Poli Iași insistă pentru un atacant de la o echipă din Liga 1. Cornel Șfaițer: ”Avem prima opțiune. Ni-l dorim cu toții”

Narcis POHOAȚĂ 21 Jun. 2022, 17:58 Liga 2
Poli Iași insistă pentru un atacant de la o echipă din Liga 1. Cornel Șfaițer: ”Avem prima opțiune. Ni-l dorim cu toții”

După ce i-a adus pe Gabriel Vașvari și Răzvan Tincu de la Sepsi OSK, Pawel Tomczyk de la CS Mioveni și Mădălin Martac de la Chindia Târgoviște, Poli Iași încearcă să-și completeze lotul cu încă un jucător de la o echipă din Liga 1.

Conducerea Iașiului insistă pe lângă oficialii clubului din Botoșani pentru un nou împrumut al atacantului Sekou Camara (25 de ani), nimeni altul decât golgheterul echipei din Copou în sezonul recent încheiat al Ligii 2, cu 12 goluri marcate în 24 de meciuri.

Cornel Șfaițer: ”Ni-l dorim cu toții pe Camara”

Președintele Consiliului Director al Politehnicii Iași, Cornel Șfaițer, a declarat că gruparea ieșeană are prima opțiune în cazul în care Camara nu va fi menținut în lotul FC Botoșani de către antrenorul Mihai Teja.

”Ni-l dorim cu toții pe Camara. Nu ascund faptul că am purtat discuții cu cei de la Botoșani și avem prioritate la Camara. E clar că jucătorul își dorește să joace la Liga 1, dar în cazul în care nu va fi păstrat de Botoșani, noi suntem prioritatea numărul 1. Vom vedea până joi dacă cei de acolo vor lua o decizie sau după stagiul de pregătire al Botoșaniului. Camara este un jucător important pentru Politehnica, care a demonstrat în sezonul trecut, dar ca orice jucător și el își dorește să evolueze în Liga 1”, a declarat, pentru Liga2.ro, Cornel Șfaițer.

După un sezon trecut foarte bun la Poli Iași, atacantul Sekou Camara a revenit la FC Botoșani, echipa de care aparține, iar noul antrenor Mihai Teja va decide în următoarea perioadă dacă îl va păstra în lot sau îl va împrumuta din nou în Copou.

Poli Iași, amical cu FC Botoșani

Miercuri, 22 iunie, FC Botoșani va juca pe teren propriu un amical cu Politehnica Iași, iar antrenorul trupei din Copou, Claudiu Niculescu, va testa în acest meci mai mulți jucători aflați în probe.

Dintre cei aflați pe teren la meciul test în familie disputat sâmbătă, la Miroslava, Niculescu a renunțat la mai mulți jucători și i-a păstrat în continuare doar pe Milos Mleczko (portar polonez, născut 1999), Denis Ciaun (fundaș stânga de la Știința Miroslava, 2003), Ionuț Nistor (mijlocaș dreapta, FCSB, 2004), Octavian Cracea (mijlocaș central, Sporting Juniorul Vaslui, 2001), Andrei Yakymiv (mijlocaș central ucrainean, 1997), Alexandru Donose (mijlocaș dreapta, Steaua, 2004) și George Buliga (mijlocaș central, Astra, 1998).

Alături de aceștia, vor mai evolua și tinerii care sunt deja ai clubului, Dohotariu, Ungurenașu, Ciubăncan, Grigoriu, Hrib, Niamțu, Azoiței, Pop sau Pelivan.

Se trage linie după amicalele din această săptămână

Președintele Cornel Șfaițer a explicat motivul pentru care organizează astfel de trialuri: ”Am mai spus-o, din 2011 am făcut tot timpul astfel de acțiuni de selecție. La un astfel de trial l-am descoperit pe Istvan Fulop. M-aș bucura după această acțiune să alegem un jucător pe care să îl folosim în campionatul următor. Nu e ușor să-i aduci, am făcut un lucru profesionist, cu vizită medicală înainte, cu antrenamente de acomodare și joc. Miercuri va fi amicalul de la Botoșani, sâmbătă mai avem un meci în familie și vom trage concluziile, vedem pe cine vom opri dintre tinerii testați.”

  • Gabriel Vașvari (mijlocaș central, Sepsi), Răzvan Tincu (fundaș central, Sepsi), David Ciubăncan (atacant, Șoimii Lipova), Alexandru Dohotariu (portar, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Ștefan Ștefanovici (fundaș stânga, Sporting Juniorul Vaslui, împrumut), Viorel Lică (fundaș central, Petrolul Ploiești), Anton Karachanakov (mijlocaș stânga bulgar, Pirin Blagoevgrad), Pawel Tomczyk (atacant polonez, CS Mioveni) și Mădălin Martac (fundaș, Chindia Târgoviște) sunt achizițiile din această vară ale echipei Politehnica Iași.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 21 Jun. 2022, 17:58 Liga 2
Pe aceeași temă