44 Liga 2
Academica debutează în fața piteștenilor.** Urican:

Conducerea echipei ACS Academica Argeș a organizat o conferință de presă înaintea primului meci oficial pe care echipa îl va disputa pe stadionul Nicolae Dobrin. Formația pregătită de antrenorul Marius Baciu va întâlni sâmbătă, de la ora 11, pe arena din Trivale, pe Gloria Buzău. În fața reprezentanților mass-media au fost prezenți directorul tehnic al Academicii, Ciprian Urican, și fotbalistul Sorin Ispir.

Ciprian Urican a vorbit despre meciul câștigat de Academica în deplasarea de la Voluntari, dar și despre partida următoare de sâm­bătă cu Gloria Buzău: „Am în­ce­put noua ediție de campionat cu dreptul, pe terenul unei echipe FC Voluntari care sunt convins că nu va mai pierde puncte pe propriul te­ren prea curând. Am întâlnit o e­chipă care îmbina perfect ex­pe­riența și tinerețea jucătorilor și pot spune că nu a fost deloc un meci ușor pentru noi. Adversarii au avut în componență o serie de jucători ce proveneau de la Academica Hagi și care la Voluntari be­ne­ficiază de toate con­dițiile propice performanței, mai ales din punct de vedere al infrastructurii. Știam că ne va fi greu, dar ne bucurăm că am reușit victoria, grație ex­perienței noas­tre. Suntem o echipă cu un obiectiv clar, pro­movarea, iar jucătorii au dat totul pe teren pentru a obține cele trei puncte. Am controlat meciul în primele 70 de minute, interval în care am reușit să dăm și gol, iar apoi am conservat rezultatul”.

Oficialul ce­lor de la Academica este con­vins că formația lui Baciu nu va avea o misiune ușoară cu bu­zo­ienii lui Ion Viorel: „Ne așteaptă un meci foar­te greu cu Gloria Buzău, echipă cu care în sezonul trecut am terminat la egalitate. Buzăul este o echipă arțăgoasă, deter­mi­nată, agresivă făcută după ase­mă­na­rea lui Ion Viorel. Trebuie să fim foarte atenți pentru că de­bu­tăm în fața publicului din Pitești. Vreau ca în cât mai scurt timp să fim a­si­mi­lați de publicul de aici, iar în 2015 să jucăm în Liga I”, a de­clarat Uri­can.

Urican: „Așteptăm spectatorii alături de noi”

Directorul tehnic al ACS Academica Argeș a făcut un apel către pi­teșteni și îi roagă să vină la me­ciuri. Urican spune că oamenii de aici trebuie să-i considere pe fot­baliștii lui Baciu ca pe cei localnici.

Oficialul speră să convingă pu­bli­cul să vină la stadion prin re­zultate. „Vrem să devenim echipa Piteștiului și ne dorim ca din 2015 să jucăm în Liga I, iar dumnea­voastră să începeți să ne fiți ală­turi. Îi așteptăm alături de noi pe toți suporterii din acest oraș și chiar din județ. Autoritățile locale au fost extrem de deschise, iar noi vă garantăm că, din punct de ve­dere al calității jocului, nu vă vom dezamăgi. E foarte greu de asi­mi­lat o echipă, noi înțelegem. Și în o­rașul meu natal, Timișoara, se pe­trec lucruri similare. Dar noi vă vom arăta încredere prin ceea ce vom juca pe teren. Noi cerem să ni se acorde măcar prezumția de nevinovăție și vă promitem că nu vă vom dezamăgi. Aici e foarte im­portantă tradiția. Ne dorim pu­bli­cul piteștean alături de noi”, a spus Urican.

Ispir este accidentat

În confruntarea de sâmbătă, cu Gloria Buzău, ACS Academica Ar­­geș nu va putea conta pe mijlocașul Sorin Ispir. Fotbalistul care în urmă cu câteva sezoane a evoluat și la CS Mioveni este indisponibil pentru acest joc, din cauza unei accidentări: „Sunt in­disponibil, dar am încredere în colegii mei că vom câștiga. Avem nevoie de publicul argeșean. Nu vom avea probleme, dacă vom juca la adevărata noastră valoa­re. Sper ca, la meciul următor, din deplasarea de la Farul Cons­tanța, să fiu în lot și să fiu apt de joc”, a spus jucătorul.

Academica vrea calificarea în Cupă

După jocul de sâmbătă, cu Gloria Buzău, fotbaliștii de la ACS Academica Argeș vor juca și în Cupa României. Sorții au decis ca echipa lui Baciu să întâlnească pe Chindia Târgoviște, formație de Li­ga a III-a care este în a­ce­eași se­rie cu SCM Pitești.

Ciprian Urican, directorul tehnic al Aca­demicii, nu concepe ca e­chipa lui să nu ajungă în faza ur­mătoare a întrecerii: „Marți vom juca în Cupa României cu Chin­di­a Târgoviște. Este o formație de Liga a III-a, în timp ce noi suntem o as­pirantă la promovare în Liga I. Nu știm cu ce echipă vom juca, dar cei care vor intra în teren tre­buie să dea tot ce au mai bun și să câștige. Ne dorim foarte mult să aducem la Pitești o formație de divizia A. Pe noi nu ne inte­resează adver­sa­rul pe care îl vom întâlni, ci jocul nostru, pe care sperăm să-l îm­bunătățim de la meci la meci”.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 04 Sep. 2014, 17:44 Liga 2
Pe aceeași temă