A promovat ”FC U” Craiova și în Liga 1, însă nu e sigur că-i rămâne antrenor. Eugen Trică: ”Situația mea este incertă.” Cum a descris câștigarea Ligii 2 și sărbătoarea cu suporterii

Marius ANGHEL 24 May. 2021, 00:53 Liga 2

”FC U” Craiova a încheiat sezonul de Liga 2, ediția 2020/2021, pe locul 1 atât în campionatul regular, cât și în play-off, cu un total de 54 de puncte acumulate în 29 de meciuri (19+10). Promovarea fusese obținută matematic cu două etape înainte de final, iar prima poziție a fost asigurată de runda trecută, însă petrecerea cea mare, alături de suporteri, a fost păstrată pentru după jocul cu Dunărea Călărași de pe ”Ion Oblemenco”.

Eugen Trică, după a doua sa promovare cu ”FC U” Craiova, acum în Liga 1: ”Pentru momentele astea te naști, te apuci de fotbal, te apuci de antrenorat”

0-0 s-a încheiat partida cu Dunărea, însă trupa olteană a profitat de înfrângerea Rapidului de la Mioveni și a mai pus un punct în plus față de giuleșteni, 54 față de 49. ”FC U” Craiova a primit trofeul de campioană a Ligii 2 și apoi a mers să sărbătorească alături de suporteri.

”Pentru momentele astea te naști, pentru momentele astea te apuci de fotbal, pentru momentele astea te apuci de antrenorat. Ca să ajungi la final să te bucuri împreună cu suporterii, să câștigi trofee, să câștigi medalii și să iei tricoul de campion”, și-a început discursul antrenorul Eugen Trică, la finalul meciului cu Dunărea, amintind însă și de clipe importante trecute cu bine în acest sezon: ”Au fost momente foarte dificile. Lucrurile astea le discutam cu băieții mei la ședința tehnică, înainte de meci, și le spuneam că am trecut prin momente foarte grele, am suferit în unele momente. Îmi aduc aminte de meciul cu Farul Constanța, în momentul în care am venit eu aici, cu acel punct am reușit să revenim pe primul loc, am avut, iarăși, o partidă foarte dificilă, cu play-off-ul pe masă, la Reșița, unde am câștigat în zece oameni timp de 75 de minute. Băieții au luptat pentru fiecare metru de teren. Am reușit să câștigăm, să intrăm în play-off. Deci am avut cam vreo trei obiective de îndeplinit, și anume: intrarea în play-off, promovarea și locul 1 la final, pentru că asta ne-am dorit cu toții, să ridicăm trofeul la Craiova și să ne bucurăm împreună cu fanii de cele întâmplate pe parcursul acestui campionat.”

  • U Craiova 1948 SA este a patra echipă care primește din partea FRF trofeul de campioană a Ligii 2, după Dunărea Călărași (2017/2018), Chindia Târgovişte (2018/2019) și UTA Arad (2019/2020).

Mulțumiri pentru suporteri, să-l vor antrenor și-n Liga 1

Însă nu totul este roz la Craiova. Lui Eugen Trică îi expiră contractul în curând, iar până acum nu a avut discuții despre prelungirea sa. Mai mult, zvonurile că Adrian Mititelu dorește înlocuirea sa au fost alimentate și de bannerul cu care suporterii s-au prezentat la petrecerea promovării, din fața stadionului ”Ion Oblemenco”. ”Cu Trică în prima ligă” a fost mesajul Peluzei Sud 1997, cu dedicație pentru patron.

”Eu le mulțumesc mult de tot, știu foarte bine că ei mă susțin tot timpul, chiar au avut un aport mare încă de acum doi ani de zile, pentru că ei m-au adus la echipă. A fost acea despărțire neplăcută pentru toată lumea (n.r. – după promovarea în Liga 2, chiar înainte de startul sezonului, Trică a fost dat afară. Au fost numiți antrenori Nicolo Napoli, Dan Vasilică și Ovidiu Stângă până să fie readus Trică, înainte de etapa a 20-a a sezonului regular), să zic așa că am luat o pauză, dar e important că oamenii de aici s-au gândit foarte bine, pentru că am făcut o muncă foarte bună, și m-au redus la echipă. Și într-un final am reușit cu toții să promovăm în Liga 1. Ăsta era oful oltenilor, oful nostru, pentru că, într-adevăr, asta este Știința. Ați văzut și la final, cum ne bucurăm împreună cu suporterii”, a comentat Trică la microfonul DigiSport.

Acesta a vorbit și despre rivalitatea dintre cele două echipe din Craiova colege în noul sezon de Liga 1. ”Va fi totul fair-play, o atmosferă senzațională în tribună, se va juca spectaculos și în teren. Lumea cam lucrurile astea le așteaptă. Avem o galerie care susține echipa de la meci la meci. Chiar dacă am jucat prin Liga a 3-a, a fost tot timpul cu noi. Vă dați seama pe acest stadion frumos ce se va întâmpla în următoarea lună și jumătate, când începe sezonul de Liga 1. O să fie o atmosferă de vis, atât în tribune, cât și în teren”, a spus Trică.

Trică nu știe dacă va continua ca antrenor la ”FC U” Craiova

Întrebat de planurile de viitor alături de ”FC U” Craiova, Trică a spus că, deocadată, situația sa nu este clară, neștiind dacă va continua sau nu alături de echipă.

”Deocamdată, situația mea este incertă, încă nu am discutat de aspectul ăsta. Înțelegerea mea este până în data de 15. Conducerea nu mi-a transmis deocamdată nimic. Am mai avut un meci și să vedem ce se va întâmpla de mâine încolo. Deocamdată ne bucurăm cu suporterii și să vedem ce va fi de mâine încolo”, a declarat antrenorul, care a respins orice zvon că ar merge la rivala ”CS U” Craiova, pentru care joacă fiul său, Atanas Trică.

 

 

 

 

  • În 18 din cele 21 de etape ale sezonului regular ”FC U” Craiova s-a aflat pe primul loc în Liga 2, câte o dată stând pe locul 1 Dunărea Călărași, Rapid și ASU Politehnica Timișoara. În play-off, oltenii au ocupat de șapte ori în zece etape locul 1, după primele trei runde Rapid sitându-se pe prima poziție.

”S-a suferit foarte mult de-a lungul astor patru ani de zile. Ca dovadă, Dumnezeu nu doarme și am revenit iarăși în Liga 1, cu obiective mărețe. Craiova trebuie să se lupte pentru obiective mărețe și nu menținerea în prima ligă sau alte obiective”
Eugen Trică, antrenor ”FC U” Craiova

Foto: Remus Badea / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-a-primit-trofeul-de-campioana-a-ligii-2-jucatorii-au-sarbatorit-alaturi-de-suporteri-promovarea-in-liga-1-peluza-sud-1997-a-facut-show-in-fata-stadionului-ili-19186633

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-si-a-laudat-jucatorii-dupa-ce-dunarea-calarasi-a-prins-locul-de-baraj-de-promovare-chiar-si-cu-emotii-incercam-sa-ne-indeplinim-un-vis-suntem-o-echipa-destul-de-imprevizibi-19186687

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-dunarea-calarasi-si-fk-csikszereda-asu-poli-meciurile-care-decid-ultima-echipa-din-liga-2-care-merge-la-barajul-de-promovare-ambele-partide-incep-la-ora-1830-19186519

Marius ANGHEL 24 May. 2021, 00:53 Liga 2
Pe aceeași temă