Nepotul lui Ilie Balaci, Atanas Trică, debut excelent pentru satelitul Universităţii Craiova. Atacantul de 16 ani a marcat un gol şi a obinut un penalty, însă echipa s-a tot n-a câștigat cu Petrolul Potcoava

Cosmin STAICU 15 Mar. 2021, 12:39 Liga 3
Nepotul lui Ilie Balaci, Atanas Trică, debut excelent pentru satelitul Universităţii Craiova. Atacantul de 16 ani a marcat un gol şi a obinut un penalty, însă echipa s-a tot n-a câștigat cu Petrolul Potcoava

Atanas Trică (16 ani) nepotul lui Ilie Balaci şi fiul lui Eugen Trică şi al Lorenei Balaci, a marcat la primul meci oficial pentru echipa a doua a Universităţii Craiova (Liga 1), obţinând şi o lovitură de pedeapsă, în meciul din deplasare contra celor de la Petrolul Potcoava, scor 2-2, din prima etapă a returulului Ligii 3, Seria 6.

Folosit din primul minut, pe un teren plin de nămol, la Potcoava, în judeţul Olt, ”Ati” a avut o prestaţie remercabilă, contribuind decisiv la ambele goluri, chiar dacă echipa sa n-a reuşit să se impună.

Atanas Trică a scos penalty și a marcat la debutul pentru U Craiova 2

În prima repriză, vârful adus în iarna aceasta de Universitatea Craiova de la juniorii clubului Daco-Getica Bucureşti a obţinut un penalty, fiind faultat în careul gazdelor, după ce interceptase mingea de la un adversar. Denis Guţă a fost cel care a transformat lovitura de pedeapsă.

După o oră de joc, pe un contraatac, Danciu a centrat din stânga, iar Atanas Trică a apărut la finalizare pe 6 metri, reluând din alunecare, după ce s-a desprins din marcajul fundaşului advers.

În cele din urmă, gazdele au punctat de două ori pe final, în minutele 86 şi 87, prin Marian Burcea și Dan Cârciumaru, partida terminându-se la egalitate, scor 2-2.

U Craiova 2 e în pericol de retrogradare

În vârstă de numai 16 ani, Atanas Trică punctase şi în primul joc la Universitatea Craiova 2, într-un amical cu ACSO Filiaşi.

Nepotul „Minunii Blonde” a semnat un contract pe doi ani şi jumătate cu Universitatea Craiova şi este pregătit la echipa a doua a vicecampioanei de doi foşti atacanţi, Mugur Guşatu şi Bogdan Vrăjitoarea.

Aceştia au folosit în acest meci formula: L. Popescu – Mocanu, Hreniuc, I. Popescu, Olteanu – Ricman, Croitoru, Danciu – R. Petre, Trică, Guță.

Satelitul Universităţii se află în subsolul Seriei a 6-a a Ligii 3, cu numai 9 puncte după 11 meciuri disputate, fiind în pericol să retrogradeze. Penultima clasată, chiar Petrolul Potcoava, are tot 9 puncte, în timp ce ”lanterna roșie” este Academica Clinceni 2, cu 4 puncte în 10 meciuri. Liderul seriei este ACSO Filiași, cu 22 de puncte acumulate în 11 jocuri.

Următorul meci al satelitului Craiovei este sâmbătă, 20 martie, de la ora 15:00, pe arena „Extensiv”, contra celor de la CSM Alexandria (locul 4, 18 puncte).

Tatăl lui Atanas Trică, Eugen Trică, a preluat în weekend, din nou, ca antrenor echipa U Craiova 1948 SA, din Liga 2.

REZULTATELE ETAPEI a 11-a a LIGII 3 și CLASAMENTUL SERIEI 6

Cosmin STAICU 15 Mar. 2021, 12:39 Liga 3
Pe aceeași temă