„Academica are un lot superior Voluntariului”. SC Bacău e în gardă înaintea ultimul meci al sezonului

Marius ANGHEL 29 May. 2015, 15:45 Liga 2

SC Bacău și-a întrerupt miercuri, în penultima etapă a campionatului Ligii 2, seria de patru victorii consecutive după ce a pierdut dramatic meciul de pe terenul liderului FC Voluntari, scor 2-3. Jucătorii lui Cristian Popovici au deschis scorul prin Georgel Pungă, aniversatul din acea zi (a împlinit 21 de ani), în minutul 11, și au condus pe întreaga durată a reprizei, deși Burcă a fost eliminat din minutul 24 după ce a faultat din postură de ultim apărător.

Băcăuanii și-au mărit surprinzător avantajul în minutul 50, prin același Pungă, însă finalul avea să fie unul trist pentru ei. Todoran (”64), Tiberiu Bălan
(”72 din penalty) și Elvis Stan (”80) au reușit să puncteze în urma asediului la poarta lui Bogdan Miron și să stabilească scorul final: 3-2.

Sport Club a ratat astfel șansa de a urca pe locul trei în clasament, Gloria Buzău fiind învinsă clar la Pitești de Academica Argeș, scor 1-5. „Dacă s-ar fi jucat 11 la 11, poate că altul ar fi fost rezultatul. În inferioritate numerică ne-a fost greu să rezistăm, mai ales că am întâlnit o echipă cu jucători de calitate”, a concluzionat Popovici rezultatul cu FC Voluntari.

Totuși, echipa moldoveană nu și-a pierdut orice șansă de a încheia campionatul pe podium. În ultima etapă a sezonului, sâmbătă, de la ora 11:00, SC Bacău primește vizita Academicii, în timp de Gloria Buzău, echipă care are un punct avans în clasament, joacă tot acasă cu Rapid CFR Suceava. Starea de spirit a buzoienilor e însă foarte proastă din cauza restanțelor financiare, nu că la Sport Club ar fi altfel, însă jucătorii au demonstrat în ultimele jocuri că nu le sta gândul doar la bani.

„Am mai spus-o și o repet: din punctul meu de vedere, Academica are un lot superior Voluntariului. Prin urmare, ne așteaptă un meci dificil, mai ales că va trebui să renunț la întreg axul central, Burcă, Lozneanu, Adăscăliței și Neagu fiind suspendați. Chiar și în această situație, ne dorim mult să încheiem sezonul cu un rezultat favorabil”, a spus Cristi Popovici, citat de desteptarea.ro.

FC VOLUNTARI    3
SC BACĂ‚U        2

Todoran ”64, T. Bălan ”72 – pen., E. Stan ”80 / Pungă ”11, ”50

Botaș – C. Roșu, C. Achim (E. Stan ”63), S. Rădoi (cpt.), Fl. Maxim – Todoran, Bg. Barbu – Bg. Vasile (G. Deac ”54), M. Ene (T. Bălan ”57), Călințaru – Voduț
Rezerve neutilizate: Hânțescu – Ad. Bălan, Mitache
Antrenor: Ilie Poenaru

Bg. Miron – Mihălăchioae, Lozneanu (cpt.), Burcă, Drugă – Căinari, Adăscăliței (Taban ”63), Dumitriu, Pungă (Țuțu ”78) – C. Neagu, A. Pavel (I. Ursu ”26)
Rezerve neutilizate: Petrariu – V. Pavel, Sascău, Taban
Antrenor: Cristian Popovici
Eliminat: Burcă ”24 (roșu direct)

Stadion: „Niță Pintea” (Pipera); Spectatori: 300; Arbitru: Eduard Ioniță (Constanța); Asistenți: Erchian Ionus (Constanța) și Mihăiță Adrian Noroc (Botoșani); Jucătorul meciului: Dinu Todoran.

Marius ANGHEL 29 May. 2015, 15:45 Liga 2
Pe aceeași temă