Academica așteaptă ultimul meci pentru a trage linie: „Nu sunt deloc mulțumit de anumite jocuri”

Marius ANGHEL 03 Dec. 2014, 16:59 Liga 2
Academica așteaptă ultimul meci pentru a trage linie:**

Academica Argeș nu traversează o perioadă prea bună din punct de vedere sportiv în Liga 2. Elevii lui Marius Baciu au plecat în noul sezon competițional cu obiectivul de a promova, însă au fost depășiți în Seria I de FC Voluntari, echipă ce are un avans de șapte puncte. În acest moment, cu o etapă înainte de vacanța de iarnă, piteștenii sunt pe locul trei, cu 28 de puncte, dar la egalitate de puncte cu echipa de pe locul 2, Rapid CFR Suceava.

Oficialii grupării argeșene recunosc că parcursul echipei nu a fost până acum cel pe care-l așteptau, dar speră ca în pauza competițională, după disputarea ultimei etape din acest an, să elimine factorii negativi ce au dus la declinul din ultima perioadă, iar la primăvară, când se va relua campionatul, echipa să aibă evoluții cu mult peste cele avute în prima parte a sezonului.

Președintele Dan Lăzărescu a fost destul de evaziv, nedorind să dezvăluie care vor fi primele măsuri pe care le va lua după ultima etapă din acest an, care va avea loc sâmbătă, 6 decembrie, cu CF Brăila. Totuși, acesta a lăsat să se înțeleagă că vor pleca jucători în această iarnă, singura certitudine constând în faptul că echipa va avea același staff tehnic și anul viitor. „Este prematur să spunem că șansele la promovare sunt compromise în proporție de sută la sută, pentru că mai sunt multe etape de disputat. Va fi foarte greu, dar nu imposibil de realizat obiectivul. Ceea ce vă pot spune este că nu sunt deloc mulțumit de anumite jocuri, dar asta nu înseamnă că nu am încredere în continuare în echipă și în Marius Baciu. În altă ordine de idei, vă asigur că și în partea secundă a acestui sezon vom avea același staff tehnic. Prea multe detalii nu vă pot spune”, au fost cuvintele lui Dan Lăzărescu, președintele celor de la Academica, pentru ziarulargesul.ro.

Baciu: „Recunosc că evoluția echipei nu a fost cea dorită”

Antrenorul principal al echipei ce își joacă meciurile de pe teren propriu pe stadionul „Nicolae Dobrin”, Marius Baciu, nu a dorit să comenteze prea mult pe marginea situației din clasament, dar a recunoscut că își reproșează fiecare joc și implicit fiecare punct pierdut de elevii săi. Acesta însă nu consideră situația din clasament atât de dezastruoasă încât elevii săi să fie nevoiți să depună armele.

Astfel, Baciu consideră că diferența de puncte din clasament, net favorabilă celor de la Voluntari, poate fi surmontată. „În etapa precedentă, atât noi, cât și cei de la Voluntari am obținut remize, rezultate care, din nefericire, ajută adversarul nostru direct în lupta pentru promovare, pentru că a mai trecut o etapă. După cum se știe, noi am fost urmăriți de ghinion, am avut o serie de jucători accidentați și suspendați, dar acest lucru nu scuză cu nimic nerealizările noastre. Nu căutăm scuze, dimpotrivă, suntem cu toții vinovați, fiecare avem partea noastră de vină. Și eu îmi reproșez foarte multe lucruri, în special meciurile pierdute, orice fază din acele partide. Chiar și atunci când echipa învinge cu 3-1, îmi reproșez acel gol primit. Recunosc că evoluția echipei nu a fost cea dorită, însă așteptăm vacanța de iarnă, atunci când vom analiza tot ce-a fost bun și rău până acum. Nu mă pot pronunța dacă vor pleca jucători, însă vă pot asigura că vom face unele primeniri la nivelul lotului, dar rămâne de văzut pe ce posturi. Acum mă concentrez pentru jocul de sâmbătă, de la Pitești, când vom juca cu CF Brăila. După aceea mă puteți întreba orice”, a declarat Marius Baciu pentru ziarulargesul.ro.

„Dacă sunt vinovat, plec singur”

Întrebat cum va reacționa în eventualitatea în care va fi demis de conducere, Marius Baciu a răspuns: „Dacă domnul președinte și patronul consideră că eu sunt principalul vinovat, plec singur, nu este nevoie să mă dea nimeni afară. Este adevărat că au fost foarte multe erori în joc, mai ales pe fondul lipsei de concentrare”.

Marius ANGHEL 03 Dec. 2014, 16:59 Liga 2
Pe aceeași temă